Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

"ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΒΗ ΤΑΙΝΙΑ" ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5- Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ!

Με την παρουσίαση του cd Σκηνές από βουβή ταινία (μια παραγωγή της Οδού Πανός και του Seven Group) και την παρουσία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο στούντιο, σήμερα λέω αντίο Στο Κόκκινο 105,5 ύστερα από δυόμισι χρόνια σταθερής συνεργασίας. Επιφυλάσσομαι για ακόμη μία εκπομπή με τον Μαραμή στο κοντινό μέλλον από το Κανάλι 1 του Πειραιά πλέον, μια και επιτρέψτε μου να έχω πάρει λίγο...πατριωτικά το θέμα της προώθησης του δίσκου του! Αν πρέπει τώρα να πω δυο λόγια για το cd ας αρκεστώ στο ό,τι ο Μαραμής πέτυχε να ξεφύγει από το χατζιδακικό στερεότυπο του έντεχνου ή έστω λυρικού συνθέτη, διατηρώντας στο ακέραιο τη μελωδικότητα του, που είναι και το μεγάλο του προτέρημα, διανθίζοντας το με πολύ όμορφες ηλεκτρικές ενορχηστρωτικές πινελιές! Ένας αέρας από τους βετεράνους μπλουζίστες Illegal Operation πνέει σε πολλά tracks, αποδεικνύοντας πόσο ο νέος αυτός δημιουργός φρόντισε να εξελιχθεί υφολογικά και να μην επαναλαμβάνεται καθόλου!

Οι φωτογραφίες είναι από τη χθεσινοβραδινή ακρόαση μέχρι πρωίας στο σπίτι του ερμηνευτή Βασίλη Γισδάκη. Οι Σκηνές από βουβή ταινία εναλλάχτηκαν με τα Τραγούδια του Αιγαίου του Γισδάκη και της Σαβίνας Γιαννάτου, πριν ο Δημήτρης καθήσει στο πιάνο και ο Βασίλης πάρει την κιθάρα, τραγουδώντας το Jenny Wren του McCartney! Αισθητικές συγγένειες νέων ανθρώπων και συναδέρφων, ό,τι πιο υγιές σε καλλιτεχνικό και ανθρώπινο επίπεδο!
Εσείς πάντως συντονιστείτε απόψε Στο Κόκκινο 105,5 (www.left.gr) 20.30- 22.00 το βράδυ και απολαύστε την ολοκαίνουργια δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μαραμή.

28 σχόλια:

Kostas L.A. είπε...

πιστευω πως θα χεις ενα ακομα ακροατη αποψε..
δουλευει σωστα το λινκ για online ακροαση,ετσι?

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
κανονικότατα! Επομένως, συντονίσου!

μαριάννα είπε...

Εύγε! Εύγε! Εύγε! Ο Μαραμής είναι η αδυναμία μου... το ομολογώ.
Κι ευχαριστώ θερμά για την αφιέρωση του! ;)
Τέλος μιας καλής εποχής κι αρχή μιας ακόμα καλύτερης, αφού τα πιο όμορφα δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα.

Πολλά φιλιά και την αγάπη μου!

Rena Fan είπε...

Πολύ καλή εκπομπή. Ο κύκλος αυτός έκλεισε ωραία. Καλή αρχή από αύριο στη νέα σου "στέγη". Και φροντίστε να ακούγεστε online, παρακαλώ!

Kostas L.A. είπε...

πολυ ωραια η εκπομπη σημερα..
ωραιες μουσικες με ανταξιους ερμηνευτες..
οπως το περιμενα επαιξε και Θεοχαριδης και Γισδακης..:)

καλο ξεκινημα στο νεο σου περιβαλλον σου ευχομαι mr Bosko!! ;)

ΥΓ: ολα τα λεφτα η αφιερωση στη γητευτρια,απο το στομα του Μαραμη..

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
κι εγώ χάρηκα με την αφιέρωση on air που σου έκανε! Την άξιζες, ως μαραμική μέχρι το κόκκαλο που είσαι! Από αύριο πια στο Κανάλι 1 και την Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα πρώτη μου guest στο νέο σταθμό η Σαβίνα Γιαννάτου!

BOSKO είπε...

rena fan...
έχεις δίκιο, Απόστολε! Γι' αυτό κάλεσα τον Μαραμή, για να κλείσει ωραία ένας κύκλος! Θα μάθω την ιντερνετική συχνότητα του νέου ραδιοφωνικού σπιτιού μου και θα την ανακοινώσω!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
πάλι άλλαξες προφιλόφατσα; εσύ σε λίγο θα ξεπεράσεις και μένα στην εναλλαγή φωτογραφιών! Ε, βέβαια και θα' παιζα Γισδάκη και Θεοχαρίδη μαζί με Μαραμή. Είπαμε, τους δικούς μας ανθρώπους στηρίζουμε και, επιτέλους, ας τους στηρίξει και κάποιος τους αφανείς, αξιόλογους και κυρίως νέους...
συμφωνώ, η αφιέρωση στη γητεύτρια ήταν τελείως αυθόρμητη και της άξιζε, όπως λέω και στην ίδια!

Kostas L.A. είπε...

αυτη η φωτο ειναι η αγαπημενη μου..οποτε θα μεινει εκει για καιρο..τοσο που θα τη βαρεθειτε ολοι!!

πολυ καλα κανεις και στηριζεις νεους ανθρωπους..ειναι μια ευκαιρια να τους μαθει ο κοσμος μιας και περα απο συγκεκριμενες εκπομπες δεν παιζει κανεις αλλος τις μουσικες τους..
τα χουμε ξαναπει αλλωστε..η ελλαδα του ρουβα και του κουβα εχουμε καταντησει..αναρωτιεμαι αν υπαρχει και χειροτερο απο αυτο!!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
και σκέψου ό,τι ο Ρουβάς θα μπορούσε να θεωρηθεί έως και συμπαθητική περίπτωση. Κοινώς, είναι κάτι άλλα φιντάνια, τρισχειρότερα και τα λουζόμαστε ακόμη και σε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Δε βαριέσαι...
τι άκουσα στο blog σου; Διονύση Θεοδόση; που τον θυμήθηκες τον αδικοχαμένο;

Kostas L.A. είπε...

για την ακριβεια δεν τον θυμηθηκα..
δεν τον ειχα ξεχασει ποτε..παιζω συχνα και σε εκπομπες κομματια του..
αλλος ενας αξιολογος καλλιτεχνης που δεν προλαβε να δωσει οσα μπορουσε!!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
αυτόν δυστυχώς τον βρήκε ο θάνατος πρόωρα...αλήθεια, παίζεις Θεοδόση στις εκπομπές σου; θα με τρελάνεις; μαζί με τι; με Rory Gallagher και...Sepultura; υποκλίνομαι! Πάω να την πέσω, ξύπνημα νωρίς το πρωί μπας και μπορέσω να προετοιμάσω τη βραδινή πρώτη εκπομπή. Άγχος...

Kostas L.A. είπε...

συνηθως οταν ειναι να παιξω θεοδοση..κι αλλους ελληνικους εντεχνους καλλιτεχνες κανω προγραμμα που κινειται σε πιο χαμηλους τονους..
και χωρις ξενες επιλογες..

καλο σου βραδυ φιλε μου και μην αγχωνεσαι..ολα θα πανε καλα!!

παω κι εγω να σαπισω γιατι στις 9 εχω να παω πανεπιστημιο!!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
"Το Πανεπιστήμιο δε βγαίνει δίχως φροντιστήριο" τραγούδησε κάποτε ο Νίκος Καρβέλας, είπε ο bosko και την έκανε για το κρεβατάκι του...

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο κομμάτι που ακούστηκε στην εκπομπή με τον ηλεκτρικό ήχο και τα ροκ στοιχεία μου φάνηκε από μέτριο έως και αδιάφορο.
Η συμβουλή να μην επαναλαμβάνεται υφολογικά από δίσκο σε δίσκο μοιάζει καταστροφική,εάν αποφασίσει να την ακολουθήσει.
Ποιος θα έλεγε στον Χατζιδακι ότι δεν πρέπει να επαναλαμβάνει το ίδιο ύφος στις δουλειές του;
Αν για κάποιους το ζητούμενο είναι να μην βγάζει κομμάτια μελαγχολικά,ας μην τον ακούνε.
Προσωπικά τον θαύμασα στα κομμάτια εκείνα τα κατά μπόσκο "πένθιμα" με την ευδιάκριτη μελωδική γραμμή του πιάνου (π.χ. το ομώνυμο τραγούδι "Σκηνές από βουβή ταινία").
Η ποικιλία τραγουδιών σε ένα δίσκο δε σπάει απλώς τη μονοτονία,κάποιες φορές μπορεί να χαλάσει και όλη την ατμόσφαιρα της δουλειάς.
Ελπίζω στην επιμονή του στην επανάληψη κι ας γίνει σε κάποιους βαρετός-γιατί δηλ. να μη συνεχίσει να μελοποιεί ποιητές,λες και αυτό είναι κατάρα;Το κάνει έξοχα και μακάρι να συνεχίσει.

Και μια ερώτηση:
Η δουλειά του με ποιήματα του Καρυωτάκη θα κυκλοφορήσει και αν ναι,ξέρουμε πότε;

Ελπίζω να του μεταφέρετε το καλοπροαίρετο σχόλιό μου.

Θράσος είπε...

εκπληκτικός ο Μαραμής...
θα μας λείψεις μπόσκο

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
βλέπω ό,τι την ακούσατε με μεγάλη προσοχή τη χθεσινή εκπομπή κι αυτό με ικανοποιεί απόλυτα. Όπως επίσης παρατηρώ ό,τι πρέπει να είστε απ' τους καλούς φαν του Μαραμή με λόγο και άποψη. Απ' όσο γνωρίζω, όχι, δεν πρόκειται να δισκογραφηθούν οι μελοποιήσεις του στον Καρυωτάκη, επί της παρούσης τουλάχιστον. Όσο για το, πραγματικά, καλοπροαίρετο σχόλιο σας, ο παραλήπτης το' χει πάρει ήδη το μήνυμα!

BOSKO είπε...

θράσος...
συμφωνώ περί Μαραμή!
Αλλά δε θα σας λείψω κιόλας...δε βλέπεις; εδώ είμαι και απαντάω σε όλους τους επισκέπτες μου!

ΕΥΟΙ! είπε...

καλή καινούρια αρχή,
γλυκιά σαν "του κουταλιού" από αγαπημένο χέρι!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι βέβαιος ότι αν αποφασίσει να κυκλοφορήσει τη δουλειά με μελοποίηση Καρυωτάκη,ο δίσκος θα γίνει ανάρπαστος.Κρίμα να πάει χαμένο τέτοιο υλικό,να του πείτε.

Σε όσους άρεσαν τα σονέτα του σκοτεινού έρωτα-και αυτοί είναι πάρα πολλοί-είναι βέβαιο ότι θα τρέξουν να το πάρουν.

Ο προηγούμενος ανώνυμος

BOSKO είπε...

ευοι!...
ευχαριστώ- ευχαριστώ, απ' απόψε το βράδυ ξεκινώ! Συντονίσου στο Κανάλι 1 του Περαία!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
δε χρειάζεται να του πω εγώ τίποτα, σας διαβάζει ο Μαραμής, να είστε σίγουρος. Τι κρίμα, αφού τα λέτε τόσο καλά, να μη μας δίνετε κι ένα όνομα, να ξέρουμε με ποιον μιλάμε...

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Με κίνδυνο να γίνω μονότονος, να ξαναπώ πως οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον Παρασκευά Καρασούλο που μας “σύστησε” μουσικούς όπως ο Μαραμής και όλους τους υπόλοιπους των Ακροάσεων της Μικρής Άρκτου.
Παρακολουθούμε με προσοχή τη συνέχειά τους και βγαίνουμε πάντα κερδισμένοι.


Αξιοζήλευτη η χθεσινή εκπομπή!
Την καλησπέρα μου

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
σ' ευχαριστώ, μάκη, για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που μας άκουσες! Ναι μεν ο Μαραμής υπήρξε ανακάλυψη της Μικρής ΄Αρκτου του Καρασούλου, ήταν κι ο μόνος όμως που ελίχθηκε και με άλλες δισκογραφικές σε ό,τι αφορούσε την παραγωγή και προώθηση του έργου του.

Kostas L.A. είπε...

καλησπερα κι απο μενα..εψαχνα λινκ για το καναλι 1..
απο ο,τι ειδα στο δικτυο,δεν πρεπει να εκπεμπει Online..
αν μαθεις κατι παραπανω ενημερωσε μας φιλε Bosko!!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
για να μη βρήκες link μέσω διαδικτύου, πάει να πει πως δεν θα εκπέμπει ιντερνετικά μέχρι στιγμής. Κρίμα! Θα μάθω όμως τι "παίζει" σχετικά σε λίγες ώρες...

Μουσικά Προάστια είπε...

Μπόσκο, κατατόπισέ μας για το πώς θα σε ακούμε και από τα ξένα διαδικτυακώς, όπως και πριν "στο κόκκινο". Πες τους να φτιάξουν μια ιστοσελιδούλα, εύκολο θα είναι, και δεν θα βγουν χαμένοι. Φιλιά.

BOSKO είπε...

μουσικά προάστια...
κάτσε να ξεκινήσω πρώτα κι όλα θα μπουν στη σειρά τους. Σήμερα κι ενώ είχα φορτώσει ένα σάκο με cd, με ειδοποίησε στο παρά πέντε ο Τριάντης ό,τι τελικά θα βγαίνω στον αέρα κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 18.00 -20.00 το βράδυ. Ψιλοσπάσιμο, αν σκεφτείς ό,τι τα ήθελα κενά τα σαβ/κύριακα μου. Αλλά, τι να πει κανείς...Οπότε, αν όλα πάνε καλά, από αυτή την Παρασκευή ξεκινάω!