Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ"...


Στο πρόσφατο post για την επέτειο του θανάτου της Κατερίνας Γώγου, κλείνω το κείμενο μου με την ιστορία περί ενός επικείμενου δίσκου της Αφροδίτης Μάνου σε ποίηση της μακαρίτισσας προ 25ετίας. Όπως φαίνεται, η φράση μου μήπως και η Μάνου έβγαινε τότε προς τα έξω ως ο θηλυκός...Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενόχλησε το Στέκι των φίλων του Βασίλη. Ανάρτησαν λοιπόν μέρος του post στην ιστοσελίδα τους με τον παραπονιάρικο τίτλο- ερώτημα Πάλι φταίει ο Βασίλης;

Σας απαντώ, λοιπόν, αγαπητέ Nikkon, μόνιμο μέλος στο Στέκι των φίλων του Βασίλη.
Από που και γιατί να φταίει πάλι ο Βασίλης;
Αν προσέξετε, μάλλον τιμητικό είναι το σχόλιο μου για τον δημοφιλή ερμηνευτή.
Επικριτικό, ναι, είναι λίγο ως προς την τότε δισκογραφική εταιρεία, η οποία- από ότι δηλαδή φημολογείται- δεν ήθελε ένας καλλιτέχνης της, εν προκειμένω η μπαλαντοποιός Αφροδίτη Μάνου, να εμφανιστεί ξαφνικά με έναν καθαρόαιμο rock δίσκο με αναρχικούς στίχους της Κατερίνας Γώγου. Από κει προκύπτει και η σύγκριση με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την ίδια ακριβώς περίοδο κατείχε τον τίτλο του βασιλιά του ελληνικού rock. Παράδοξο το σκεπτικό της εταιρείας, αν υπολογίσει κανείς πώς η Μάνου είχε ήδη κάνει ένα ολόκληρο rock άλμπουμ ως ερμηνεύτρια (την Απόπειρα του 1981 σε μουσική Νίκου Καλλίτση) και, μάλιστα, λίγα χρόνια μετά θα συνεργαζόταν δισκογραφικά με τον Παπακωνσταντίνου.
Ελπίζω να έγινα σαφής, το κείμενο μου δεν είχε καμία διάθεση υποτίμησης απέναντι στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, απλά κατέγραψε μια πτυχή της ιστορικής αλήθειας με λίγο πιο...ωμό, το παραδέχομαι, τρόπο έκφρασης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην τρελλαίνεστε, κε Μποσκοϊτη, τίποτα πιτσιρίκια θα ναι, λέω ΄γω

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
ακόμα καλύτερα αν είναι πιτσιρίκια, όπως λέτε, που ψάχνουν το δίκιο τους. Πάντως εγώ εξηγήθηκα, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος...

Kostas L.A. είπε...

ε μωρε τοσα ξερουν τοσα λενε,καποιοι..αλλωστε δεν εθιξες κανεναν,γιατι καποιοι πρεπει να θιγονται με το παραμικρο;
δε λεω πολυ καλος ειναι ο βασιλης και μεγαλωσε γενιες πιτσιρικαδων με τα τραγουδια του,αλλα και η "εργαζομενη μητερα,μια καλη νοικοκυρα.." aka Αφροδιτη Μανου,δεν ειναι μικρο ονομα στο χωρο της μουσικης και μου φαινεται πως καποιοι το ξεχνουν!!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
νομίζω ό,τι μάλλον τα αποσιωπητικά μου, πριν την αναγραφή του ονόματος του Βασίλη Παπακων/νου, ενόχλησαν. Αλλιώς, το κείμενο δεν είναι υποτιμητικό- το ξαναλέω- για κανέναν!

Kostas L.A. είπε...

ρε φιλε εγω καταλαβαινω τι ηθελες να πεις ακριβως..
μπορουσαν ομως καποιοι,που προφανως παρεξηγηθηκαν,να σε ρωτησουν ο,τι δεν δεν καταλαβαν,πριν σε βγαλουν χωρις λογο στη "σεντρα"..

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
yes, sir!

Kostas L.A. είπε...

αυτο το "yes,sir" μου εφερε στο μυαλο εικονες στρατιωτικης εκπαιδευσης..κι επειδη ξενερωσα μονο στην ιδεα το μετεφρασα σε τραγουδι του Ζαμπετα,και καπως ετσι λεω να πω την καληνυχτα μου..
καλο σας βραδυ κυριε Bosko!!keep walking!!;)

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
καληνύχτα!
Εντ δε βρόχα έπεφτε στρέιτ θρου, που' λεγε ο μεγάλος!