Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

12 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ CD ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ!


Την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 21.00 το βράδυ, θα γίνει στον Ιανό της Σταδίου η παρουσίαση του cd Δωρητής Σώματος του Γιάννη Παλαμίδα. Θα μιλήσουν πολλοί άνθρωποι, ο καθένας για ένα συγκεκριμένο κομμάτι της δουλειάς του Παλαμίδα. Έτσι, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς θα αναφερθεί στα της παραγωγής του cd από την Οδό Πανός, για τον δίσκο ως μουσικό έργο θα μιλήσει ο αρχισυντάκτης του διφώνου Μιχάλης Γελασάκης, ενώ μια ανάλυση των ποιητικών στίχων του τραγουδοποιού και ερμηνευτή θα επιχειρήσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Αραβανής. Στο πάνελ- ας το πούμε- που θα στηθεί, θα μας τιμήσουν ακόμη με την παρουσία τους ο Κ. Βήτα και η Σαβίνα Γιαννάτου, η τελευταία αν δεν τραγουδάει βέβαια στη Μαδρίτη εκείνη τη μέρα! Εγώ ως φανατικός των μαυρόασπρων ντοκουμέντων θα κάνω μια ιστορική αναδρομή σε ολόκληρη την πορεία του Γιάννη Παλαμίδα, από τα τέλη των 70s με τους Apocalypsis και το τεχνο- ροκ Σαμποτάζ της Πλάτωνος μέχρι, εννοείται, τον ολόδικό του Δωρητή Σώματος. Ως δώρο στον αγαπημένο φίλο καλλιτέχνη, του ετοιμάζω κι ένα μικρό κινηματογραφημένο πορτραίτο για να προβληθεί την εν λόγω βραδιά στον Ιανό με σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό και μία συνέντευξη- αν όλα πάνε καλά- της Λένας Πλάτωνος! Διότι, Παλαμίδας άνευ Πλάτωνος θα ήταν... Φαραντούρη άνευ Θεοδωράκη σα να λέμε! Χθες βράδυ ο Γιάννης πέρασε από το σπίτι μου στην πλατεία Βικτωρίας, που πλέον το αισθάνομαι σαν το ησυχαστήριο μου, και εκτός από μία γλάστρα με ένα δέντρο ελιάς που μου χάρισε, μου έφερε και απίστευτα φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα οποία δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ και πουθενά! Δύο απ' αυτά, με την άδεια του βεβαίως, πιστεύω πως αξίζει να τα μοιραστούμε! Τα υπόλοιπα στον Ιανό στις 12 Μαρτίου, όπου, αφού τελειώσουν οι ομιλίες και οι προβολές, ο Παλαμίδας θα κάτσει στο πιάνο και θα ξεδιπλώσει κανονικά την τεράστια φωνή του στα καινούργια τραγούδια του!

* ο Γιάννης Παλαμίδας και ο Βασίλης Δερτιλής ως λίγο...καθυστερημένα, από χρονικής άποψης, παιδιά των λουλουδιών προβάρουν τα τραγούδια του πρώτου άλμπουμ των Apocalypsis. Νέο Ηράκλειο, 1979, στο δωματιάκι του Δερτιλή.
** μια ιστορική φωτογραφία από συναυλία των Apocalypsis στο Κύτταρο της οδού Ηπείρου, επίσης του ΄79. Ο Γιάννης Παλαμίδας στο κέντρο επί σκηνής με μια τηλεόραση περασμένη στο κεφάλι του, στα βήματα δηλαδή των τρελαμένων προκατόχων του, Screamin' Jay Hawkins και Arthur Brown!

5 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλά, μιλάμε αυτή θα είναι σπουδαία βραδιά! Δεν τη χάνω με τίποτα!

cogito είπε...

Λοιπόν, Αντώνη, νομίζω ότι και μόνο για την προετοιμασία που θα έχει αυτή η βραδυά θα πρέπει από τώρα να κλείνουμε θέσεις. Μέτρα στο ιστολόγιό σου άτομα για να λάβουμε προτεραιότητα. Μη μας πετάξεις σε τίποτα γαλαρία και χωρίς ... στραγάλια!

Άρτεμις είπε...

κι εγω που δεν μπορω να κατεβω παλι στην Αθηνα τοσο συντομα.....

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Για κρατήση καλά ήρθα εδώ, η πάλι στην απ΄έξω θα με αφήσουν;

celsius33 είπε...

12 μαρτίου λοιπόν, ε? :)