Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

on-the-road-again





Στις 15 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η μεγάλη διαδήλωση εναντίον της κατάντιας. Η οικονομική τρομοκρατία συνεχίζεται, το προσεχές πακέτο των δανειστών παζαρεύεται αυτές τις ώρες, ενώ, μετά τον Πάγκαλο, και ο Γιακουμάτος της ΝΔ δήλωσε την αδυναμία του να πληρώσει τους φόρους. Αν είναι δυνατόν! Τι λες εκεί! Ποιος; Αυτός που λέει το Χαλάνδρι, Χαλάντρι, μας ενημερώνει πως και οι βουλευτές αργούν να πληρωθούν! Αφεντικά και δούλοι, σκατά γινήκαμ' ούλοι, ένα πράγμα! Το συμπέρασμα είναι πως αν δε βγούμε όλοι στους δρόμους και δε μπουκάρουμε στη Βουλή - όσο γραφικό κι αν ακούγεται -, η προαναφερόμενη κατάντια δε θά 'χει προηγούμενο, αλλά ούτε και...επόμενο! Η σκέψη μου είναι στους ιδιοκτήτες ακινήτων που αν αρνηθούν να πληρώσουν τον φόρο - νταβατζιλίκι θα τους κοπεί το ρεύμα. Ας φωνάξουν όλοι την αλήθεια τους, λεφτά δεν υπάρχουν άλλα, ας βγουν στο δρόμο, ας γίνει σύρραξη κανονική! Τη λαϊκή αγανάκτηση και την έκρηξη οργής τρέμουν τόσο οι κυβερνώντες, όσο και οι Ευρωπαίοι δανειστές. Για να μη γεμίσει η πόλη αυτή από φαβέλες και για να μην τρώνε οι άνθρωποι της από τα σκουπίδια! Ας το σκεφτεί ο καθένας! Ούτως ή άλλως, τι χειρότερο μπορούν να μας κάνουν;

24 σχόλια:

Φ.Κ.Ρ. είπε...

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙΑ ΡΕ ΑΝΤΩΝΑΡΑ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.

Λεωνίδας Μαριδάκης είπε...

Συμφωνώ Αντώνη... το μόνο που μας έχει μείνει απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό είναι ο δρόμος και οι πλατείες. Εύχομαι μαζικότητα...

BOSKO είπε...

Φ.Κ.Ρ. ...
γιατί, ξεχνάς που πριν καμιά 15αριά χρόνια ήθελαν με απόφαση της Κομισιόν να μας κόψουν τα κοκορέτσια ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία; Εκεί είπε ο Χάρρυ Κλυνν το ευφυές: "όταν αυτοί έτρωγαν καρπούς απ' τα δέντρα, εμείς είχαμε χοληστερίνη!"

BOSKO είπε...

Λεωνίδας Μαριδάκης...
για να δούμε, ρε συ Λεωνίδα.
δε γίνεται αλλιώς!

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Αντώνη που αλλού έχει ανακοινωθεί αυτό;
Είχα πάει στη βουλή που έγινε απλά ουλή την ημέρα που ψηφιζόταν το χαράτσι και άλλες πέντε περίπου φορές ξεκινώντας από το πρώτο κάλεσμα της τρίτης σεπτεμβρίου. Την ημέρα που ψηφιζόταν το χαράτσι ο κόσμος το πολύ ήτανε 5000 . Κατάντια είναι που φτάνουμε να καλούμε για το αυτονόητο. Όλη η πόλη έπρεπε να ήταν κάθε μέρα μία γροθιά. Τίποτα....

τ2φ είπε...

Ίσως φανώ όπως πολλοί θα με χαρακτηρίσουν αφού διαβάσουν κάτι που έγραψα στο μπλογκ μου πριν λίγο καιρό αλλά δεν πειράζει...

''Κάτι συγκεκριμένο ξεκινάει όταν μια ανάγκη είναι αόριστη,όταν η ανάγκη γίνεται συγκεκριμένη καταντάει δυσκίνητη και αναγκαστικά άσχημη.



Ο άνθρωπος είναι ένας αυτοσκοπός εντυπωσιασμού.Είναι τόσο ακατανόητη η ανάγκη των ανθρώπων να συνεργάζονται με ομοϊδεάτες τους,ο κοινός σκοπός καταργεί την πιο ευφυή ατομική δημιουργία.



Πώς γίνεται να είμαι ίδιος με κάποιον άλλον;Πώς γίνεται οι ανάγκες μας να είναι κοινές;



Ποτέ δεν ήθελα να είμαι κανένας,ούτε καν εγώ,πάντα ήθελα ένα θέλω αυτόνομο.



Οι σχέσεις συμπόρευσης είναι τόσο τυχαίες και ασυνεχείς που μόνο να χάσω έχω,ακόμα και ένας απλός πονοκέφαλος είναι μοναδικός.



Ο απέναντι με χαιρετάει με τον τρόπο που τον χαιρετάνε ,λέει καλημέρα ,είναι τόσο κοιμισμένος που δεν μπορεί καν να έχει την ανάγκη να λειτουργήσει χωρίς οδηγίες,τον σιχαίνομαι ,είναι τόσο προφανές,και αυτός με μισεί αλλά δεν με νοιάζει,μου φτάνει που εγώ τον σιχαίνομαι.



Βλέπω ανθρώπους να συγκεντρώνονται μαζικά θέλοντας να γίνουν σύγχρονα εκθέματα μιας εποχής που δεν καταλαβαίνουν,η ανάγκη του ανθρώπου ξεκινάει και τελειώνει στην ανάγκη να πιεί νερό για να συνεχίσει να ζεί,πέρα απο αυτό η νοητική δυνατότητα δεν είναι τελειότητα ούτε ευκαιριακή διεκδίκηση·βλέπω ανθρώπους και τους συμπονώ αλλά απο καθαρή λύπηση.



Κάθομαι εδώ στη δουλειά και γράφω και έχω έναν φόβο παρελθοντικό μην καταντήσω έτσι όπως προοριζόμουνα·αυτός ο φόβος λείπει απο τους ανθρώπους,κάθονται στην δουλειά τους ή στο σπίτι τους και έχουν έναν φόβο μελλοντικό μην δεν καταλήξουν έτσι όπως προορίζονταν και τότε συντροφικά ενώνουν τον κοινό τους φόβο για να μην φοβούνται δήθεν,να κάνουν το φόβο δύναμη και θέληση και αγάπη,όμως ο φόβος είναι πάντα φόβος και ποτέ δεν θα γίνει κάτι άλλο,η νοητική ικανότητα δεν έχει την δυνατότητα να αλλάξει την πραγματικότητα.



Βλέπω ανθρώπους να εκθέτουν τους φόβους τους ως μή-δικούς τους ,βλέπω εκεί ανθρώπους χωρίς αξιοπρέπεια,χωρίς δημιουργία,γεμάτους δανεικό παρελθόν,ρομαντικούς βλάκες χωρίς καν να ξέρουν τι στην πραγματικότητα είναι ο ρομαντισμός που καμιά σχέση με την συντροφικότητα έχει .



Στην πραγματικότητα ο μόνος βαθύτερος φόβος των ανθρώπων είναι ο χαρακτηρισμός,ακόμα και ο φόβος τους είναι επιφανειακός.



Δεν ακολουθώ,δεν ακολουθώ κανέναν γιατί κανένας δεν είναι εγώ και όλοι είναι εν δυνάμει εξουσίες.

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
και οι καφετερίες γεμάτες!
σου λέει ο γονιός "μη μου πάθει και ψυχολογικά το καμάρι μου με την κρίση"! Και του δίνει όσα λεφτά έχουν απομείνει, στέλνοντας το για καφέ.
έτσι δε γίνεται δουλειά, όμως.
με τις πορδές δε βάφουμε αυγά:-))
από μέλη της ΑΚΟΑ το άκουσα για τις 15/10, οπότε είναι εγγυημένο!

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ.

BOSKO είπε...

τ2φ...
το κείμενο σου είναι εξαιρετικό.
διαφωνώ με κάποια σημεία του, ελάχιστα, αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετικό, ακριβώς όπως σ' το λέω!
εδώ όμως δεν προτείνουμε τη συντροφικότητα για να καλύψουμε τις όποιες κοινωνικές - ψυχολογικές ανάγκες μας, αλλά την ομαδικότητα, αν θέλουμε να τους σπάσουμε κυριολεκτικά τα μούτρα.
γιατί, κακά τα ψέματα, ο μοναχικός δρόμος περιθωριοποιείται και εν προκειμένω κανείς δε θα δώσει σημασία μεσ' στον ορυμαγδό. Αν όμως αντιδράσουν οι πάντες, τότε θα μαζευτούν και οι άλλοι.
δε γίνεται κάτι άλλο...
άσε που ο καθένας προσωπικά ξέρει τον εαυτό του, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, δεν κινδυνεύουμε να γίνουμε όλοι ομοιόμορφοι εν είδει ενότητας.

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
δεν κάνει τίποτα, Φώτη:-))

τ2φ είπε...

Είσαι σίγουρος πως οι περισσότεροι ξέρουν τον εαυτό τους;Δεν νομίζω ρε Αντώνη,Δυστυχώς.

BOSKO είπε...

τ2φ...
είδες που την "πατάς" και περιμένεις απ' τους άλλους στην ουσία;
εγώ κι εσύ ξέρουμε τους εαυτούς μας, για τις δικές μας περιπτώσεις ανθρώπων μίλησα.
δεν είναι κακό αν θες να "χρησιμοποιήσουμε" λίγο τους διπλανούς για την επίτευξη ενός σκοπού.
άλλωστε σ' έναν αγώνα δεν είναι όλοι "φίλοι κι αδέρφια", ούτε γίνονται. Ας μην είναι εχθροί τουλάχιστον!

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Δεν καταλαβαίνω πώς προαπαιτούμενο για να συμμετέχεις σε κάτι ομαδικό είναι να ξέρεις κάτι για τον εαυτό σου ή γιατί να χάσεις την ατομικότητα σου μέσα στη συλλογικότητα. People have the power. 500.000 άνθρωποι να μαζευτούν στην πλατεία έχει τελειώσει το θέμα της βλακείας τους. Προτιμώς ψωμί και ελία για όλους μας σε συσσίτια παρά τον θάνατο των οικονομικών αυτόχειρων, των υποσιτισμένων ανέστιων, των δεκάδων ασθενών στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν λεφτά να λαδώσουν το γιατρό. Τ2φ αυτά που γράφεις είναι έωλα σε τέτοιο βαθμό που θα πρέπει να σου γράψω σελίδες για να αποδείξω ότι κάθε ισχυρισμός σου βγαίνει από το υπόγειο του Ντοστογιέφσκι. Εγώ τις μαύρες αλήθειες του ανθρώπινου είδους μέσα από άσκηση τις κάνω από φύση παρά φύσει. Η δήλωση σου συναλδει περισσότερο με παροπλισμό αδερφέ. Φωνή λαού οργή Θεού, γιατί βλέπεις το σαπισμένο δέντρο και δεν θαυμάζεις την ανυπέρβλητη ομορφιά του δάσους;

Πρέπει να φύγω δυστυχώς.

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
α, όλα κι όλα, ο τ2φ προέβλεψε ότι θα τον χαρακτηρίσουν κάπως όσοι διαβάσουν το κείμενο του!
μας τό 'πε, δεν μας τό 'πε;

τ2φ είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...

Για εμένα,ναι,είναι προαπαιτούμενο να 'ξέρεις' τον εαυτό σου ακόμα και αν πρέπει να πάρεις την πιό χαζή απόφαση.
Και 5 εκατομμύρια να μεζευτούν στην πλατεία δεν θα γίνει κάτι,δεν είναι θέμα βλακείας,πλάκα κάνεις;
Δεν είναι παροπλισμός φίλε,είναι αυτονόηση και φύση.
Σάπια τα βλέπω όλα,και εμένα πρώτα απο όλους.

Annabel είπε...

kale to 'xete to 'xete!
aaxxx!

BOSKO είπε...

τ2φ...
όχι, ρε Κώστα, και σάπιος, μια χαρά παλικάρι, μην τα παραλές και μπήκε η μουρλή πάλι κι είπε ότι τό 'χουμε, τό 'χουμε!

despinach. είπε...

ε, άντε να κατέβουμε να δούμε τι στο καλό θα γίνει...να μην πληρώσουμε τα χαράτσια μετά όμως! αυτό μπορεί να γίνει μαζικό?

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Κι εγώ απογοητευμένος είμαι τ2φ. Καμμιά φορά "αγωνίζομαι" για θέματα ας πούμε καλλιτεχνικά. Ξέρω από πριν ότι θα βγω ηττημένος. Τις συγκεντρώσεις τις προσεγγίζω και λίγο υπερβατικά. Ανάμεσα στους ανθρώπους κυκλοφορεί η πιο ευαγής ενέργεια. Η συγκίνηση έγκειται στο ότι τη νιώθω. Και θέλω να τη νιώθω αυτή την ενέργεια της ελάχιστης αλληλεγγύης των ελλήνων. Με διαπερνάει τη νιώθω μαζεμένη στην πλατεία Συντάγματος λες και ο Θεός έχει σκύψει επάνωθεν μας. Ελπίζω να μου επιτρέπετε να έχω μία ιδιαίτερη προσέγγισηστο θεματάκι μας. Τ2φ είμαι μαζί σου γιατί έχει αναπτύξει ολόκληρη επιχειρηματολογία που δεν πας. Οι άλλοι όμως που δεν έρχονται για να 'κάνουν μανικιούρ; Το αυτονόητο είναι να πάμε για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρει ο Αντώνης. Εσύ είσαι ένα ξεχωριστό κοσμοείδωλο στέρεα δομημένο και αδιαπέραστο :·) οι άλλοι που εξανίστανται και βρίζουν και απειλούν ότι θα γαμήσουν και θα δείρουν γιατί δεν έρχονται ή γιατί δεν βουλώνουν το στομα τους...

BOSKO είπε...

despinach. ...
"να μην πληρώσουμε τα χαράτσια μετά όμως"...
σωστό!
αλλά ως που θα πάει αυτό;
όταν αρχίσει η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, ζήτημα είναι και πάλι αν θα ξεσηκωθούν κάποιοι.
κι η ζημιά θα διαιωνίζεται!

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
πιθανώς γιατί οι άλλοι είναι υπέρμαχοι της λογικής ή εθισμένοι στο παλιό καλό "τραβάτε με κι ας κλαίω". Είδες τι βγήκε κι είπε ο άλλος ο ξένος ο παπάρας: "Αν εφαρμόζονταν στην Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας της Ιρλανδίας, οι Έλληνες θ' αυτοκτονούσαν"! Ενώ τώρα τι κάνουν οι Έλληνες; 40% πάνω οι αυτοκτονίες κι οι τρελογιατροί τρίβουν τα χέρια τους, κατάλαβες;

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
Φώτη, προτιμώ να μη σε δημοσιεύσω, ξέρεις για ποιο λόγο; Φοβάμαι, μια και το υπέροχο κείμενο σου είναι "ανέκδοτο" ακόμη, ότι όλο και κάποιος καλοθελητής του διαδικτύου θα σ' το βουτήξει...Πίστεψε με, αυτός ειν' ο μόνος λόγος, κι έχουν δει πολλά τα μάτια μου εδώ μέσα. Αν πάλι επιμένεις, εγώ να σε δημοσιεύσω και θά 'ναι - εννοείται - χαρά και τιμή μου. Επίσης, σε έψαχνα γι' απόψε, αλλά το κινητό σου δεν ισχύει. Μάλλον λάθος μου τό 'χες δώσει. Ξαναστείλτο, αν θες, και αυτό επίσης δε θα το δημοσιεύσω.
σ' ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
είδες πού 'χα δίκιο τελικά;
μυστήριο τραίνο είσαι κι εσύ με τα επικοινωνιακά σου!
άσε μου εδώ το email σου να σου γράψω αμέσως!
ούτε αυτό θα το δημοσιεύσω:-))

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
σου έγραψα, το πήρες το email;