Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

η-Ελένη-Πορτάλιου-και-η-Νένα-Βενετσάνου-τιμήθηκαν-από-το-Λιμάνι-της-Αγωνίας-την-Παγκόσμια-Ημέρα-της-Γυναίκας

Στην πίσω σειρά, στη γωνία η Νένα Βενετσάνου και δίπλα της όρθιος ο κρουστός Σόλη Μπαρκής. Καθιστοί στη μπροστινή σειρά, η Ελένη Πορτάλιου, ο Απόλλων Μπόλλας, η Ντάσσα Παπαδοπούλου - χήρα του Πάνου Τζαβέλλα - και ο Παρασκευάς Καρασούλος. Η εκδήλωση ξεκινάει. 
Τον πρώτο λόγο είχε ο Παρασκευάς Καρασούλος της Μικρής Άρκτου, εκδότης του ποιητικού βιβλίου της Ελένης Πορτάλιου.
 Δεύτερος μίλησε ο αρχιτέκτονας Νίκος Γαζέπης, συνάδελφος και φίλος της Ελένης Πορτάλιου.
Από την ποιητική συλλογή ''Ίχνη ζωής'' της Ελένης Πορτάλιου, αρκετά από τα ποιήματα της διάβασαν η ίδια και ο ηθοποιός Απόλλων Μπόλλας. Άλλη μία βραδιά που αν και όχι αμιγώς μουσική, έπρεπε σίγουρα να έχει ηχογραφηθεί. Την Ελένη και τον Απόλλωνα συνόδευσε στην κλασική κιθάρα κατά τις απαγγελίες τους ο Γιώργος Καραγιάννης.
Αμέσως μετά την Πορτάλιου, το επόμενο τιμώμενο γυναικείο πρόσωπο ήταν η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου. Αφού μίλησε αρκετά για το φεμινιστικό κίνημα, στο οποίο ανήκε από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, η Βενετσάνου τραγούδησε πολλά δικά της τραγούδια με τη συμμετοχή του Σόλη Μπαρκή στα κρουστά. Έτσι γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Λιμάνι της Αγωνίας του Πειραιά στο στέκι του, παρουσία πολλών ανθρώπων. Δύο αγωνίστριες δημιουργοί τιμήθηκαν για το έργο, την πολιτική στάση και το ήθος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: