Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ Ή ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ Ή ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!


Εγώ, ως γνωστόν, ταλέντο στη φωτογραφία δεν έχω ιδιαίτερο, εξ ου και συνεργάζομαι στο σινεμά χρόνια τώρα με τον ίδιο ικανότατο διευθυντή φωτογραφίας. Ψάχνω λοιπόν να βρω τι συνέβη ξαφνικά χθες στο Κύτταρο και η Olympus μηχανούλα μου των 130 ευρώ τράβηξε τέτοια αριστουργήματα! Σαν την παραπάνω, ένα βασιλικό πορτραίτο της Λένας Πλάτωνος που μοιάζει να έφτιαξε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι αιώνες πριν!


Lena Band εν απαρτία ή σχεδόν, αφού απουσίαζε ο Κ. Βήτα από την πρώτη πρόβα: μια τεράστια αγκαλιά στη Λένα από τη Βικτώρια, τον Γιάννη Παλαμίδα, τη Μάρθα Φριντζήλα και την Etten! Νομίζω ό,τι οι δύο άνωθεν φωτογραφίες στέλνονται αέρα- που λέμε- στον Τύπο προς δημοσίευση!
Σα να βλέπω τη φωτογραφία από την έκδοση του Σαμποτάζ, 28 χρόνια μετά: Βικτώρια, Γιάννης Παλαμίδας & Λένα Πλάτωνος!

Etten, bosko, Λένα: εδώ πάλι εγώ ήμουν που θέλησα μια φωτογραφία σε στυλ εξώφυλλο των Cream ή, έστω, των Νοστράδαμος και ευτυχώς που με άκουσε η Μάρθα Φριντζήλα, η οποία έχει ταλέντο και στη φωτογραφία!
Γιάννης -Λένα! Ένα ντουέτο στη Βραχνή εκφωνήτρια, please?
Ο Στέργιος Τσιρλιάγκος στο καθήκον! Ο άνθρωπος που μοιάζει να έχει το μεγαλύτερο άγχος για την ομορφότερη έκβαση αρχικώς των προβών κι έπειτα των προγραμματισμένων παραστάσεων!
Ο Vlastur, φοβερή φιγούρα και εξαίρετος μπασίστας! Ρε συ, ακούς ηλεκτρονική μουσική; με ρώτησε πριν λίγη ώρα, κατεβαίνοντας στην υπόγα στο γραφείο μου. Ναι, αν κι είμαι παλιοροκάς περισσότερο, του απάντησα!
Το γλυκό χαμόγελο της Μάρθας και το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντας- Λένας, ενώ από κάπου μακριά ακούγεται η Παρθένα της γειτονιάς μου του Μάνου Χατζιδάκι!
Η Μάρθα στη σκηνή προβάρει την Υπεραγορά, που ζητούσε την κατάλληλη θεατρική παιδεία της! Στο φόντο ο ντράμερ Τσίκο, που πρωτογνώρισα από τα Αδέσποτα Σκυλιά του Πουλικάκου!
Να και η Etten- Red Rosy με τον Στράτο, τον ηλεκτρικό κιθαρίστα στο background!
Ερχόμουν απ' έξω σε μια φάση, τη στιγμή που η Etten προβάριζε το Μπρένθις και νόμισα ό,τι τραγουδάει η Λένα ή ό,τι έπαιζε ο δίσκος!
Etten, Μάρθα, Λένα
&
Etten, Λένα, bosko: για εμάς εδώ το αναστάσιμο φως έφτασε λίγες μέρες νωρίτερα!

Etten και Μάρθα μοιράζονται την Υπεραγορά, άνευ λογοκρισίας πια τόσα χρόνια μετά!

Etten και Λένα, πορτραίτο σχεδόν ανάγλυφο!
Τώρα συνειδητοποιώ πως για την ομορφιά που αναδύεται από τις φωτογραφίες που τράβηξα δεν ευθύνονται ούτε οι φωτισμοί του Κώστα Μαργά (του Εραστή βόρειου, όπως τον λέει η Πλάτωνος από το τραγούδι του Παλαμίδα), ούτε ο χώρος, ούτε η προβλεπόμενη καλή διάθεση όλων! Πάνω απ' όλα οι φωτογραφίες αυτές φυλακίζουν υπέρογκα ποσά θετικής ενέργειας που ξεχύθηκαν από χθες στο Κύτταρο της οδού Ηπείρου και απέραντης αγάπης προς τη Λένα Πλάτωνος και την ψυχοθεραπευτική τέχνη της!

13 σχόλια:

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Είστε μία ζηλευτή παρέα!!!Καλή Ανάσταση σε όλους σας!!

BOSKO είπε...

Carpe diem...
σ' ευχαριστούμε!
Και σε σένα Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Α, περνάτε καλά εσείς εκεί :)

Ό,τι καλύτερο εύχομαι, θα είμαστε εκεί.

BOSKO είπε...

Χρήστος Μιχαήλ...
βάλε, ρε συ, καμιά άλλη photo στο προφίλ και μοιάζει λες και μου γράφει κάθε φορά μοντέλο χειμερινής κολεξιόν για αντρικά παλτά! Ή ο τύπος απ' τα "Πλοκάμια της μαφίας"...
καλώς σε βρίσκω με το νέο μπλογκόσπιτο, συνάδελφε!
Μόλις σου έγραψα ή μάλλον ταυτόχρονα ιντερνετο-αλληλογραφούσαμε!

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Με σπονσοράρει η Αρμάνι...

:)

BOSKO είπε...

Χρήστος Μιχαήλ...
καλοοοοό!!!

enteka είπε...

τέλειες φωτογραφίες!

(υπάρχει άραγε περίπτωση να γίνουν εμφανίσεις και στη θεσνίκη?)

BOSKO είπε...

enteka...
κάτι θα γίνει και για εκτός Αθήνας εμφανίσεις της Λένας με το team της! Όχι μόνο Θεσ/νίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις, ακόμη και στην Κύπρο! Αυτόν τον καιρό προετοιμάζεται το έδαφος, μόνο αυτό μπορώ να σου πω. Αλλά δεν κατεβαίνεις κι εσύ μια βόλτα απ' το Κύτταρο; αξίζει τον κόπο, το ξέρεις! Εδώ θα κατεβούν ολόκληρες παρέες απ' την Κοζάνη!

celsius33 είπε...

ωραία πράγματα, αναμένουμε με χαρά να τους ακούσουμε, τους αγαπάμε. Καλό Πάσχα Μπόσκο, ότι επιθυμείς! (έχεις δίκιο ότι σε κάποιες πικς η Λένα είναι μυστηριώδης φυσιογνωμία του Ντα Βίντσι, ποιος ξέρει? λένε ότι όλα καταγράφονται μετά από χρόνια στο πρόσωπο του ανθρώπου..

BOSKO είπε...

celsius33...
και σε σένα, Κέλσιε, Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα
Να περάσεις όμορφα!

Trashman είπε...

Μ'αρέσει που τελευταία η Λένα Πλάτωνος μοιάζει όλο και περισσότερο στη Λένα Πλάτωνος.
Τα λέμε στο Κύτταρο.

saltatempo είπε...

Άξιον εστί
των ανθρώπων τα έργα
που μας έμαθαν να ήμαστε
ταπεινοί προσκυνητές
του απλού και ωραίου

καλή ανάσταση……

Δημήτρης Θ

lemon είπε...

Ααααα, και για μας άραγε ξέρεις τι είναι, να υπάρχει το μέσο, και να θέλουν να βγαίνουν, να βλέπουμε τη Λένα (και τον Παλαμήδα!), τόσα χρόνια μετά??
Θα ήθελα μια φορά να πω στη Λένα, για το τι σήμαινε το Σαμποτάζ για μένα, σε κασέτα (εταιρίας αγορασμένη παρακαλώ!).