Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΑΥΡΙΟ ΠΑΜΕ ΜΟΤΕΡ!

Επιτέλους αύριο ξεκινάνε τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ με προσωρινό τίτλο Οδύσσειες Σωμάτων- Μπαλάντα για τον Νίκο Κούνδουρο. Το όρντινο έχει δοθεί νωρίς το πρωί στο γραφείο του Θόδωρου Αγγελόπουλου στα Εξάρχεια, όπου ο σκηνοθέτης θα μας μιλήσει για την καταλυτική σημασία του Δράκου στον ελληνικό κινηματογράφο και βέβαια για το έργο του Νίκου Κούνδουρου γενικότερα. Είναι πολύ σημαντικό, νομίζω, που θα καταγραφεί στο πρώτο γύρισμα ο Τεό, δεδομένης της δυσκολίας να συγκεντρώσω πάρα πολλούς ανθρώπους- συντελεστές όλων των κουνδουρικών ταινιών και όχι μόνο, από το 1954 με τη Μαγική Πόλη μέχρι το ΄98 με τους Φωτογράφους. Ακολούθως, στα στούντιο ΣΚΛΑΒΗΣ, πάντα στα Εξάρχεια, θα κινηματογραφηθούν οι συνεντεύξεις του εικαστικού- σκηνοθέτη Κυριάκου Κατζουράκη και του συγγραφέα Παύλου Μάτεσι- ο τελευταίος είχε κάνει βοηθός σκηνοθέτης στο Vortex! Επειδή οι λήψεις θα πραγματοποιηθούν σε φιλμ, πράγμα που σημαίνει ό,τι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, θα πρέπει εκ των προτέρων να ζητήσω πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τους συνεντευξιαζόμενους. Μου αρέσει αυτό, το μόνο πράγμα που δεν με αγχώνει πλέον είναι οι συνεντεύξεις με ή χωρίς κάμερα. Ανυπομονώ να φτάσουμε και στα γυρίσματα των δραματοποιημένων σκηνών, που θα είναι οι πιο δύσκολες, αλλά και οι πιο ενδιαφέρουσες. Γουστάρω πολύ και πάντα εντάσσω στα ντοκιμαντέρ μου δραματοποιημένα κομμάτια. Χαίρομαι πολύ που αύριο θα ξαναμπεί σε λειτουργία η Aaton του Θεοδωρόπουλου, που θα ξανασυνεργαστώ με τον TOP ηχολήπτη Μαρίνο Αθανασόπουλο, τη Μιράντα Θεοδωρίδου στην ενδυματολογική και σκηνογραφική επιμέλεια, αλλά και τον Έκτορα Λυγίζο, ο οποίος αν βρει χρόνο να αποδράσει από τις θεατρικές πρόβες του, θα κρατήσει για μιαν ακόμη φορά τα εγκυρότερα ραπόρτα γυρίσματος! Όσο για τις συνεντεύξεις, έχουν επιλεγεί τέτοιοι φακοί και τέτοιοι τρόποι λήψης, ώστε να μην έχουν καμία σχέση με την τηλεοπτική λογική. Θα επανέλθω αύριο με φωτογραφίες από το πρώτο γύρισμα της 24ης Απριλίου 2009!
Ένα καλή τύχη απ' όλους θα το χρειαζόμουν μπορώ να πω!
Ας ξεκινήσω από μένα τον ίδιο, λοιπόν:
Καλή τύχη, bosko!
(κι ας φέρνει λίγο σε...psychotic reaction)!
Υ.Γ. Όλα αυτά την ώρα που η Λένα Πλάτωνος προβάρει πάνω τη Ρόζα- Ροζαλία...

13 σχόλια:

ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ είπε...

Καλή τύχη bosko!!!
Θα τα καταφέρεις κι αυτή τη φορά!
Φιλιά

ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ είπε...

καλή τύχη bosko!!!
Σου εύχομαι να γίνουν όλα με τον λιγότερο δυνατό κόπο, με τον καλύτερο τρόπο και με ούριο άνεμο στα πανιά να ταξιδέψει και να μας ταξιδέψει!
Φιλιά

igkros είπε...

Φίλε Αντώνη

Καλή τύχη και καλό ταξίδι στα γυρίσματα και στην ετοιμασία της νέας ταινίας

Ελπίζω να είμαι αρκετά τυχερός και να σε πετύχω κάποια στιγμή σε γύρισμα

maira είπε...

bosko μου
...εν πνοή πάντα και φυσικά καλή τύχη !!!

Mairi είπε...

Καλή τύχη, λοιπόν!

frank barrell είπε...

Καλή τύχη στη νέα σου προσπάθεια με όλη μου την ψυχή!!!
Με όλους αυτούς τους ανθρώπους που κατάφερες να συγκεντρώσεις στο ντοκιμαντέρ σου θα πρέπει να αισθάνεσαι από τώρα ευτυχισμένος.
Καλή δύναμη στα γυρίσματα (τι ωραίο άγχος)!

Αθανασία είπε...

Γειάσου φιλαράκο!...ήρθε επιτέλους η ώρα να 'ξετιλύξετε'για μιά ακόμη φορά το σκηνοθετικό σας ταλέντο! ε, επιτέλους!χααααχααχαχχαχα!μη δίνεις σημασία,Μποσκάκι σε πειράζω! άντε καλή αρχή καλό μου καλή τύχη,καλή επιτυχία (που θα την έχεις σίγουρα)..και να φτάσεις με όσο λιγότερη κούραση και κόπο στο στόχο σου έυχομαι!...έυχομαι τα καλύτερα! και όλα να πάνε κατ ευχήν!φιλάκια πολλά.....

Μουσικά Προάστια είπε...

Εμπρός Bosko! Με οδηγό σου την ενέργεια και τη δύναμη που έβγαλε κάποτε ο Κούνδουρος στα "Τραγούδια της Φωτιάς". Hasta la victoria!

Νεφερτίτη είπε...

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΠΟΣΚΟ!!!
Positive vibes on their way.

Νεφερτίτη

cogito είπε...

Άντε Αντώνη, καλή τύχη. Και σου εύχομαι, μιας και κάνεις μια ιδιότροπη - για τις μέρες μας - επιλογή, να χαλάσεις όσο το δυνατόν λιγότερο φιλμ (για λόγους οικονομίας υλικού και χρόνου).
Aν και τελικά, περισσότερο μετράει το ... ταξίδι, ως γνωστόν. Μπον βουαγιαζ λοιπόν!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Καλή τύχη και καλό κουράγιο!

BOSKO είπε...

σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Όλα πήγαν άψογα!
Προχωράμε
(καθώς ετοιμάζω το επόμενο post)!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Bosko,
καλή τύχη!!! Είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά ...
Φιλιά,
Πάνος Φατσέας