Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΛΑΒΕΤΕ ΦΑΓΕΤΕ, ΤΟΥΤΟ ΕΣΤΙ ΤΟ BOX SET ΜΟΥ!


Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι εξώφυλλο για δισκογραφική εργασία θεοσεβούς καλλιτέχνη, αλλά η αφίσα για το remake του Συνέντευξη μ' ένα βρυκόλακα!
Θυμάμαι τον Πέτρο Γαϊτάνο στη συναυλία που είχε διοργανώσει το δίφωνο στη Θεσσαλονίκη, τέλη του 2006, στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου εκείνης της χρονιάς. Τραγουδούσε μαζί με τον Βασίλη Λέκκα, τον Μανώλη Μητσιά, τη Γλυκερία, τον Παντελή Θεοχαρίδη και άλλους Μακεδόνες συναδέλφους του. Σε μια φάση μόνο πιρουέτες που δεν έκανε για να φτάσει πιο κοντά στο κοινό, το οποίο τον αποθέωνε στα λαϊκά του Θεοδωράκη. Πετάχτηκε τότε ο φίλος μου ο Μήτσος το φρικιό κι είπε το φοβερό να, ο Μελισσανίδης του ελληνικού τραγουδιού! κι όπως ήταν αναμενόμενο γελάσαμε μέχρι δακρύων! Σαφώς και είναι μεγάλη φωνή ο Γαϊτάνος, μοναδική θα έλεγα χωρίς κανέναν ενδοιασμό, πολύ φοβάμαι όμως ότι κινδυνεύει να διανέμονται οι δίσκοι του με το πανέρι της εκκλησίας, ένας τραγουδιστής της ενορίας της γειτονιάς μας σα να λέμε...Κάποτε ρώτησα τη Σαβίνα Γιαννάτου εάν με το δίσκο Παναγιές του Κόσμου εξασφάλισε τις παραστάσεις της για το Πάσχα και με το γνωστό χιούμορ της μου απάντησε: όχι Πάσχα, μόνο κάθε 15αύγουστο τη βγάζουμε! Σήμερα, με την έκδοση του box set Οι δρόμοι μιας φωνής (περιέχει κυρίως εκκλησιαστικούς ύμνους), αλλά και με την επικείμενη βράβευση του από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο (Παρασκευή 10 Απριλίου στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου Γλυφάδας), ο Πέτρος Γαϊτάνος αποδεικνύει πως θέτει εαυτόν και φωνητικά προσόντα στην υπηρεσία του Θεού! Ας λυπηθεί ο Θεός κι αυτόν κι εμάς κι ας φωτίσει κάναν συνθέτη να του γράψει τραγούδια!


* πάντως είναι ο μόνος τραγουδιστής που αν του έκανα ποτέ συνέντευξη δε θα μου φαινόταν μπανάλ η ερώτηση αν πιστεύει στο Θεό, όσο δείχνει τουλάχιστον!

5 σχόλια:

julsmusicbox είπε...

ναι..πιστευει....οσο και αυτη που εχουν μαγαζακι στον δρόμο για την Παναγιά της Τήνου!

ΕΥΟΙ! είπε...

ενδιαφέρουσα αλλά άτολμη φωνή
..και το υπόλοιπο πακέτο τόσο γλυκερό
δε με αφορούν ο ασφάλειές του...
(μπλινκ-μπλινκ έκανε με την όλο καστανή μάσκαρα βλεφαρίδα!)

Kostas L.A. είπε...

Παντα τον ειχα σε μεγαλη εκτιμηση σαν φωνη..αλλα οπως λες κι εσυ,τοση θρησκοληψια βρε αδερφε δε χρειαζεται!!

Αθανασία είπε...

Καλημέρα καλό μου...ναί, ο Πέτρος Γαιτάνος..μιά εξαιρετική φωνή..αυτό το παιδί έχει τεράστιο ταλέντο....τεράστιο όμως...και σπάνιο χάρισμα..αλλά όμως χαραμίζεται εγώ πιστέυω..τον έχω ακούσει να τραγουδάει τους εκκλησιαστικούς ύμνους το Πάσχα.. εξαιρετικός...έχει έτσι πολύ..΄
άγγελική φωνή΄...όμως το ίδιο καλά τραγουδάει κι άλλου είδους τραγούδια (Χατζιδάκι κ.α)...και μου χει κάνει και εντύπωση το πόσο συμμαζεμένος και προσγιομένος είναι (δεν εμφανίζεται πολύ,δε δίνει συνεντέυξεις στη τιβί,σχεδόν ποτέ...)είναι πολύ low profile τύπος...σπάνιο αυτό για έναν καλλιτέχνη...λίγοι είναι έτσι σήμερα..δεν εκθέτει την πρωσοπική του ζωή,δεν γίνεται ρόμπα πανελληνίως όπως άλλοι...(πχ,Άντζελες,Σαμπρίνες,κ.α,κ.α,κ.α σαχλές τηλεστάρ)..δεν έχει αλλιωθεί από το στάρ σύστεμ...πολύ καλός...ένας από τους λίγους που μ αρέσουν έτσι σαν πρωσοπικότητες σαν άνθρωποι....φιλάκια καλό μου..

αλέξης λ. είπε...

Κάποιος να τον μαζέψει επιτέλους! Έχει καταντήσει γραφιικός και επικίνδυνος. Συμπαθής τραγουδιστής, αλλά ως εκεί. Πόσα "καλά", πόσα ενδιαφέροντα τραγούδια ηχογράφησε όλα αυτά τα χρόνια; Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού;
Μου κάνει εντύπωση που παρέσυραν και τον αρχιεπίσκοπο στη γαϊτανική φιέστα που ετοιμάζουν...