Σάββατο 4 Απριλίου 2009

R.I.P. ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ (1942- 2009)


Η είδηση αυτή τη φορά ήρθε από το blog του αισθηματική ηλικία: έφυγε από ανακοπή καρδιάς και ο κινηματογραφιστής- κριτικός κινηματογράφου Νίκος Αντωνάκος σε ηλικία 67 ετών. Φανατικός αριστερός μέχρι το τέλος, απ' αυτούς που δεν τους άγγιξαν κομματικά σχίσματα και διαχωρισμοί, ο Αντωνάκος υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, δημιουργός του αλησμόνητου φιλμ Δεξιότερα της δεξιάς, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως κριτικός ταινιών στον Ριζοσπάστη. Καλό του ταξίδι, καθώς ειδικά στις μέρες μας τείνει να εκλείψει ο λόγος ιδεαλιστών, όσο κολλημένοι κι αν φαίνονται στα μάτια των πολλών.
Εδώ η κριτική που είχε κάνει ο Νίκος Αντωνάκος στην ταινία μου πάντα μέσα από τις σελίδες του Ριζοσπάστη:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3570006&publDate=5/10/2006

3 σχόλια:

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Με συγκίνηση διάβασα την κριτική του για την ταινία σου. Απο σύμπτωση ήταν η πρώτη κριτική που διάβασα για σενα bosko .
Ηταν αριστερός αλλα ειχε ανοιχτο μυαλό και μάτια. Πέρα απο πρόσκαιρους δογματισμούς. Ανθρωπος της Τέχνης. Ακόμη και το σπίτι του απο επιλογή στα Εξάρχεια.
Ανθρωποι και διανοούμενοι σαν κι αυτόν-ακόμη κι αν διαφωνείς μαζι τους-ειναι που χρειάζονται σε τούτη την εποχή της μεγάλης εκπτωσης.
rip

Αθανασία είπε...

Γειάσου Μποσκάκι...ααα,αμάν!..ε,άι στο καλό πιά με αυτό,το θανατικό ναί πρόσφατα (πρίν λίγες μέρες πέθανε από καρκίνο και ένας γείτονάς μας,από τους πολλούς που πέθαναν ως τώρα,)....τον οποίο ξέραμε χρόοοονια και του οποίου ο γιός ήταν παιδικός φίλος του αδελφού μου,πηγαίναν μαζί στο δημοτικό...και σκ...τά...51 χρονών άνθρωπος...τι θα γίνει πιά μ αυτά τα θανατικά...όλο τέτοια ακούμε από τότε που μπήκε ο νέος χρόνος.. καλό του ταξίδι του ανθρώπου..που θα πάει πια αυτό το βιολάκι..που θα πάει....φιλάκια πολλά....

maira είπε...

Θυμάσαι την κουβέντα μας μετά την κριτική του...
κατά πόσο,δηλαδή, είναι ορθός ο διαχωρισμός του Ροκ πολιτικού τραγουδιού και της Αριστεράς;
Καλό του ταξίδι!