Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ!

Δεν θα είναι μια από τις συνηθισμένες συναυλίες με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι η αποψινή! Κι αυτό, διότι επί σκηνής θα βρεθούν όλοι σχεδόν οι αυθεντικοί ερμηνευτές του, με παλαιότερο τον Λάκη Παππά και νεότερο τον Βασίλη Γισδάκη. Η ιδέα ανήκε στον Σπύρο Σακκά, ο οποίος επίσης θα τραγουδήσει και θα παρουσιάσει τη βραδιά, ενώ θα συμμετάσχουν και ο Ηλίας Λιούγκος, ο Γιώργος Ρωμανός και ο Ευτύχιος Χατζηττοφής. Ειδικά ο τελευταίος, είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσει το Χωρίον ο Πόθος μπροστά σε κοινό κι απ' ότι με πληροφορεί ο Γισδάκης η φωνή του κρατιέται σε εντυπωσιακό ακόμη επίπεδο!
ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (περιφερειακός Φιλοπάππου)
ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: 10 ευρώ
Πιάνο παίζουν ο Φροίξος Μόρτζος & ο Γιώργος Σαλβάνος
Τραγουδούν:
Λάκης Παππάς
Σπύρος Σακκάς
Γιώργος Ρωμανός
Ηλίας Λιούγκος
Ευτύχιος Χατζηττοφής
Βασίλης Γισδάκης

7 σχόλια:

logia είπε...

Δυστυχώς δεν θα μπορώ να είμαι αλλά ήδη ζηλεύω μια υπέροχη βραδυά.
Με τον Γιώργο τον Σαλβάνο παίζαμε παλιά μαζί(εγώ βιολί, αυτός πιάνο), χμ ίσως στον Σταυριανό, δεν μπορώ να θυμηθώ...
Επίσης είδα χθες την Ντόρα στο Ηρώδειο αλλά δεν προλάβαμε να πούμε πολλά γιατί εγώ έπαιζα στη "Λίμνη". Πες της στο καράβι για Κρήτη, χαιρετίσματα από την Νέλλη...
Καλή διασκέδαση απόψε και τους χαιρετισμούς μου στον Γιώργο αν με θυμάται

Rena Fan είπε...

Εξαιρετική ιδέα. Θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά.

Angel ^j^ είπε...

well well ..
μια ελάχιστη αποτίμηση της βραδιάς,
-έτσι για να ..καταγραφεί οχι μόνο σαν ..ανακοίνωση αλλά και σαν ...feedback ..

λοιπόν : κορυφαίες στιγμές οι ερμηνείες των Λ.Παππά. Εξαιρετικά ώριμη ερμηνευτικά φωνή με μια βραχνάδα και ζεστασιά που τρυφερά αγκάλιασαν τη Χατζιδακική μελωδία και γενικά ... αγκαλιές υπέβαλλαν στις ..αναμονές μας .. :D

Ο Ηλίας ο Λιούγκος, οχι 19χρονος πια ερμηνευτής του Μάνου αλλά σαν γνώστης βαθιά μελετημένος της μουσικής γραφής του, που συν τοις άλλοις 'τόλμησε' αυτοσχεδιάζοντας να δώσει νέα διάσταση σε πεπατημένες ερμηνείες. Και μιλάω σαφώς για το 'Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι' που εμένα τουλάχιστον με εξέπληξε ευχάριστα η ερμηνευτικά διαφοροποιημένη από τις υπόλοιπες, απόδοσή του ..

ο Βασίλης ο Γισδάκης με μιά εξαίρετη απόδοση του Blue ..
Αλλά και με τα τρυφερά Χατζιδακικά σπασίματα της φωνής του και στ' άλλα τραγούδια που είπε ..

Τώρα να πω και για σημεία που δε θάλεγα οτι ήταν απ τα ΄δυνατά΄ της βραδιάς ..
Καταρχήν νομίζω οτι ο κ. Σακκάς ήταν λίγο .. πώς-να-το πω .. 'off' .. you know ..
Και στα όχι και τόσο εύστοχα μπλα μπλα του μεταξύ των τραγουδιών, αλλά και ως ερμηνευτική παρουσία...

Επίσης ο κ. Χατζηττοφής
μολονότι προσπάθησε ο άνθρωπος -τί να πω;- τελικά .. όχι ...δεν τόχε ...

Η κοπέλα, όνομα-δεν-κράτησα, εκ Παρισίων μμμ καλή but ..nothing special..

Η τοποθέτηση του μέρους με τις κιθάρες του Β.Μπουντούνη μετά της συζύγου του, εκτιμώ ότι θάπρεπε να είναι στη αρχή , στο ξεκίνημα της βραδιάς κι όχι κάπου προς το τέλος που βγήκαν τελικά .

Προσωπικά είχα έντονη την επιθυμία ν΄ ακούσω τον Γιώργο τον Ρωμανό, που από παιδάκι τον θυμάμαι να τραγουδά Μάνο αλλά δεν τον είχα ακούσει ποτέ δια ζώσης …
Ας είναι καλά ο άνθρωπός –όπου κι αν είναι …

Αυτά τα .. λίγα … έτσι για το feedback ρε γαμώτο που λένε …

-----------------
ΥΓ. το να πω ότι η βραδιά –επί προσωπικού- μου άρχισε με τους καλύτερους των οιωνών … όχι δε θα τόλεγα … Ξεκινάω και το παράθυρο το οδηγού .. παφ και το κατάπιε η πόρτα ..και δεν ανέβαινε με τίποτα .. κι έκανε το αυτοκίνητο .. βάρκα .. κι άντε πάλι πίσω σπίτι τιμωρία στο γκαράζ.. -οχι δεν έχει έξοδο απόψε για να μάθει..!
Το κλου της γκαντεμιάς ήταν μετά … πρώτος ταξιτζής αρνείται να με πάρει γιατί δεν ήξερε καν την περιοχή, δεύτερος με κατεβάζει στα 150 μέτρα γιατί δεν ήξερε πώς να με πάει στο Θέατρο της Δ.Στράτου και ο τρίτος που νόμιζε πως ήξερε .. απλά νόμιζε λάθος και με πήγε από Καλλιθέα μέσω .. Λεωφόρου άκουσον-άκουσον … Βας. Σοφίας !!!! (αφού το κατάλαβε κι ό ίδιος και μου λέει όταν ρώτησα ‘τι οφείλω;’ : «τι να σου πω βρε κορίτσι μου; ντρέπομαι να σου πω .. δώσε ότι θές..» Τεσπά βάσει των οιωνών τελικά η βραδιά μια χαρά πήγε … (άσε που έφτασα μόλις έκλειναν τις πόρτες … - αυτό κι αν ήταν τύχη πια .. )

ΥΥΓ. (όχι για την γκαντεμιά δε φταίω εγώ ... 'ίσως φταίνε τα ..φεγγάρια τα ..πανσέληνα .. :D
-λέμε τώρα ... )

Καλή σας μέρα ….

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Μια μέρα μετα
κρατώ το τρακ του Ευτυχίου Χατζητοφή
τον λυγμικό τρόπο του Λάκη Παππά
και την πέραν του κόσμου τούτου ερμηνευτική δύναμη του Βασίλη Γισδάκη.

Πετώ πολλά βεβαίως, φλυαρίες και αμηχανίες
κι αλλα

Στην επιστροφή η Αλίκη Καγιαλόγλου , μια μπάντα Τζαζ με νεους μουσικούς , ο Δημήτρης Μαραμής και νέα κορίτσια, αυτοσχεδίασαν στην Διονυσίου Αεροπαγίτου, κάνοντας μερικά αστέρια να φωτίσουν την πόλη λίγο πιό δυνατά.

Ηταν μεσάνυχτα και το metro ειχε μολις κλείσει

Μια πολη μαγική σχηματίστηκε απο το πουθενά...

BOSKO είπε...

καλημέρα σε όλους & ευχαριστώ για τα σχόλια σας!

εντός ολίγου, η ανταπόκριση μου από τη βραδιά!

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Ήρθα κι εγώ μα έφυγα λίγο πριν το τέλος.

Από τα καλά της βραδιάς κρατώ τον Βασίλη Γισδάκη, τον Λάκη Παπά με τον συνεργάτη του καθώς και το κιθαριστικό ντουέτο της Μαρίας Φωτεινάκη. Όπως επίσης και το υπέροχο περιβάλλον με τα δέντρα και τ' αστέρια στο κέντρο της Αθήνας, μια ανάσα από το μπετόν. Πού ήταν κρυμμένος τόσο καιρό αυτός ο χώρος ρε παιδιά;

Εκείνο που με χάλασε πολύ ήταν ο ήχος. Δεν ξέρω πώς και γιατί. Επίσης θεωρώ μεγάλο σφάλμα (αβλεψία; ποιος ξέρει) από μέρους της παραγωγής να μην βγάλει ένα συμπληρωματικό δελτίο τύπου για τις αλλαγές στους ερμηνευτές. Προσωπικά λίγο με πείραξε καθόλου, όμως πείραξε σίγουρα άλλους και δη καραχατζιδακικούς.

Οι ιστοριούλες και τα λόγια του Σπύρου Σακκά δεν με χάλασαν, προσέδωσαν μια τρυφερή αναπόληση στη βραδιά.

Αυτά. Και εις άλλα.

BOSKO είπε...

Χρήστος Μιχαήλ...
έχεις δίκιο, Χρήστο. Δεν υπήρχε, ας πούμε, στο πρόγραμμα το όνομα του φίλου μας, ενώ υπήρχαν η Βενετσάνου και η Καγιαλόγλου με αποτέλεσμα να τις ζητάει ο κόσμος και ο Σακκάς σχεδόν να απολογείται. Αβλεψία και καλά που το επισήμανες, διότι ξέχασα κι εγώ να το σχολιάσω στο post!