Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

μέχρι-αυτή-την-ώρα

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχασαν σαφώς αρκετή από τη δύναμη τους, ο Πρωθυπουργός δεν πάει τελικά σε πρόωρες εκλογές, η Ανοιχτή Πόλη ξεπέρασε το 6%, στο τρίγωνο Βικτώρια-Άγιος Παντελεήμονας-πλατεία Αττικής η Χρυσή Αυγή άγγιξε το 20% και το σοβαρότερο μήνυμα είναι πως αν είχαμε μία ενωμένη και όχι κατακερματισμένη Αριστερά τώρα θα μιλάγαμε για ένα πολύ διαφορετικό ποσοστό υπέρ αυτής. Κατά τα άλλα, η πληθωρική Λιάνα Κανέλλη συνεχίζει να είναι αθυρόστομη και ως εκ τούτου διασκεδαστική, ο Καμένος της ΝΔ παραμένει ένας ανέμπνευστος λαϊκιστής, σε κάποιο άλλο περιθωριακό κανάλι ο παγκοσμίως άγνωστος δημοσιογράφος-τηλεπαρουσιαστής βρίζει την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα λέει Πορταλιού την Πορτάλιου, στο 902 και στο ΕΧΤΡΑ 2 διαφημίζουν αντιστοίχως πιεσόμετρα και μεγεθυντές πέους και στο ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ προβάλλουν το βίντεο-κλιπ του I just died in your arms tonight. Νομίζω πως έχω κάθε λόγο για να κοιμηθώ ήσυχα κι απόψε!

9 σχόλια:

ETHNICISMOS TORA! είπε...

Fagate ti skoni mas, kokkinoi fasistes. Trexte na ipostirixete tous vromiarides apo to Pakistan ke tous skilarapes me to frokalo sas tin dimarxesta. O Ethnicismos zei kai mas odigei stin megali Ellada makrya apo prezonia, poutanes, poustides kai anthellines. To blog sou einai plires apo dautous.............

Β.Σ. είπε...

για τον εθνικισμό

και θα μεινουνε 20 αντε 25 χιλιάδες να την βρισκουνε οταν η σημαία ανεβαίνει ( HOIST THAT RAG βλεπε Tom Waits )και ερωτευμένοι με την αδελφή τους θα κάνουνε παιδιά, μπουμπούκια. . .ο Εθνικισμός μια καλοστημένη επιχέιρηση που κάποιοι Αυτοδημιούργητοι ( αυτό όλοι το παραδέχονται ) επειδή δεν γαμάνε συχνά ή δεν βγάζουν το μεροκάματο που πιστευουν ότι αξίζουν οι αυτόφωτοι πιάσαν εργολαβία την πατρίδα. . . .

πάντως οι ακροδεξιοί είναι σαν τους ψιλικατζήδες της Αριστεράς, χωριό δεν μπορούν κάνουν....συμφέροντας; προσωπικές φιλοδοξίες;

αυτοί ξέρουν.

πάντως είναι όλοι ευχαριστημένοι.άπαντες.το καρνάβάλι τελείωσε.κάθε θίασος έκοψε τα εισιτηρια του και πάλι το κεφάλι στον ντορβά.

BOSKO είπε...

ETHNICISMOS TORA!...
να σου πω, λεβεντονιέ μου, εσένα τον εθνικόφρονα το λέω, επειδή μου τελείωσε το χαρτί υγείας, μήπως σου ξέμεινε τίποτα απ' την 28η Οκτωβρίου; ξέρεις εσύ...

BOSKO είπε...

πλησίον του ποιητή...
καλά τα λες, ωραίες κι οι αναφορές στον Tom Waits και τα όλα σου, αλλά με την τελευταία παράγραφο του σχολίου σου απαξιώνεις την πολιτική συνείδηση κι αυτό δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Σε κατανοώ, αλλά θα σε ήθελα λίγο πιο επιεική επί του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Επαναστάσεις από το πληκρολόγιο. Φιλοσοφικές συζητήσεις για να περνά η ώρα. Άντε να το δουν κι άλλοι να γίνει μεγάλο το πανηγύρι.

Οι τρεις σκηνοθέτες τελικά έφαγαν ή με αυτά και μ'αυτά χάσανε το δείπνο;

Οι φασίστες είναι εκεί, οι μετανάστες είναι εκεί, εσείς που είστε;

Βρε, δεν πάει να μιλάτε για 1000 τραγούδια,ε και; Εμένα μου "χάρισε" 14χρονο μεταναστάκι τον "Κεμάλ". Δε μου χρειάζεται άλλο.

Πάρτε τον κώλο σας και βοηθήστε, αλλιώς απλά σιωπήστε. Η ψυχοπαθολογία δεν χρειάζεται αναλύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εσύ ανώνυμε πού είσαι...είσαι ένα ανώνυμος που μιλάει ανώνυμα και χωρίς να παίρνει κανένα ρίσκο...το σχόλιό σου κρύβει απλά κομπλεξ για τους ανθρώπους των τεχνών κ των γραμμάτων και μην ξεχνάς την αντιμετώπιση που είχε η Πορτάλιου στον Αγιο Παντελεήμονα, επειδή κύρητε την ανοιχτή πόλη των μεταναστών που η πλειοφηφία εκεί κοντράρει....αυτά!

Μαρία Δεσύλλα

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω, κοριτσάρα μου, για μένα συλλογικότητες όπως σε βολεύουν δεν υπάρχουν.

Οι "άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων", μήπως θες και "πνευματικοί άνθρωποι", είναι γενικευσεις που υιοθετούν αυτοί που βρίσκονται στις παρυφές απλά για να χωθούν στον κύκλο που δημιουργούν.

Μικρός ο χώρο για να μιλήσουμε για την τέχνη και την πνευματικότητα της χούντας, του ναζισμού, κλπ. Και στην τελική άλλο το έργο κι άλλο ο δημιουργός.

Εσύ, ενυπόγραφη, αλλά άγνωστη στην πραγματικότητα (εκτός κι αν είσαι εκείνη κι επικοινωνείς από το υπερπέραν) για μένα δεν έχεις πρόσωπο. Δε σε ξέρω, δε σε έχω δει εκεί και δε με αφοράς.

Μιλάς κι εκ μέρους της Πορτάλιου. Δε σε έχει ανάγκη, ουραγέ. Η αξία του συγκεκριμένου προσώπου και της όποιας προσπάθειας κατέβαλε υπάρχει πριν και χωρίς εσένα. Εσύ την επικαλείσαι τώρα για να καλύψεις τη δική σου ανεπάρκεια.

Δηλώνω βαθύτατα συμπλεγματικός άνθρωπος, αλλά συνειδητοποιημένος τέτοιου επιπέδου, που εσύ δεν πρόκειται να υποψιαστείς ποτέ ότι υπάρχει. Κι ακόμα έχω δρόμο να διανύσω.

Εριστικότατα δική σου

BOSKO είπε...

Μαρία Δεσύλλα...
καλά σας λέει η ανώνυμη, κυρία Δεσύλλα μου, είπα κι εγώ, βρυκολάκιασε η πρώτη δήμαρχος της Κέρκυρας; εκτός κι αν ειν' αυτό το πραγματικό σας όνομα, οπότε πάω πάσο και σας ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων. άλλωστε, ειπώθηκε το πιο σωστό: δεν χωράει αναλύσεις η ψυχοπαθολογία! για ξαναρίξτε μια ματιά στο πρώτο comment...

BOSKO είπε...

Ανώνυμος(Ανώνυμη)...
κι εσύ όμως παραείσαι εριστική. Ωστόσο, συμφωνώ με τις παραινέσεις σου.