Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

και-μη-χειρότερα

Σήμερα, στην επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εγώ τα χρειάστηκα κανονικά. Η πίεση μου, η μεγάλη που λέμε, χτύπησε 18 και η μικρή, της καρδιάς, το 10 το καλό! Κάτι είχα καταλάβει εδώ και πέντε μέρες που ξύπναγα και πήγαινα βάρκα στο γιαλό, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα βασανιζόμουν από ανεξήγητους πονοκεφάλους. Πως μού 'κοψε το πρωί και πετάχτηκα στο φαρμακείο της γειτονιάς να μου πάρουν την πίεση... Η φαρμακοποιός τα έχασε! 18 με 10, αναφώνησε κι έβαλε το χέρι μπροστά στο στόμα της. Θυμήθηκα τότε τη στιχομυθία του Βασίλη Αυλωνίτη με τον γιατρό του. Είναι μεγάλη πίεση 22, γιατρέ; Να σας πω, του απάντησε αυτός, αν ήσασταν άλογο θα ήταν μια χαρά! Έτσι κι εγώ, λοιπόν, σαν τον Αυλωνίτη πανικοβλήθηκα και ζητούσα από τη φαρμακοποιό να μου χορηγήσει επί τόπου ότι σκεύασμα αντιυπερτασικό υπήρχε στο μαγαζί της. Αγόρασα μάλιστα κι ένα πιεσόμετρο ηλεκτρονικό κι άλλη δουλειά δεν κάνω ίσαμε τώρα! Έγινα πειραματόζωο του εαυτού μου και παίζω με τα κουμπάκια και τα νούμερα. Η μεγάλη έπεσε, πότε 15, πότε 15,5...καμιά φορά πέφτει και στο 14. Η μικρή, τίποτα, εκεί, κολλημένη στο 10, παρ' όλο που τα inderal τά 'χω για στραγάλια. Την ίδια ώρα που οι δρόμοι της Αθήνας είχαν γεμίσει από τα πλήθη του κόσμου, εγώ τραβιόμουν στο Χαϊδάρι, στο Αττικόν, να ελέγξουν την κατάσταση μου. Αύριο θα επισκεφτώ γιατρούς, καρδιολόγο και παθολόγο, αν και ένας ψυχίατρος ίσως είναι πιο αναγκαίος. Πιθανώς να χρειαστώ ηρεμιστικά, αγχολυτικά και όχι αντιυπερτασικά φάρμακα, πάντως θα το πάρω το κατιτίς μου, δεν υπάρχει περίπτωση! Το πολύ-πολύ να ρίχνω τα χάπια μεσ' στο γουδί της σκορδαλιάς, αφού ως γνωστόν το σκόρδο ρίχνει την πίεση. Βοηθάτε, παιδιά, μη μού 'ρθει κάνας ταμπλάς και πάω κι εγώ σαν τον φίλο μου τον Παγουλάτο. Όχι να δω από τώρα τα ραδίκια ανάποδα, 36 ετών παλικάρι, αμάλλιαγο κι αμούστακο! Ωστόσο, η νέα ταινία μου είναι ήδη έτοιμη!
Τίτλος: Νύχτες της Χαπίρια
Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χάπκινς, Φανί Αρντάν, Ντένις Χάπερ
Στο σάουντρακ η Δέσποινα Γλέζου τραγουδάει Δωσ' μου το γουδοχέρι σου
Από την Πέμπτη σε όλους τους κινηματογράφους και τα εφημερεύοντα φαρμακεία!

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεκόλλησε από το πιεσόμετρο! Μπορεί να σου ανεβαίνει και μόνο επειδή πας να πάρεις την πίεση.(Δεν κάνω πλάκα.) Πολλά υγρά (νεράκι δλδ.) και βόλτες στην τουαλέτα.

Αν έχεις πάρει κάτι, είσαι καλυμμένος και μη συνεχίσεις με γιατροσόφια της γιαγιάς, της θείας, της γειτόνισσας...

Υπομονή μέχρι αύριο κι όλα θα στρώσουν. (Τη διαιτούλα πάντως δε σε βλέπω να τη γλιτώνεις. Τα χάπια ναι.)

Αχ, να αυτά είναι... Δε μου πασάρεις ό,τι σου περισσεύει να έρθει κι η δική μου στα ίσια της;

Μάνος είπε...

..λλαγές, υγιεινοδιαιτητικές αλλαγές, υγιεινοδιαιτητικές αλλαγές, υγιειν..

Ελένη Μπέη είπε...

Λοιπόν, Αντώνη, εύχομαι στην νέα ταινία σου καλή αποτυχία. Είθε οι Νύχτες της Χαπίρια να είναι λίγες και να κόψουν όσο πιο λίγα ...(φαρμακο)κουπόνια γίνεται.

Μην εμπιστεύεσαι τα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα περισσότερο από τα παλιά καλά κλασικά. Πολλές φορές σε προδίδουν καθώς πέφτει η μπαταρία. Το αυτί σου, αν δεν έχεις πρόβλημα, δύσκολα θα σε προδώσει (συμβουλή καρδιολόγου αυτό). Κάποιες εξετάσεις καλό θα ήταν να κάνεις, συμβουλέψου έναν γιατρό. Το πιθανότερο να είναι κάτι ασήμαντο αλλά φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.

Ανώνυμος είπε...

Εγω παλι ελοιωσα με το Δως μου το γουδοχερι σου! Χαχαχα! Που το σκεφτηκες, ρε ατιμε?

despinach. είπε...

Boskaki, που τα αντιμετωπίζεις όλα με χιούμορ, το καλύτερο φάρμακο...όχι άλλα χάπια, μα το Δία μου, μην τα πάρω (όχι τα χάπια...στο κρανίο)! Ηρεμα και να κάνεις τις εξετασούλες σου...
Δεν αξίζει να αγχώνεται κανείς για πράγματα που η λύση ίσως είναι κάπου στη φύση τους, μιλάω εκ επήρειας...

καληνύχτες

Βάνος είπε...

Μια χαλαρόπιτα...

Nikatsu είπε...

Περαστικά Bosko !!! Μήπως να πάρεις μια άδεια για λίγες ημέρες και να πας κάπου να ξεκουραστείς;Την πλέον ακατάλληλη στιγμή βρήκες να αρρωστησεις, γιατί τώρα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ούτε χάπια δε θα σου γράψει ο γιατρός...Οπότε ή θα καταφύγεις στη λύση του σκόρδου (με τεράστιο κόστος βέβαια στην ερωτική σου ζωή αφού δε θα σε πλησιαζει άνθρωπος...),(άσε τον κακομοίρη που θα κάνει εκπομπή μετά από εσένα στο σταθμό!!!), ή θα μας αφήσεις χρόνους και θα καταγραφείς ως το πρωτο θύμα της ηλεκτρονικης συνταγογράφησης και της περικοπής των δαπανών...

varometro είπε...

Χα, χα... Δεν χρειάζεται πανικός πάντως. Το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για σωρευμένο άγχος. Όλοι έχουμε περάσει από παρόμοιες καταστάσεις. Καλό είναι να πας σε κάποιο γιατρό αλλά το θέμα είναι το εξής. Συνήθως οι γιατροί (κυρίως οι παθολόγοι) αντιμετωπίζουν το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο. Έχεις πίεση; Πάρε αντιυπερτασικά για παράδειγμα. Στα αρχίδια του δηλαδή γιατί και πως ανέβασες πίεση. Η ολιστική διάγνωση, αυτή που λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους (ιστορικό, ψυχολογικούς παράγοντες κλπ) είναι άγνωστη λέξη γι' αυτούς (πλην εξαιρέσεων). Πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι. Έτσι λειτουργούν. Γι' αυτό μια καλή ιδέα θα 'ταν να ηρεμήσεις, να αφήσεις προσωρινά στην άκρη πράγματα που σε αγχώνουν, να αλλάξεις κάποιες καθημερινές συνήθειες ίσως και να βάλεις στο συρτάρι το πιεσόμετρο. Ακόμα και με 18 πίεση (που σίγουρα δεν είναι τόσο στην πραγματικότητα) δεν κινδυνεύεις. Εδώ ο Αυλωνίτης με 22 και δεν έπαθε τίποτα! :-)

Αθανασία είπε...

Καλέεεεεεεεεεεε Μποσκάκι μουυυυυυυυυυυυυυυ!αααααααααα!καλέ πάλι μου αρρώστησε? α,γιατί? μα καλά πας καλά ρε?18 πίεση παιδί πράματ 36χρονών,νεαρός?αααααα!δε μας τα λες καλά,Μποσκάκι δε μας τα λες καλά..μα καθόλου καλά...όμως..? βρέ μήπως ήταν χαλασμένα τα πιεσόμετρα?...μήπως έφαγες πολύ αλάτι καλό μου?μήπως έχεις πολύ άγχος,αυτό το καιρό?? ε,χαλάρωσε λίγο ρε παιδάκι μου κι εσύ..όλο στη τσίτα μου είσαι,ε,λογικό είναι να σου ανέβει η πίεση και σένα..μην αγχώνεσαι αυτό το παθε,πρίν κάμποσο καιρό ο πατέρας μου (τώρα μη το ψάχνεις το γιατί) ε,του ανέβηκε πολύυ σερνόταν παρά λίγο να μας μείνει στα χέρια εκείνη,τη μέρα τον πήγαμε νοσοκομείο ε,του δωσε κάτι χάπια και ξέρεις τί του πε ο γιατρός? 'να το ελέγχεις πού και πού να μη τρώς αλάτια κλπ,κλπ και...'το σπίτι σου να καίγεται εσύ να μη δίνεις καμία σημασία...ατάραχος'...ε,και σύ το ίδιο Μποσκάκι μου..'το σπίτι σου να καίγεται εσύ...βράχος'...ε, τώρα του χει περάσει βέβαια δεν έχει τίποτε..αλλά ντάξει από κείνη τη μέρα τα χει γράψει,όλα στα... άστο καλύτερα το πού...μη το πώ.. το χει παρακάνει,βέβαια ο πατέρας μου με το..'γράψιμο' αλλά από το να αρρωστήσει και να τον τρέχουμε πάλι...έλα καλό μου πολλά περαστικά και κοίτα,να διορθώσεις λίγο το διαιτολόγιό σου,και ΜΗΝ αγχώνεσαι επειδή αυτό επιδεινώνει τη κατάσταση...υσ-πάντως αυτό με τη ταινία ωραίο! γέλασα!χαχαχαααααααααααα μπράβο...

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
ωχ! κι εσύ πίεση; άγχος, πολύ άγχος! κι άλλη διαιτούλα; ήμουν σχεδόν 100 κιλά και πήγα 78. Πόσο πια ν' αδυνατίσει κανείς; Μια χαρά ειν' οι χάποι, γι' αυτό φτιάχτηκαν, για να βοηθάνε τον κόσμο!

BOSKO είπε...

Μάνος...
μάλιστα!
μίλησε κι ο διαιτολόγος μας!

BOSKO είπε...

Νερένια...
ναι, είδαμε και τα χαμπέρια του κουνδουρικού ντοκιμαντέρ, που πήγε άπατο, τέτοια ταινιάρα! Γι' αυτό σου λέω, Νύχτες της Χαπίρια και ξερό ψωμί!
δεν ακούω κανέναν, απλά πρέπει να κλείσω το μαγαζί για λίγο καιρό...

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
γαμάτο, έτσι; αφού κι εγώ γέλαγα μόνος μου!

BOSKO είπε...

Despina...
μα, γιατί σας έχει πιάσει όλους φαρμακοφοβία; εγώ πολύ τα γουστάρω τα παντός είδους χάπια.
πάντως, σίγουρα πρόκειται για άγχος, νευροπίεση που λέμε. Τώρα το πρωί είχα 14 με 9, ψιλοκαλά δηλαδή. Πότε θα πω "να πα' να γαμηθούν όλα" και θα την κάνω στο Άμστερνταμ να ζήσω σε βάρκα πάνω σε κανάλι νά 'χω το κεφάλι μου ήσυχο;

BOSKO είπε...

Βάνος...
την πουλάνε έτοιμη ή τη φτιάχνεις μόνος σου;

BOSKO είπε...

Nikatsu...
δάγκωσ' τη γλώσσα σου! Άκου να σας αφήσω χρόνους! Ναι, το σκορδάκι μας πείραξε, ενώ άνευ σκόρδου δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε σεξ, με το συμπάθειο! Το καλύτερο τό 'πες στην αρχή: άδεια και ξεκούραση, μακριά απ' όλα! Θα το κάνω, νά 'σαι σίγουρος, κάτι γαμημένα λεφτά περιμένω μόνο!

BOSKO είπε...

varometro...
μην το λες! ο Αυλωνίτης έφυγε σχετικά νέος από εγκεφαλικό στην πραγματικότητα και δυστυχώς όχι σε κάποια κωμωδία του παλιού κιν/φου.
Πλέον όμως έχω πειστεί ότι πρόκειται για αποτέλεσμα του αγχώδους τρόπου ζωής μου. Οπότε, καλά μου τά 'πες εσύ.

BOSKO είπε...

Αθανασία...
κάτι ήξερε ο μπαμπάς σου, Αθανασία μου, και τά 'γραψε όλα, μην πω κι εγώ που...σωστό τον βρίσκω! ξέρεις, χωρίς να θέλω να τον μειώσω, η αναισθησία ειν' η καλύτερη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλίμονο στους δυνατούς κι ευαίσθητους, που είπε και η Πλάτωνος!

Γιώργος είπε...

Περαστικά να είναι όλα αυτά.

BOSKO είπε...

Γιώργος...
σ' ευχαριστώ, Γιώργο!

Mary Ka είπε...

Οσο αγχωνεσαι με την πιεση, τοσο αυτη θα ανεβαινει. Οι γιατροί τι είπαν? Κανε ο,τι σου λένε και μόλις πεταχτεί στο μυαλό αυτή η σκέψη της πίεσης, πίεσε την να φύγει. Περαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ίσως να βρεις την ηρεμία μες στο άγχος της καθημερινότητας (που είναι και καλός φορέας της υψηλής πίεσης)!
Περαστικά..

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη μη φοβάσαι!! θα το ρυθμίσεις με περπάτημα όσο μπορείς και όχι πολλά αλάτια κ.λ.π Κι αν δε φτάσουν αυτά τότε παίρνεις αντιυπερτασικό.
Πάνος, ομοιοπαθής :)

ΞΑΡΕΜΟΣ είπε...

ΚΟΨΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΡΙΠΛΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ

BOSKO είπε...

Mary Ka...
σήμερα θα δω γιατρό τελικά, μετά την εκπομπή μου.
πάντως, έχετε δίκιο όσοι είπατε ότι η σκέψη μονίμως στο πιεσόμετρο ανεβάζει την πίεση!

BOSKO είπε...

new-girl-on-the-blog...
πολύ ωραία μπαλάντα, σ' ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

Πάνος ομοιοπαθής...
ούτε αλάτια τρώω και όλη μέρα είμαι στους δρόμους ποδαράτος, οπότε μάλλον το άγχος μου φταίει και τίποτα άλλο...

BOSKO είπε...

ΞΑΡΕΜΟΣ...
τι λες, ρε θηρίο;
τριπλό έμφραγμα;
φτου-φτου, την υγειά σου νά 'χεις.
εμένα άσε με, θα φάω κάναν χάπο και θα στρώσω, αφού βέβαια χαλαρώσω γενικώς.

Ανώνυμος είπε...

Δε μου πασάρεις (από την πίεση) ό,τι σου περισσεύει να έρθει κι η δική μου στα ίσια; (Βρίσκομαι στο άλλο άκρο.)

Αλήθεια, αστέρι μου, πήγες τη γύρα σου από τους γιατρούς ή κάθεσαι και περιμένεις εδώ μέσα να γίνει η γνωμάτευση;

Να σου πω, ένας είσαι ανάμεσα σε τόσους, αλλά για σένα μοναδικός. Κοίτα να φροντίζεις το μόνο που πραγματικά έχεις, τον εαυτό σου.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
όπως είπα μόλις λίγο παραπάνω, σήμερα θα πάω σε γιατρό, γιατί έπρεπε να κλειστεί ραντεβού πρώτα. Ευτυχώς η Μαρίζα μ' έστειλε σ' έναν πολύ καλό γιατρό, ο οποίος τυγχάνει και φαν του blog- αυτό ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη. Κάγκελο έμεινα όταν μου είπε: Μη χρησιμοποιείς το πιεσόμετρο που έχεις στη photo του τελευταίου post, δεν είναι καλή μάρκα!
Πέρα απ' την πλάκα, χθες ήμουν πολύ πιο ήρεμος πιστεύω, καθώς δεν ξεπέρασα το 14- 14,5. Είναι κάτι όμως που δεν τ' αφήνει κανείς χωρίς να το κοιτάξει.
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τα καλά σου λόγια, όποιος/α κι αν είσαι.

despinach. είπε...

Bosko, να πας ταξιδάκι με την πρώτη ευκαιρία κ βέβαια χαπάκι με συνταγή γιατρού εννοείται...εμένα αυτά τα ιντεράλ μάλλον με ρίχνουν, επειδή είμαι λίγο υποτασική και μία φορά το πήρα για τις εξετάσεις στο πιάνο, για το τρακ...ίσως γι αυτό δεν θέλω να τα ξανακούσω.
περαστικά λοιπόν και καλή εκπομπή!