Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

στην-υγειά-μας-ρε-παιδιά

Στην υγειά σου, κύριε Σπύρο Παπαδόπουλε! Θα ήθελα να σε ρωτήσω, παρ' όλα αυτά, αν θεωρείς σωστό να καλείς τραγουδιστές που ζουν εκτός Αθηνών για να τραγουδήσουν στην εκπομπή σου, λέγοντας τους- αν θέλουν, βέβαια, να τραγουδήσουν και να τους δει το πανελλήνιο- να πληρώσουν τα οδοιπορικά από την τσέπη τους. Είπαμε, η κρίση μπορεί να χτύπησε και το μέχρι πρότινος χρυσοποίκιλτο, ποιοτικό και ψυχαγωγικό σόου σου, αλλά δεν νομίζω πως 200 ευρώ για τη βενζίνη ή ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ' επιστροφής θα σ' έβγαζαν εκτός budget! Για όνομα...Ή όπως τό 'λεγε ο Χάρρυ Κλυνν στο Αλαλούμ, Δεν κάνει ρε μάγκα!

12 σχόλια:

despinach. είπε...

"Στην κοιλιά μας, ρε...μαγκιά!"
Καιρός να αλλάξει τίτλο η εκπομπη...

Β.Σ. είπε...

xo xo xo xo. . .

να βλέπεις να τραγουδουν ( πράγματι αξιόλογοι καλλιτέχνες - Μητσιάς, Καραθανάση, Χριστοδουλόπουλός. . κ.α. ) τα τηλεγλέντια εν ολίγοις. . .

σε μια συνέντευξη του MAD ο Γιάννης Αγγελάκας ( ίσως η θερμη - θαυμάστρια του blog σου την έχει δει. . .τα έχει πει για εκπόμπες σαν του (ταλαντούχου) Παπαδόπουλου { και ας παιρνει όσα λένε - αφού του τα δίνουν,καλώς τα παίρνει - και απο τι λένε είναι κάμποσα. . .-}Despina την έχει δει )κάθονται οι νοικοκυραίοι μες τα σπίτια επειδή δεν έχουν να βγούνε όξω. . .τεχνικό το πρόβλημα. . .

δεν έχει η ΕΡΤ ΛΕΦΤΑ?. . .πόσα δίνουν στην ΔΕΗ για την ΕΡΤ( ΑΥΤΌ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ο τσομπάνης που στην στανη του έχει μια λάμπα πληρώνει ΕΡΤ. . .)

άστα να πάνε. . .σε λίγο θα τρώμε με κουπόνια. . .

καλή όρεξη

( ας μας καλέσουν στην συγκεκριμένη εκπομπή. . .βλέπω οτι υπάρχουν μεζέδες. . .)

BOSKO είπε...

Despina...
καλοοοό!

BOSKO είπε...

πλησίον του ποιητή...
αυτό το καλό είχε και έχει ο Αγγελάκας: λέει πράγματα που κανείς άλλος δεν τολμάει να πει στην Ελλάδα από τον καλλιτεχνικό χώρο.
τώρα, όμως, το ότι η μάνα μου που την είχαμε κατάκοιτη για δυο μήνες, την έβγαλε μια χαρά με τις εκπομπές του Σπύρου Παπαδόπουλου, αυτό ειν' ένα άλλο θέμα.
όπως επίσης άλλο θέμα είναι κι αυτό που λέω στο post. Επιεικώς απαράδεκτο να θες τραγουδιστές εκτός Αθηνών χωρίς να τους πληρώνεις καν τα εισιτήρια. Καλά, για τη διαμονή τους, δεν το συζητώ, φαντάζεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο του του Αγγελάκα που το είπε. Μπράβο σου bosko που το έγραψες κι εδώ. Αν λέγονταν περισσότερο αυτά, ίσως και να μη γίνονταν.

Προσωπικά έχω ακούσει και διάφορα άλλα για Παπαδόπουλο και δε μου έκανε εντύπωση το νέο...

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να αποδίδονται "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"...

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το γνωστό ρόλο που έχει στη συγκεκριμένη εκπομπή (του παρουσιαστή) δεν έχει καμία υποχρέωση να πληρώσει από την τσέπη του. Δεν θα τον κρίνουμε ως "φιλάνθρωπο" εδώ.

Την ευθύνη δε φέρει καν η ΕΡΤ, η οποία ό,τι ήταν να δώσει (πολλά ή λίγα -άλλο κεφάλαιο) τα έχει ήδη συμφωνήσει.

Το όλο θέμα είναι στην ευθύνη της "Cut Production", που πληρώνεται για να φέρει εις πέρας όλο το project κι ό,τι αυτό προϋποθέτει. Στο δικό της budget θα έπρεπε να υπάρχει η μέριμνα για τέτοιου είδους έξοδα.

Τώρα ποια η "κρυφή" σχέση του Παπαδόπουλου με την "Cut Production" μέσω "Noir Production", πιάσ' το αβγό και κούρευ' το.

Η ηθική ευθύνη βαραίνει τους υπολοίπους "καλλιτέχνες" που συμμετέχουν και δεν αντιδρούν. Αν "μποϊκοταριζόταν" η εκπομπή, να δεις πώς θα άλλαζαν τα πράγματα.

Όμως κι αυτή η περίπτωση δε διαφέρει από κάθε άλλη αντίστοιχη του εργασιακού βίου. Όποιος τα (κουτσο)βολεύει, δεν αντιδρά.

BOSKO είπε...

Angelica...
δεν μπορούσα να μην κάνω post- ο συγκεκριμένος τραγουδιστής, βλέπεις, ειν' απ' τους πιο δικούς μου ανθρώπους. Πάλι καλά δηλαδή που μαθαίνουμε εκ των έσω τι γίνεται. Κάνε μια βόλτα και στο blog της Despina: θα ανακαλύψεις επί του παπλώματος και μια ωραία συνέντευξη (όπως πάντα) του Γιάννη Αγγελάκα.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
αγαπητέ ανώνυμε,
το post δεν είχε σκοπό να "χτυπήσει" τον Σπύρο Παπαδόπουλο, είναι αυτονόητο, αλλά την εκπομπή που τον συντηρεί, που τρέφει, τρέφεται από μας και μας σκοτώνει (για να κάνω και μια αναφορά στον Καββαδία).
εδώ όμως να προσθέσω ότι δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο ίδιος. Φυσικά και δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει απ' την τσέπη του, αλλά υποτίθεται ότι πρεσβεύει την ποιότητα και όχι τον τατιανοστεφανιδισμό, αν με εννοείς, επομένως θα έπρεπε να ξέρει τι γίνεται με τους αξιόλογους καλεσμένους του κάθε φορά. Όχι δηλαδή να μοστράρουμε μόνο Μίκη Θεοδωράκη και να τα παίρνουμε (μαγκιά του κι ούτε με κόφτει πόσα παίρνει ο άνθρωπος), κι απ' την άλλη να προσβάλλουμε στην ουσία τους καλλιτέχνες. Και μάλιστα τρεις μέρες πριν το γύρισμα, ενώ είχε προ πολλού συμφωνηθεί. Τώρα, για τη σχέση Σπύρου Παπαδόπουλου- Cut-Noir Production, δεν τη ψάχνω τη δουλειά, διότι δεν είμαι κι ούτε θέλω να γίνω Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Είμαι όμως μ' αυτούς που τα (κουτσο)βολεύουν και αντιδρούν έστω με τον τρόπο αυτό, ότι είδες δηλαδή στο post.
αυτά & σ' ευχαριστώ γιατί με ενημέρωσες, ενδεχομένως ασυνείδητα, για κάποια πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε δεν μίλησε κανείς για φιλανθρωπία...είναι στις αυτονόητες υποχρεώσεις της παραγωγής αυτό...

Ως προς το μερίδιο ευθύνης του Παπαδόπουλου συμφωνώ με όσα έγραψε ο bosko...απλά να διευκρινήσω ότι με το σχόλιό μου δεν την 'περιόρισα' στο πρόσωπο του. Απλά κάποια πράγματα που γίνονται δε γίνονται τυχαία τελικά και όλα δένουν μεταξύ τους.

Ανώνυμος είπε...

Βρε, σιγά μη με έπιασε πρεμούρα για τον monsier και μη μου τον θίξετε. (Του τα έχω μαζεμένα για άλλο λόγο η ίδια.)

Απλά αυτόν τον βλέπω ως "σύμπτωμα". Ένας ακόμη "φαύλος" σε θέση-κλειδί. Και στην τελική, ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να είναι αυτός που είναι. Δηλαδή, συγνώμη, εσείς ξαφνιαστήκατε από τη συμπεριφορά του;

Πώς στο καλό θα δημιουργηθούν δικλείδες ασφαλείες για τέτοια φαινόμενα είναι το θέμα κι όχι ο Παπαδόπουλος κι ο κάθε Παπαδόπουλος. Τέτοιοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν εσαεί.

Εννοείται πως όλα δένουν μεταξύ τους και ζέχνουν από χιλιόμετρα μακριά.

(Και ξεκαθαρίζω πως σε καμία περίπτωση δε σκέφτηκα να υπονοήσω κάτι για σένα bosko. Όμως και μόνο το ότι το είδες προσωπικά το θέμα, σημαίνει ότι έπιασες την ουσία του. Αντίστοιχα σκέφτομαι και για μένα μήπως πρέπει από μόνη μου να μου φέρω καμια πέτρα στο δόξα πατρί γιατί αναμάρτητο δεν βλέπω κανέναν τριγύρω για να το κάνει. )

Unknown είπε...

Πού την είδες την ποιότητα μωρέ Αντώνη; Κοψιδι-τραγούδι έπρεπε να λέγεται η εκπομπή. Μια χαρά απομυζαται το λεγόμενο έντεχνο. Εχει να διαλέξει ανάμεσα Σπύρου και Μπήλιως. Αν ήμουν εντεχνο θ αυτοκτονούσα.
Οσο για τα ναύλα... εισαι προβοκάτορας. Πας να μπατάρεις την εκπομπή και να πέσει η ποιότητα του φαγητού και του κρασιού. Αλήτη!

despinach. είπε...

όσοι άπιστοι προσέλθετε
http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=227346

για μια ιδιαίτερη κατανυκτική εσωτερική εμπειρία σε έναν θαυμάσιο χώρο το Σάββατο...

Bosko, ξέρω εσύ σιγά μην έρθεις!
Φιλιά