Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Η ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Σαπφώ του Μάνου Χατζιδάκι, της Φλέρυς Νταντωνάκη και της Μαρίζας Κωχ
ο Κωνσταντίνος Καβάφης του Μάνου Χατζιδάκι, του Σωκράτη Μάλαμα και του συγκροτήματος Τα Φώτα Που Σβήνουν
ο Γιάννης Ρίτσος του Μίκη Θεοδωράκη, του Σπήλιου Μεντή και της Γιοβάννας
ο Κ. Γ. Καρυωτάκης της Λένας Πλάτωνος και του Μίκη Θεοδωράκη
και ο Νίκος Καββαδίας του Θάνου Μικρούτσικου και του Γιάννη Σπανού

είναι μερικοί μόνο από τους Έλληνες ποιητές, ο μελοποιημένος λόγος των οποίων θα ακουστεί από τη σημερινή εκπομπή μου στο Κανάλι 1 του Πειραιά (www.kanaliena.gr) στους 90,4. Όχι ό,τι θα συμβεί και κάτι πρωτότυπο, απλά πάντα είναι όμορφο να ακούγεται η ποίηση από τα ερτζιανά. Άλλωστε, η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και απ' ότι ακούω παντού θα γίνουν εκδηλώσεις, αν και εγώ τη γιόρτασα φέτος πολύ πρωτότυπα, με τη Λένα να παίζει στο πιάνο και να τραγουδάει το Μόνο του Καρυωτάκη τις πρώτες πρωινές ώρες! Απόψε, λοιπόν, μάλλον θα βρίσκομαι στο Gagarin, όπου θα εμφανιστούν οι αγαπημένοι προγκρεσιβο- χιπο- ροκάδες Amon Duul II και αφού την Πέμπτη 26 Μαρτίου στο Nosotros των Εξαρχείων θα στήσουμε τη δική μας μουσικοποιητική γιορτή με τον ποιητή Αντρέα Παγουλάτο. Θα διαβάσουν αρκετοί ποιητές (το πρόγραμμα αυτό επιμελήθηκε ο Παγουλάτος) και θα τραγουδήσουν η Σωτηρία Λεονάρδου, ο Βασίλης Γισδάκης, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιώργης Χριστοδούλου, η Δανάη Παναγιωτοπούλου, ο Στέλιος Μποτωνάκης κ.α. Η εκπομπή μου, τέλος, στο Κανάλι 1 του Πειραιά μίκρυνε σε εβδομαδιαία βάση, αφού θα βρίσκομαι στο στούντιο μόνο κάθε Παρασκευή και Σάββατο την ίδια ώρα, 18.00- 20.00.Συντονιστείτε!

* στο μεταξύ η χυδαία Ανίτα Πάνια στη χυδαία εκπομπή της μιλάει αυτή τη στιγμή για Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Ούτε να χαμογελάσεις δε μπορείς με τόση χυδαιότητα...

7 σχόλια:

maira είπε...

Τι ομορφιά !!!
Την ακούω κανονικά...

Μπραβο Bosko και σε όποιους επιμένουν και ''δημιουργούν''συνθήκες Ποίησης

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου καλό μου!..μα τι ωραίο πόστ!...όλα τα ιερά τέρατα της ελληνικής ποίησης!εξαιρετικοί όλοι τους..με ιδιαίτερο στίγμα και λόγο...Μποσκάκι έχεις επαφές με το Νοσότρος των Εξαρχίων;;εκεί συχνάζει ο αδελφός μου!έχει κάτι φίλους από εκεί!.....και μας έχει φέρει και το πρόγραμμα πολλές φορές,από διάφορες εκδηλώσεις του χώρου αυτού!....θα ναι σίγουρα πολύ ωραία βραδιά αυτή...καλά καλό μου η Πάνια..ας μη σχολιάσω καλύτερα...από τις πλέον αηδιαστικότες τηλέπερσόνες!..φιλάκια!

Geove είπε...

και ήταν μια υπέροχη εκπομπή εκείνη του Σαββάτου!
:)

Mairi είπε...

Τϊ ώρα στο Nosostros;

BOSKO είπε...

maira del mar...
Αθανασία...
"Me Noima- Horis Simasia"...
thank you, thank you!!!

BOSKO είπε...

mairi alexopoulou...
στις 19.30 να είστε εκεί! Θα κάνω κατά 90% και σχετικό post!

Mairi είπε...

Τέλεια!!!