Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΣΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ...ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΜΙΔΑ!


Έτσι, με αποσιωπητικά πριν τη λέξη ντοκιμαντέρ, αφού από τον Ιανό εκδόθηκε ένα δελτίο Τύπου για την παρουσίαση του cd του Γιάννη Παλαμίδα, στο οποίο εγώ υποτίθεται θα συμμετάσχω ως ντοκιμαντερίστας. Μάλλον ο Χρονάς ή όποιος άλλος έγραψε το εν λόγω δελτίο Τύπου, την είδε την παρουσίαση σαν γιορτή...fluxus! Δεν είναι καθόλου κακό αυτό, αλλά κάπου πρέπει να εξηγούμεθα, ώστε να μην παρεξηγούμεθα. Η αλήθεια είναι λοιπόν ό,τι δεν ετοιμάζω μια ακόμη μικρού μήκους μουσική ταινία, αλλά επιμελούμαι ουσιαστικά ένα κολάζ με υπέροχες σπάνιες φωτογραφίες, που είχε την ευγενή καλωσύνη να μου παραχωρήσει ο Παλαμίδας από το αρχείο του, μαζί με τραγούδια του ιδίου και της Λένας Πλάτωνος, καθώς και κείμενα ιστορικού- πληροφοριακού χαρακτήρα που έγραψα. Δεν ξέρω καν αν θα μιλήσω στην εκδήλωση, αφού για το λόγο αυτό έχουν κληθεί ο Κ. Βήτα, ο εκδότης του δίσκου, Γιώργος Χρονάς, και οι διφωνίτες Αραβανής και Γελασάκης. Η Σαβίνα Γιαννάτου δε θα είναι σίγουρα, αφού θα βρίσκεται στην Ισπανία την ερχόμενη εβδομάδα.

Εσείς πάντως να είστε στον Ιανό την επόμενη Πέμπτη, 12 Μαρτίου, στις 21.00 το βράδυ. Τα έχουμε ξαναπεί, εκτός των όσων ωραίων θα δείτε και θ' ακούσετε, σε πρώτη παγκόσμια ο αγαπητός Γιάννης Παλαμίδας θα καθίσει στο πιάνο και θα παίξει κομμάτια του από τον Δωρητή Σώματος! Και μένα αφήστε με εκεί, στο τραπέζι του μοντάζ, να λιώνω για τα τρία προσεχή βράδια!

5 σχόλια:

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Μια ιστορία: Γυρνάω στο σπίτι κατά τις 4 το μεσημέρι και η μάνα μου μού ζητάει να βάλω ένα δίσκο της Νταντωνάκη, ενόσω αυτή θα διαβάζει τη συνέντευξη του Αγγελόπουλου στο culture. Διαλέγω το ''Φλέρυ: Η τρελή του φεγγαριού'' και παρατηρώ καλά το εξώφυλλο... ''το original soundtrack της ταινίας του Bosko''
E, αν δεν είναι αυτό σύμπτωση, τότε τί είναι!
Τώρα που έχεις δει την ταινία, πιστεύεις ακόμα ότι πρέπει να τη δω οπωσδήποτε; Διάβασα τη σχετική ανάρτηση και με προβλημάτισες...

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
να τη δεις, είναι εν κατακλείδι μια ωραιότατη ταινία εποχής με καλές ερμηνείες και δυνατό πολύπλευρο θέμα! Άσε τις δικές μου επιμέρους παρατηρήσεις, δεν εκφράζω και τον μέσο σινεφίλ. Χώρια που ο Λυκουρέσης μού τα είπε πολύ ωραία χθες στη συνέντευξη.
Καλά, τι μάνα έχεις; διαβάζει Τεό και ακούει παράλληλα Φλέρυ; τους χαιρετισμούς μου δωσ' της!
Που το βρήκες, θηρίο μου, το σάουντρακ της Φλέρυς; νόμιζα πως είχε αποσυρθεί!

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Ούτε και γω, νομίζω, ανταποκρίνομαι ιδιαίτερα στο πρότυπο του μέσου σινεφίλ...γι'αυτό ρωτάω. Θα πάω, όμως, και για τον Παπαχρόνη, που τον συμπαθούσα ιδιαίτερα.
Όσο για το δίσκο, η μάνα μου τον είχε αγοράσει όταν κυκλοφόρησε, απ'ό,τι θυμάμαι, ως άλλη fan της Νταντωνάκη. Στο σπίτι επικρατούσε για ένα μήνα έναντι οποιουδήποτε άλλου δίσκου. Γι'αυτό και το θυμήθηκα όταν μου ζήτησε μουσική της. Τον είχα μισήσει αυτό το δίσκο τόσες φορές που τον είχα ακούσει! Έπειτα, είδα το όνομα, το συνέδεσα και με το μήνυμα υποδοχής του blog και παραδέχθηκα το σύμπαν των συμπτώσεων...Το σπίτι, σήμερα, έπασχε από boskoπάθεια!
Και Α' Βραβείο, ε;! Τα ετεροχρονισμένα μου συγχαρητήρια!

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
μπες εδώ να δεις το τρέιλερ της ταινίας, το σάουντρακ της οποίας σνόμπαρες (http://www.youtube.com/watch?v=wbp4InjmuKs)!
Ο δε Παπαχρόνης είναι συγκλονιστικός ειδικά στη σκηνή του τέλους του. Μη σου πω άλλα, θα τη δεις την ταινία του Λυκουρέση.

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Μόλις είδα το trailer! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η ταινία. Ευφάνταστη η επιλογή του Μπος για την οπτική απεικόνιση του γραπτού της!
Μου γεννήθηκε η εξής απορία: Το Φλέρυ Νταντωνάκη, που απ'ό,τι αντιλαμβάνομαι είναι παρατσούκλι, γνωρίζεις μήπως πώς προέκυψε; Πρόσεξα ένα ''d'antonakis'' στο video. To Φλέρυ πάνω-κάτω φαντάζομαι πώς... Βοηθάνε και τα σχόλια των τραγουδιστριών.