Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ JAZZY ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΓΑΔΕΔΗ!


Μια ζεστή αγκαλιά από τη Στέλλα Γαδέδη στην Ελένη Καραΐνδρου που την τίμησε χθες βράδυ στον Ιανό, στην πρώτη ζωντανή παρουσίαση του δίσκου της Πάντως ήταν νύχτα- Λα Πουπέ.

Μαζί με τη Γαδέδη τραγούδησαν η Αντιγόνη Μπούνα, η Δώρα Πετρίδη και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, τα τρία κορίτσια δηλαδή που συμμετέχουν και στο cd. Απουσία μπήκε στη Σαβίνα Γιαννάτου, η φωνή της οποίας ανοίγει με ένα Βράδυ θαμπό το δίσκο. Εξαιρετικό το ντουέτο Στέλλας- Ανδριάνας στη jazzy αποψάτη διασκευή της παραδοσιακής Ρούσσας Παπαδιάς που ηχογραφήθηκε πρώτη φορά στο Βιβλίο της Μνήμης της Γαδέδη.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, το οποίο δυστυχώς δεν παρακολούθησα αφού έπρεπε να περάσω και από άλλο live, η Μπάμπαλη τραγούδησε τα πιο pop ηλεκτρικά κομμάτια του κύκλου Λα Πουπέ, σαφώς πιο οικεία προς το δικό της ρεπερτόριο.


Η Δώρα Πετρίδη αναδείχθηκε σε...δωρική, όσο και λυρική ερμηνεύτρια των τραγουδιών της Γαδέδη, ενώ αυτοί που τη γνωρίζουν και την παρακολουθούν αρκετά χρόνια τώρα, σίγουρα θα εντυπωσιάστηκαν με την τεχνική αρτιότητα στη φωνή της και κυρίως με την πρόοδο της. Συνοπτικά, απόλαυσα πραγματικά τις μουσικές της Στέλλας Γαδέδη από το θέατρο και τη δισκογραφία, οι οποίες αξιοποίησαν διάφορα ιδιώματα, από το λεγόμενο lounge και το rock μέχρι την electronica, με τη συμβολή του Άκη Κατσουπάκη στο συνθεσάιζερ και το πιάνο και μιας καλοκουρδισμένης jazz μπάντας (respect στο σαξόφωνο του Τσάκα)!

Έχουν δρομολογηθεί ακόμη δύο παραστάσεις της Στέλλας Γαδέδη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει η τρίτη και τελευταία, την ερχόμενη πρωταπριλιά, αφού τη σκηνή του Ιανού θα μοιραστεί η συνθέτρια με σύσσωμη τη γυναικοπαρέα της: τη Δώρα Πετρίδη, την Αντιγόνη Μπούνα, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και την Ευσταθία!
Ανάμεσα στο κοινό της χθεσινής πρώτης βραδιάς ήταν η Ελένη Καραΐνδρου με τον Αντώνη Αντύπα, η συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη, η ερμηνεύτρια Καίτη Κουλλιά κ.α.

4 σχόλια:

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
ρε συ Ανωνυμίδη,
αν και δε σου δίνω τη χαρά της δημοσίευσης, δε μπορώ να πω, θα' μουν ψεύτης αν πω ό,τι δε γέλασα...

meez είπε...

hey bosko , ωραίο review !

για πές όμως , τι ΄έλεγε ο ανώνυμος ?

(πεθαίνω για τέτοια...)

BOSKO είπε...

meez...
τίποτα, ρε συ Άκη, οι παπαριές ενός γνωστού άγνωστου που δεν έχουν καμία σχέση με τις αναρτήσεις μου. Απλώς πάνε να τις αμαυρώσουν...κάνε μια βόλτα σε παλιότερα posts, θα βρεις πολλές τέτοιες παπαριές μέχρι ομηρικούς καυγάδες.
Η βραδιά ήταν υπέροχη πάντως!

Ανώνυμος είπε...

υπέρχει περίπτωση να βρουμε ηχογραφημένο το ντουέτο Στέλλα Ανδριάνα διασκευή Παπαδιάς ...

thanx
fdk