Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ! ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ!




Την εκδήλωση θα προλογίσει- φαντάζομαι- ο Γιώργος Χρονάς. Θα ακολουθήσει το 15λεπτο βίντεο που έφτιαξα ως αναδρομή σε ολόκληρη την καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Παλαμίδα. Δε θα μιλήσω, εφόσον αυτά που θα έλεγα, θα προβληθούν επί της οθόνης του Ιανού. Στο δίσκο Δωρητής Σώματος θα αναφερθεί ο Μιχάλης Γελασάκης, ενώ στους στίχους του δημιουργού ο Σπύρος Αραβανής. Ακολούθως, ο Κ. Βήτα θα μιλήσει για τη συνεργασία του με τον ερμηνευτή Παλαμίδα. Και στο τέλος, λίγο προτού παιχτεί το βίντεο του τραγουδιού Καταναλώστε (αυτό που υπάρχει αναρτημένο στο post) και ο καλλιτέχνης πάρει τη θέση του στο πιάνο, η Λένα Πλάτωνος θα διαβάσει δυο σημαντικά και συγκινητικά λόγια που έγραψε χθες βράδυ στο σπίτι της γι' αυτόν.
Ήμουν κι εγώ εκεί! Η...αρμένικη βίζιτα μου στο σπίτι της Λένας στον Χολαργό ξεκίνησε στις εννιά το βράδυ και τελείωσε στις τέσσερις τα ξημερώματα! Την κατέγραψα σε τρεις ωριαίες κασέτες να θυμάται τη διαμάχη του ποιητή Νίκου Καρούζου με τον ηθοποιό Βασίλη Διαμαντόπουλο για το αν έπρεπε να έχει ελληνικό ή αγγλικό στίχο στα πρώτα τραγούδια της το ΄70! Για πνευματιστικά φαινόμενα και ανθρώπους που χάθηκαν στις Ινδίες! Για τις διακοπές στην Πάρο με την αγαπημένη μουσικό Ντόρα Μπακοπούλου! Για τα πάθη και τις έξεις των ανθρώπων, για τη μητέρα της που της είπε Ο πατέρας σου θα σε σκοτώσει, όταν έμαθε πως πούλησε πιάνο για να αγοράσει συνθεσάιζερ! Κι ακόμη, για βιολιά που έπαιζαν μόνα τους δίχως ανθρώπινη παρέμβαση, για τη συνεργασία με τον Σαββόπουλο στο ΖΟΟΜ, για τους Verbal Delirium κι άλλους εκλεκτούς μουσικούς δημιουργούς του myspace!

Απίστευτη χαρά να βλέπεις τη Λένα να γελάει μέχρι δακρύων με ιστορίες ταξιτζήδων, όπως αυτόν με τα μακριά μαλλιά και τα γένια, που μοίραζε κουπόνια της εκκλησίας, έπαιρνε φάρμακα και συγχρόνως ετοιμαζόταν να ανοίξει ταβέρνα με γαρδούμπες. Δίπλα στη Λένα, η Ουκρανή Βικτώρια ή Βίκυ Μπόζικ, ο άνθρωπος που δικαίως τα τελευταία χρόνια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της!

Μπράβο, Πλατωνάκι, πάντα τέτοια!
Θα τα πούμε το βράδυ πάλι στου αγαπητού Παλαμίδα!

7 σχόλια:

Άρτεμις είπε...

θα είμαι (με το νου μου) κι εγω εκει!!!
Περιμενουμε λεπτομερειες...

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
εννοείται!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Κοίτα να δεις τώρα! Αύριο γράφω Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Β στη σχολή και δεν μπορώ να έρθω λόγω διαβάσματος! Ελπίζω Αντώνη, κάποια στιγμή να αναρτήσεις και το βίντεο που θα παιχτεί το βράδυ στον Ιανό, για μας που δεν θα είμαστε εκεί... Είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπέροχη βραδιά!

celsius33 είπε...

έφυγα λίγο πριν τις 11 λόγω δουλειάς αλλά είδα αρκετά για να γλυκαθώ και να περάσω ωραία και ουσιαστικά. Εύγε σε όλους!!

Jirashimosu είπε...

Ζηλεύω, ζηλεύω...
Περιμένω BOSKOανταπόκριση από αυτές που είναι σαν να είσαι εκεί.

Την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία!!!
:) :)

Φιλικά,
Νεφερτίτη

BOSKO είπε...

Μιχάλης Τσαντίλας...
εσύ, έχασες!

celsius33...
εσύ, πρόλαβες άραγε στο τέλος τον Παλαμίδα στο πιάνο; Είχα ξεχάσει πόσο...ντερέκι είσαι, τρόμαξα σα γύρισα και σήκωσα ψηλά το κεφάλι για να σε δω! Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

jirashimosu...
όπως σου έγραψα και στο blog σου, ελπίζω να σε καλύπτουν οι φωτογραφίες και το βίντεο των δύο επόμενων αναρτήσεων μου παραπάνω!

Νεφερτίτη...
το κορίτσι με τον κρίνο!
Χαίρομαι που ήρθες και πέρασες καλά!