Σάββατο 4 Μαΐου 2013

portmanteau-post-VII

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δε γουστάρω καθόλου να παρευρεθώ στην Ανάσταση. Όχι ότι τις άλλες χρονιές πήγαινα, απλά τώρα τυχαίνει το σπίτι μου να είναι δυο βήματα από την εκκλησία, οπότε άνετα θα μπορούσα να πεταχτώ, να ρίξω ένα βλέφαρο που λένε. Μα καλά, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βάζουν τα καλά τους για να πάνε Σάββατο βράδυ στην Ανάσταση;Οι ίδιοι, φυσικά, που πολύ θα ήθελαν να δώσουν μια κλωτσιά στον πάγκο με τις λαμπάδες του Πακιστανού ή του Αλβανού μικροπωλητή. Με τέτοιους ανθρώπους δε θέλω ν' ανταλλάξω ευχές, πόσω μάλλον να υποστώ και το φίλημα τους. Ας χαίρονται το θεό που πιστεύουν κι ας χαίρεται κι Αυτός τους οπαδούς του.
Με κόβω να κάθομαι μέσα και να βλέπω καμιά ταινία του Bergman, σαν και τον Άνθρωπο με τα δύο πρόσωπα, που ξεκίνησα από προχθές, μα όλο κάτι τυχαίνει και δεν φτάνω στο τέλος. Μέγιστος ο Bergman, βλέπεται και ξαναβλέπεται σα να μην πέρασε μια μέρα απ' τις χρονιές που γυρίστηκαν οι ταινίες του! 
Διαβάζω στο διαδίκτυο και σέρνομαι χάμω απ' το γέλιο με τον Καναδό pop σταρ Justin Bieber που αμέσως μετά το τέλος επεισοδιακής συναυλίας του στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι τα κορίτσια στην Τουρκία μυρίζουν ιδρωτίλα! Θύελλα αντιδράσεων προξένησε στον τουρκικό Τύπο η συγκεκριμένη δήλωση του καλλιτέχνη, πιθανώς όχι τόσο μεγάλη μ' αυτήν στον ελληνικό ηλεκτρονικό Τύπο για τη διαβόητη δήλωση του Χρονά περί Μόνικας. Ένα - δύο είναι τα ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν: Μήπως ο Justin Bieber και όχι ο Γιώργος Χρονάς κρύβεται τελικά πίσω από το λογοτεχνικό nickname Γιώργος Ζώταλης των Ποντικοφαρμάκων; Μήπως απλά ο Bieber διαβάζει φανατικά Οδό Πανός;  
Πολύ κακό για το τίποτα, όπως και με την αφίσα των Κόρε.Ύδρο. που θεωρήθηκε προκλητική και αναγκάστηκαν να φτιάξουν καινούργια για το επερχόμενο live τους στο Gagarin. Εγώ πάντως είδα το τζέρτζελο νά'χει ξεκινήσει από κείμενο του Δημοκίδη της διαδικτυακής LIFO που ρωτούσε στον τίτλο αν προκαλούν οι Κόρε.Ύδρο. με τη νέα αφίσα τους, καταφέρνοντας φυσικά ο ίδιος να την κάνει την αφίσα να προκαλέσει! Ας πω εδώ ότι θεωρώ ευφυέστατο το επικοινωνιακό εύρημα των Κόρε.Ύδρο. και οι απανταχού αδερφοί Κύπριοι ας κάτσουν καλά μεσ' στις δύσκολες ώρες που περνάνε κι αυτοί ή ας σκεφτούν τους λεφτάδες τους που τα προηγούμενα χρόνια έμπαιναν στα κατεχόμενα για να παίξουν στα τουρκικά καζίνα, κάνοντας πλουσιότερο τον πλούσιο κατακτητή τους. Διότι αυτό ακριβώς έλεγε η λογοκριμένη αφίσα των Κόρε.Ύδρο. και τουλάχιστον εγώ έτσι το εξέλαβα. Τέλος, οι συμπαθείς Κόρε.Ύδρο. θα πρέπει να χαίρονται, ακόμη κι αν στο facebook σχολιάζονται αρνητικά ακόμη και για το όνομα τους. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί ένα συγκρότημα που δεν εμφανίζεται πουθενά, παρά μόνο όταν βγάζει νέο δίσκο κάθε μία πενταετία, και που κάθεται στην Κέρκυρα, όταν δεν κάνει μόνο ένα και συνήθως καλό live στην Αθήνα, πρέπει ν' απαχολεί με οποιοδήποτε αρνητικό τρόπο το διαδίκτυο. Φυσικά δε μιλάω για κριτική δίσκου, εκεί ο καθένας μπορεί να πει ευθαρσώς τη γνώμη του. Τη δική μου θα την πω ή, σωστότερα, θα τη γράψω όταν έρθει στα χέρια μου το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους! 

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

Καλά εδώ αυτός ο Δημοκίδης τα έβαλε με την Νανά Δούλα-Παλαιτσάκη-Σγότζου-Παλαιτσάκη, τους Κόρε τάδε δεν θα έπιανε μπας και διαβάσει κάποιος την φυλλάδα του;

mahler76 είπε...

Α και καλή Ανάσταση, καλό Πάσχατο και θάνατος στα αρνιά και τα κατσίκια :)

BOSKO είπε...

mahler76...
η διαδικτυακή στήλη του Δημοκίδη είναι απ'αυτές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, πάντως, να είμαστε αντικειμενικοί :)
Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα, κατσικοφάγε mahler!

mahler76 είπε...

όταν ασχολείται με ξακατινιάσματα λογικό είναι να έχει χαχαχα. Άντε βρε καλό Πάσχα μικρέ :)