Τρίτη 7 Μαΐου 2013

τι-να-πει-κανείς-για-το-παγκάκι-της-αλληνής...

Μάταια προσπάθησαν - λέει - ο Κουμανταρέας με τον Καραμαγγιώλη να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, εν προκειμένω τις δηλώσεις τις ακαδημαϊκού και ποιήτριας Κικής Δημουλά ότι οι μετανάστες στην Κυψέλη πιάνουν μέχρι και τα παγκάκια...Τι προτείνει η ποιήτρια; Τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα; Σε λίγο θα αφιερώσει και τη νέα ποιητική συλλογή της στον Δένδια! Εγώ κρατάω τα λόγια της Φαραντούρη, μίας άλλης πνευματικής εκπροσώπου του τόπου μου: Υπάρχουν μετανάστες εδώ που ο ελληνικός ουρανός είναι το σπίτι τους, πως να διώξεις αυτούς τους ανθρώπους; Τ' ακούτε, κυρία Δημουλά; Στην τελική, πηγαίντε πάλι στη Ραφήνα να φάτε γαρίδες με το ζεύγος Καραμανλή κι αφήστε ήσυχους τους μετανάστες της Κυψέλης. Τώρα καταλαβαίνω γιατί μια φορά πριν χρόνια κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής μουσικο-ποιητικής εκπομπής μου Στο Κόκκινο 105,5 ένας νέος ποιητής γύρισε αγανακτισμένος και μου είπε: Αν διαβάσετε Κική Δημουλά, σηκώνομαι και φεύγω τώρα! Τώρα κι εγώ κατανοώ απόλυτα επίσης το σκωπτικό πνεύμα της παλιότερης δήλωσης του Ντίνου Χριστιανόπουλου: Φανταστείτε που έχει φτάσει ο τόπος για να θεωρούν μεγάλους ποιητές τη Δημουλά κι εμένα...Τέλος, απορώ: από τον νόμο - φωτιά κατά του ρατσισμού που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, μια και δε μπορεί να κηρύξει εκτός νόμου την κοινοβουλευτική ναζιστική συμμορία, θα απειλούνται (και καλά να πάθουν) οι φασίστες άπαντες ή θα απαλλαγούν ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, τα σώματα ασφαλείας, ο Notis κι η Κική Δημουλά; Αίσχος!

14 σχόλια:

mahler76 είπε...

διάβασα κι εγώ κάπου για τις δηλώσεις της Δημουλά. Κατάντια.

τ2φ είπε...

Απλά γι'ακόμα μια φορά επιβεβαιώνομαι για την συγκεκριμένη κυριούλα.Θέλω να δω όλους τους εντεχνομαλάκες που μου την αποθεώνανε όταν τους έλεγα τι κρατικοδίαιτο (ζώ)ον είναι.Επίσης πριν λίγο διάβασα ότι και καλά δεν τα είπε έτσι αλλά γιουβέτσι.Κλασσική χρυσαυγήτικη νοοτροπία!Να σε χαίρεται και ο Κασσιδιάρης που έτρεξε να σε επαινέσει κιόλλας.Δεν είναι κ λίγο πράγμα να σε αποδέχεται ένα δίποδο.

τ2φ είπε...

Και για να μην το ξεχάσω ο Κουμανταρέας για όσους δεν το ξέρουν είναι αυτός ο δεινόσαυρος,αυτό το παπάρι το όρθιο,αυτό το μουνόπανο που στην εκπομπή της Στάη είχε πει ότι μερικές γυναίκες επιδιώκουν τον βιασμό.

BOSKO είπε...

τ2φ...
δε μου λες, που είδες ότι ο Κασιδιάρης επαίνεσε την Δημουλά;
ψάχνω στο διαδίκτυο και δε βρίσκω κάτι...

BOSKO είπε...

τ2φ...
ΟΚ, το βρήκα, όχι ακριβώς το support από τον Κασιδιάρη, αλλά την κοινοποίηση στην ιστοσελίδα της ΧΑ.

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Τι ακριβώς είπε η Δημουλά

BOSKO είπε...

Υπατία η Αλεξανδρινή...
το διαβάσαμε τι ακριβώς είπε η Δημουλά, αλλά θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω τα εξής:
1ον: το ''οι χώροι πρέπει κάπως να μοιράζονται'', πως το κρίνεις; και με ποια κριτήρια άραγε θα μοιράζονται οι χώροι, τα πάρκα και τα παγκάκια;
2ον: δεν μου αρέσει μία ακαδημαϊκός και ποιήτρια να μιλάει με πιο φθηνό τρόπο κι από τη μανούλα μου πού'ναι μια λαϊκή απλή γυναίκα.
3ον: ας πάρει πίσω τις υπογραφές της υπέρ των δύο Μνημονίων και το ξανασυζητάμε.
και
4ον: στα λέω εγώ αυτά που στο fb μου τη Μ. Παρασκευή, αν είδες, ανάρτησα ποίημα της.

Ευχαριστώ :)

Фе́ммe скатале είπε...

Απο θείτσα που ονειρεύεται νόμπελ αντί για πούτσο τι να περιμένεις;

Фе́ммe скатале είπε...

Το ακαδημαϊκός μου ακούγεται σαν βοθρικός.

Фе́ммe скатале είπε...

Ξεσπάνε κι άλλα για την κραούνα αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένα ακόμα. Όλο το fb περιμένει με κομμένη την ανάσα.

τ2φ είπε...

Υπατία η Αλεξανδρινή,η αλήθεια είναι οτι ο Μιχαλολιάκος και τα κοπρόσκυλά του μας είχαν συνηθίσει σε πεζοδρομιακό φασιστικό λόγο,έτσι ο ακαδημαϊκός φασιστικός λόγος της Δημουλά μας ξενίζει λίγο.

BOSKO είπε...

Maria_Adouaneta (Δε με λενε Μαρία)...
ναι, τ' άκουσα, το επόμενο φεϊσμπουκικό λαϊκό δικαστήριο στήθηκε ήδη κατά Κραουνάκη :-))

BOSKO είπε...

τ2φ...
εγώ θέλω να πιστεύω ότι η Δημουλά δεν είναι φασίστρια, αλλά και ότι δε βουτάει τη γλώσσα της στο μυαλό της πριν να μιλήσει...δυστυχώς!

ss sk είπε...

Αχ φίλτατε BOSKO! Εκεί που λέω "ωραίος τύπος" δίνεις μια και πάει η καρδάρα με το γάλα. Αλλά δε βαριέσαι...κανείς δεν είναι "άσφαλτος" - όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε καμιά μαλακία (και δυο, και τρεις...ζωή να' χουμε).

Υπήρξαν καναδυό σχόλια σου που με ξένισαν στο παρελθόν (ψάξε βρες ποια) αλλά αυτό με τη Δημουλά ήταν μεγάλη πατάτα. Ελπίζω μετά από τόσες μέρες να το επαναξιολόγησες το πράμα και να έπαψες να' σαι τόσο "απόλυτος".

υγ. τώρα να πω ότι σε έναν ποιητή πρέπει να διακρίνεις τί εννοεί από το τί λέει? Καλύτερα όχι...μη νομίσουν μερικοί μερικοί ότι είμαι χρυσαυγίτης και πάω να την υπερασπιστώ τη γυναίκα.