Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

συνέντευξη-με-την-αγγλίδα-bounty-λίγο-πριν-την-αποψινή-εμφάνιση-της-στο-loop-festival


Πριν από λίγη ώρα, η Αγγλίδα visual artist και τραγουδίστρια Bunty μου παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη για τα Άσματα και Μιάσματα, η οποία ήδη κανόνισα να δημοσιευθεί σε κάποιο ελληνικό μουσικό περιοδικό. Διαλέξαμε λοιπόν το υπέροχο καφέ Τα Καλά Καθούμενα στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας και μάλλον γίναμε ρεντίκολο στα μάτια των υπόλοιπων θαμώνων και των περαστικών!
Ετοιμάσου να τρομάξεις, μου είπε σε μια φάση η Bunty και αίφνης μεταμορφώθηκε στη Linda Blair του Εξορκιστή, ενώ εγώ για να την απωθήσω της έκανα με τα δάχτυλα το σημείο του Εσταυρωμένου! Καλά τό'λεγα απ' το πρωί ότι θα τα πάμε πολύ καλά οι δυο μας με την Bunty και με τα πολλά κιλά τρέλας που κουβαλάει! Όταν μάλιστα μου πρότεινε να παρατήσω τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα και να μετοικήσω στο Μπράιτον, όπου διαμένει σε ένα μεγάλο άνετο σπίτι, μαζί με άλλα έντεκα άτομα, όλοι τους καλλιτέχνες της περίφημης Beatabet Collective, λογικό ήταν ν' αρχίσω να το σκέφτομαι! Πέρα απ' την πλάκα, η Bunty είναι μία εξαιρετική performer που δε γουστάρει να κατατάσσεται πουθενά ως καλλιτέχνιδα, αφήνοντας πάντα τον εαυτό της ελεύθερο στις διαθέσεις του κοινού και των αυτοσχεδιασμών της. Όποτε βρίσκομαι στη σκηνή - μου έλεγε - ξεχνάω ή προσπαθώ να ξεχάσω ποια είμαι και τι ζητάει ο κόσμος από μένα. Ομολογουμένως πρωτότυπη άποψη συγκριτικά με το πως θέλει να πλασάρεται ένας καλλιτέχνης! Η Bunty δηλώνει ενοχλημένη επίσης με τους συναδέλφους της διεθνώς που παίρνουν στα πολύ σοβαρά αυτό που κάνουν. Ωστόσο, λατρεύει τη Bjork και τη Laurie Anderson σαν καλλιτέχνιδες διανοούμενες και ούτε κατά διάνοια επιφανειακές. Δεν την ενδιαφέρει η πολιτικοποίηση στη μουσική, πολύ δε περισσότερο να υποδεικνύει στους ανθρώπους πως να σκέφτονται. Πιστεύει, όμως, ότι και η τέχνη του αυτοσχεδιασμού είναι πολιτική πράξη κατά βάθος.
Δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και πολύ θα το ήθελε, ειδικά τώρα - λέει - που η χώρα ταλανίζεται από ανέχεια και έντονο εργασιακό πρόβλημα. Τα ίδια άλλωστε συμβαίνουν και στην Αγγλία, έστω και σε μικρότερη έκταση. Η Bunty, τέλος, έδειξε ενδιαφέρον για το ιστορικό της απαράδεκτης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ενώ ομολόγησε πως παραδόξως είναι ιδιαίτερα αγχωμένη για το live της σε λίγες ώρες από τώρα! Με βοήθησε αρκετά για να την προλογίσω απόψε στο κοινό του Loop Festival και την ευχαριστώ γι' αυτό! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε, όπως υποσχεθήκαμε, μέσω emails και facebook. Καλή επιτυχία, Bunty, να σκίσεις! Το κοινό της Λευκωσίας αδημονεί για το show σου, όσο κι αν αυτό σε στρεσάρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: