Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

η-multi-ethnic-λευκωσία-η-πρόβα-των-soundspecies-και-το-στρες-της-διοργάνωσης

















Το ασιατικό delivery κάνει θραύση στην Κύπρο - καμία σχέση με τις πίτσες και τα σουβλάκια που συνηθίζουμε εμείς οι Ελλαδίτες, όπως θα σχολίαζε και ένας Κύπριος, να παραγγέλνουμε. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, βολτάροντας στα σοκάκια της πανέμορφης παλιάς Λευκωσίας, λίγα μέτρα παραπέρα από την Πύλη της Αμμοχώστου, πέτυχα μία Βιετναμέζα και μία Φιλιππινέζα - τις ρώτησα, εξ ου και γνωρίζω την εθνικότητα τους - να συνομιλούν σε άπταιστα κυπριακά, απ' τα οποία εννοείται πως δεν καταλάβαινα γρυ!
Το σκηνικό για την αποψινή πρώτη του Loop Festival είναι στημένο και η προπώληση των εισιτηρίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ωστόσο, είναι πολλοί αυτοί που τηλεφωνούν για να ρωτήσουν πότε θα τραγουδήσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, νομίζοντας πως πρόκειται για δική του συναυλία. Σε όσους διαβάζουν και βρίσκονται στην Κύπρο, συστήνω ανεπιφύλακτα να τιμήσουν και την αυριανή δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, στην οποία θα εμφανιστούν ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και οι Sancho 003! Προσωπικά, εκτιμώ πολύ τον Μπάμπη και ανυπομονώ να παρακολουθήσω το πρόγραμμα του, αποκλειστικά βασισμένο στις λούπες και επομένως διαφορετικό από τον τελευταίο του δίσκο με τα διασκευασμένα ρεμπέτικα. Επίσης, αύριο θα εμφανιστεί και η Bunty από το Μπράιτον της Αγγλίας, μία εξαιρετική μουσικός και visual artist, που μοιάζει με ηρωίδα παιδικού παραμυθιού, όπως με πληροφόρησαν τα παιδιά εδώ.

Αυτό που άκουσα πάντως από τους Soundspecies, στην πρόβα τους, με εντυπωσίασε! Αναφέρομαι κυρίως στις πολλές αφρικανικές επιρροές που εμπεριέχονται στην ηλεκτρονική μουσική τους, δημιουργώντας μία χορευτική και βαθυά ατμοσφαιρική διάθεση! Soundspecies είναι τα αδέρφια Henry και Oliver Keen από το Λονδίνο, που την τελευταία 5ετία έχουν εμφανιστεί στο σημαντικό διάσημο φεστιβάλ του Glastonbury, αλλά και στην Ισπανία, στην Τουρκία και στην Κύπρο. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ από την ανεξάρτητη BurntProgress και δεδομένης της έλλειψης διανομής του στην Ελλάδα, λέω να το προμηθευτώ για να σας το γνωρίσω μέσα από τις εκπομπές μου στο clipArtRadio! Απόψε ο Oliver και ο Henry θα παίξουν δεύτεροι μετά το πολυαναμενόμενο σόου του Αλκίνοου και αμέσως μετά θ' ανέβουν στο stage ο Στέλιος-Luup με τον Λευτέρη και τη Σοφία προτού κλείσει ο Γιάννης Αναστασάκης Μαρίνος με το προσωπικό του project Elektronik Meditation!
Όσο για τον Ανδρέα Τραχωνίτη, τον έτερο διοργανωτή του Loop Festival, μου θυμίζει απίστευτα...εμένα: αγχωμένος στα πρόθυρα της νεύρωσης, ευθυνόφοβος ή, σωστότερα, υπεύθυνος άνθρωπος χωρίς να χάνει ταυτόχρονα το χιούμορ του και την ευχάριστη διάθεση του. Καλά θα πάει, παίδες, μην αγχώνεστε! Εδώ δεν αγχώνομαι εγώ που θα πρέπει να βγω στη σκηνή και να προλογίσω ένα σωρό καλλιτέχνες! Θα την παλέψουμε, θα περάσουμε υπέροχα και ύστερα οι τυχεροί που θα παρακολουθήσουν το διήμερο θα το συζητάνε για καιρό! Ανταπόκριση από την πρεμιέρα του Loop Festival θα αναρτήσω αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί!

3 σχόλια:

George Tsitiridis είπε...

poio stres kale? i tha pozareis i tha tros...
pote prolavaineis na exeis kai stres?

BOSKO είπε...

pisoglendis...
αχαχαχαχα
τέλειο!

Savvas Thomas είπε...

H prwti mera itan apithaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Anamenw tin aposini nyxta :)