Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ο-δημήτρης-πουλικάκος-για-το-"επεισόδιο"-με-τον-βασίλη-παπακωνσταντίνου-στην-πλατεία-συντάγματος

Πολύς κόσμος, φαντάζομαι, θα διάβασε το άρθρο αυτό της ιστοσελίδας tsantiri (http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/paroligo-episodia-echthes-to-vradi-sto-sintagma-metaxi-aganaktismenon.html), σύμφωνα με το οποίο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Πουλικάκος αποχώρησαν από τη χθεσινή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, καθώς κάποιοι απ' τους εκεί υπεύθυνους τούς προσέβαλαν. Τηλεφωνήθηκα πριν λίγο με τον Πουλικάκο και σας μεταφέρω τι μου είπε κατά λέξη: Αυτές είναι μαλακίες που γράφτηκαν από προβοκάτορες και χαίρομαι που από κάτω, στα σχόλια, κάνας- δυο λένε τι ακριβώς έγινε. Συναντηθήκαμε εκεί με τον Παπακωνσταντίνου και απλώς είπαμε να οργανώσουμε μία συναυλία διαμαρτυρίας. Καθίσαμε στη συνέλευση και φύγαμε, έχοντας κατά νου ότι θα ειδοποιηθούμε σε περίπτωση που μπορεί να στηθεί συναυλία. Στην ερώτηση μου αν όντως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, αισθανόμενος προσβολή, απαξίωσε τη συνέλευση, ο Πουλικάκος απάντησε πως δεν ήταν μαζί όλη την ώρα, αλλά σίγουρα δεν πιστεύει ότι θα μιλούσε έτσι. Κι επειδή χθες ήμουν με τον Νίκο Σπυρόπουλο του συγκροτήματος Σπυριδούλα, ο οποίος μου είπε ότι θα παίξουν στο Σύνταγμα το Σάββατο με τον Πουλικάκο, ρώτησα τον Θείο Νώντα αν ισχύει κάτι τέτοιο. Μπα, δεν ξέρω για Σάββατο, εγώ νομίζω ότι θα παίξουμε την Κυριακή, ήταν η απάντηση του. Όπως διαπιστώνετε, κανείς δεν προσέβαλε κανέναν κι όλα πήγαν ομαλά, ενώ ακόμη είναι ασαφές το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά rock συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος. Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι η ένταξη στο κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών ή, σωστότερα, η συμμετοχή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πλατείας, ανθρώπων σαν τον Πουλικάκο, ζωηρεύουν και το δικό μου ενδιαφέρον για την όλη κατάσταση. Διότι, αν προσέξετε τα αναρτημένα βίντεο στο site του tsantiri, θα δείτε ξεκάθαρα και την παρουσία ρατσιστικών ακραίων στοιχείων - ίσως ο μόνος λόγος που με κρατάει μακρυά απ' το Σύνταγμα σε καθημερινή βάση. Πάλι, όμως, ίσως όλοι μαζί καταφέρουμε να τους στείλουμε από κει πού 'ρθαν!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι η πρόταση για οργανωμένες συναυλίες έχει καταψηφιστεί από τη Λαϊκή Συνέλευση.

Καλύτερα θα ήταν μια βόλτα από την ομάδα γραμματειακής υποστήριξης (φαντάζομαι ότι αυτή είναι η αρμόδια) για επιβεβαίωση.

Όσο για τα video, θα δεις κι άλλα με διαμαρτυρία φασιστών για το ότι φιμώνονται(!) καθώς και το πανό "Έξω οι Φασίστες" που υπάρχει.

Κλυτία

despinach. είπε...

Bosko, τα ρατσιστικά στοιχεία (που δεν είναι ο κανόνας) ίσα ίσα είναι ένας λόγος παραπάνω για να βρίσκεσαι εκεί κι εσύ και ο Πουλικάκος και ο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης! Κι αν γίνει μια ροκ συναυλία να τονιστεί από τους καλλιτέχνες ότι δε χωράνε άνθρωποι του μίσους σε μια τέτοια συγκέντρωση...επιτέλους να "ψηθεί" η στιγμή που θα ακουστούν συγκεκριμένα αιτήματα και όχι διαπιστώσεις που έτσι κι αλλιώς έχουμε κάνει όλοι και αοριστίες!!! Είχα επίσης επιφυλάξεις όπως εσύ, αλλά δεν είναι καιρός για επιφυλάξεις...ο Γκαιφύλλιας τα είπε όλα!

BOSKO είπε...

Κλυτία...
δεν έχω άποψη κι ούτε ο Πουλικάκος ή οι άλλοι καλλιτέχνες, φαντάζομαι.
απόψε ίσως περάσω αργά μετά τα μεσάνυχτα.
τη στιγμή που δέχονται ελληνικές σημαίες, εκεί που έλεγαν να μην υπάρχει κανένα σύμβολο, ας υπάρχουν και πανό αντιφασιστικά, καλό το βρίσκω!

BOSKO είπε...

Despina...
για να δούμε!
άμα πάω απόψε, θα σου τηλεφωνήσω!

despinach. είπε...

Οκ!!