Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

λίγο-πριν-το-μοντάζ-με-το-τραγούδι-της-μαρίζας-κωχ-σε-ποίηση-κατερίνας-γώγου



Χθες το απόγευμα πήγαμε με τη Τζίνα Πετροπούλου, την my producer, στο Akron Studio που έχει στήσει ο συνθέτης Βαγγέλης Φάμπας, εκεί δηλαδή που θα γίνει το μοντάζ του ντοκιμαντέρ Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου. Όχι για μοντάζ φυσικά, αφού ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα, αλλά για μία πρώτη θέαση του υπάρχοντος υλικού που έχω τραβήξει.

Περιέργως, έπεσα πάνω σε μία νευρωτική Λουκία Μιχαλοπούλου ως Κατερίνα Γώγου που μου αποκάλυψε εκεί, επί τόπου, από την ψυχρή οθόνη ενός κομπιούτερ, ακόμη μερικές πτυχές του μεγάλου υποκριτικού ταλέντου της.




























































































Έβλεπα τη Λουκία, λοιπόν, να κομματιάζει το Three clicks left της προσωπικότητας που υποδύθηκε και νοστάλγησα πολύ εκείνη τη βροχερή μέρα έξω απ' το παράθυρο του Σολδάτου, στον Αιγόκερω των Εξαρχείων, με τους θαμώνες της πλατείας να πλησιάζουν προς το μέρος μας, ακούγοντας την να παραληρεί φωναχτά για λέξεις τσανακογλύφτες, να ΄κονομάει ο ΕΟΤ...


Με περιμένει χοντρή δουλειά από τον ερχόμενο μήνα μ' αυτήν την ταινία, αλλά έχω ήδη πολύ καλό προαίσθημα, ομολογουμένως τόσο καλό, ώστε να μη συγκρίνεται με κανένα προηγούμενο ντοκιμαντέρ μου.




Στο μεταξύ, ο αγαπημένος Τέλλος Φίλης του sevenfilmgallery ανταποκρίθηκε αμεσότατα στην πρόσκληση μου για να φτιάξει αυτός πρώτος ένα βιντεάκι με το ολοκαίνουργιο τραγούδι της Μαρίζας Κωχ σε ποίηση Κατερίνας Γώγου, το οποίο γράφτηκε για τις ανάγκες της ταινίας. Πέραν των φωτογραφιών των Κωχ - Γώγου, των δύο δημιουργών εν προκειμένω, μου άρεσαν τα πλάνα μοναξιάς αυτής της γυναικείας φιγούρας, χαμένης μέσα στο μεγάλο υπνοδωμάτιο. Μπράβο σε όλους! Κυρίως στη Μαρίζα Κωχ που εμπνεύστηκε μία όμορφη ακουστική μπαλάντα, καταφέρνοντας να κλείσει μέσα σε δυόμισι λεπτά μελωδίας τον πεζογραφικό λόγο της Κατερίνας Γώγου! Καλή συνέχεια νά'χουμε εύχομαι!

11 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

μοναξια και "υγρασια" ξερεις απ αυτες στο τοιχο που τις φτιαχνεις λιγο πριν το χειμωνα και ξαναυγρασιαζει
αυτομου βγαλε το βιντεο, τι ναπω,, ο τελλος εκανε ωραια δουλεια και χαιρομαι που ξανα ακουω την Μαριζα κωχ σ ενα τραγουδι που μαρεσε .
ειναι σα να μου ξανασυστηνεται
Μποσκο, καλη επιτυχια σε δυσκολους καιρους
εισαι μαγκας

igkros είπε...

Περιμένω να το δω στη Θεσσαλονικη τον Μάρτιο. Όπως και εσένα. (και χρόνια πολλά για την γιορτή σου, με υγεία!)

a spoonful of inspiration είπε...

εξαιρετικό είναι το τραγούδι, και μπράβο! το έβαλα κατευθείαν και στο φατσοβιβλίο! στο μεταξύ περιμένουμε με αγωνία το ντοκιμαντέρ! δεν μου λες, οι εκπομπές σου στο clipart υπάρχουν σαν αρχείο μήπως ή θα μπορούσες να μου στείλεις εσύ με κάποιο τρόπο πχ τη χθεσινή για τη Γώγου;διότι με τις ώρες που δουλεύω εγώ συνήθως το βράδυ κοιμάμαι με τις κότες, ήθελα χθες πολύ να σε ακούσω αλλά τα βλέφαρα πέφταν βαριά...!!!

Υπερμίκης είπε...

Πολύ ωραία μελωδία η μπαλάντα της Μαρίζας!Εύχομαι να συμβάλλει στην επιτυχία του ντοκυμαντερ.Το τραγούδι αυτό νομίζω ότι θα ταίριαζε στην νυχτερινή σου εκπομπή.Και μια μικρή συνέντευξη με την Κωχ θα την απογείωνε!

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
ναι, μοναξιά και "υγρασία" έχουν τόσο το βίντεο του τέλλου, όσο και η φωνή της μαρίζας και ο λόγος της γώγου.
προσπαθώ, νίκο, όπως όλοι μας εδώ χάμω - αυτό λέω πάντα:-)

BOSKO είπε...

igkros...
είδες τι...γαϊδούρι που είμαι; εγώ φέτος την ξέχασα τη δική σου γιορτή. Σ' ευχαριστώ, Γιάννη, αλλά θα με δεις απάνω με άλλη αφορμή. Εννοώ πως δεν προτίθεμαι να στείλω το ντοκιμαντέρ αυτό, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στη Χαλκίδα, ούτε σε κανένα φεστιβάλ εκτός Αθηνών. Δεν είναι, άλλωστε, πολύ "αθηναϊκό" ντοκιμαντέρ απ' το θέμα του και μόνο;

BOSKO είπε...

Δανάη...
δεν έκανα αφιέρωμα στη Γώγου χθες, μόνο το τραγούδι της Μαρίζας έπαιξα κι αυτό πολύ αργά, μετά τις 2 τη νύχτα.
για τις εκπομπές μου στον clipartradio ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται με το αρχείο. Ο Τρανουδάκης μου έλεγε για ένα πρόγραμμα που "σώζει" την εκπομπή σε αρχείο την ώρα που γίνεται. Ίσως το προμηθευτώ κάποια στιγμή.

BOSKO είπε...

Υπερμίκης...
σ' ευχαριστώ και σένα!
αλλά που να την τραβολογάω τη γυναίκα μεσ' στ' άγρια χαράματα για εκπομπή; θα ήταν λίγο άκυρο. ίσως αν την προηχογραφούσαμε, αλλά γενικώς δεν μου αρέσουν οι εκπομπές-κονσέρβες:-)

igkros είπε...

Η Κατερίνα Γώγου είναι Εξαρχείων και πάσης Ελλάδος. Αλλά ο κινηματογραφιστής έχει τον τελευταίο λόγο για το έργο του. Αναμένω πάντως να το δω με όποια αφορμή μου δωθεί. Θα τηλεφωνηθούμε λιαν προσεχώς (εκτός αν όντως ανεβείς στην Θεσσλονίκη όπως υπονοείς)

Nαυτίλος είπε...

πολύ όμορφο και προσεγμένο teaser ,
σας εύχομαι τα καλύτερα! :)

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο! Μπράβο σε όλους :D