Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΖΕΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ

Σήμερα το πρωί έπεσε ένα καλό τηλεφώνημα από το Κανάλι 1 του Πειραιά: Περάστε να πάρετε έναν μισθό που μπήκε στο ταμείο! Τρέχοντας πήγα κυριολεκτικά, αφού σε τέτοιο οικονομικό χάλι είχα να βρεθώ από τις αρχές του 2000. Και μια και η απεργία των ηχοληπτών συνεχίζεται, λέω να ηχογραφήσω στο home- studio του Γισδάκη ή του Χαλβατζή μία δίωρη, μπορεί και τρίωρη, εκπομπή- αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι για τα 16 χρόνια από την αναχώρηση του, και να την παραδώσω έτοιμη προς μετάδοση από το ραδιόφωνο. Αυτό το φετινό με τον Χατζιδάκι δεν έχει ματαγίνει! Παρέδωσα ήδη ένα κομμάτι στην Ελευθεροτυπία για την άγνωστη σχετικά συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Σταύρο Τορνέ στην ταινία Ένας ερωδιός για τη Γερμανία. Ταυτόχρονα, μου ζητήθηκε από Τα Νέα ακόμη ένα κείμενο για την, επίσης σχετικά άγνωστη, σχέση του Χατζιδάκι με τη Grace Slick και τους Jefferson Airplane, όσο ο συνθέτης ζούσε χίπικα στις ΗΠΑ των 60s. Και τα δύο αυτά κείμενα θα δημοσιευθούν στις αντίστοιχες δύο εφημερίδες την ίδια μέρα, την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουνίου. Ένα νέο ακόμη είναι ότι μού ζήτησαν από τον Δήμο Αθηναίων να προβληθεί το ντοκιμαντέρ μου για τη Φλέρυ Νταντωνάκη μέσα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε μία ημέρα αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι και τον κινηματογράφο. Απ' όσο γνωρίζω, θα προβληθούν ακόμη το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Βερνίκου, ο Μεγάλος Ερωτικός του Παντελή Βούλγαρη και ένα πορτραίτο του Χατζιδάκι που τού 'χε κάνει ο Λάκης Παπαστάθης για το Παρασκήνιο τη δεκαετία του 1970.
Η πιο αναπάντεχη έκπληξη όμως ήρθε από τον φίλο συνθέτη Βαγγέλη Φάμπα, μέλος της Πολιτιστικής Δράσης-ΕΜΣΕ. Μου πρότεινε να μοιραστώ τη σκηνοθεσία μαζί με τον αγαπητό και ικανότατο Γιώργο Κορδέλλα του πρώτου κύκλου (τριάντα επεισόδια) μιας τηλεοπτικής σειράς αφιερωμένης σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες και δισκογραφικές εργασίες που έγραψαν ιστορία (Μαμαγκάκης, Λεοντής, Γλέζος, Ανδριόπουλος κ.α.) Εκτός αυτού, παίζει νά 'μαι και ο παρουσιαστής- οικοδεσπότης του συγκεκριμένου κύκλου εκπομπών. Δε με φοβίζει, ούτε με αγχώνει το όλο εγχείρημα, αφού πιστεύω ότι τό 'χω- που λένε- και δεδομένου ότι το βιογραφικό μου μετράει πλέον περισσότερες από 150 συνεντεύξεις με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κι επειδή ξέρω πως πάνε αυτά τα πράγματα (γύρισμα ενός πιλότου, υποβολή πρότασης κ.ο.κ.) ας μην πω τίποτα άλλο επί της παρούσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενδιαφέρθηκε ήδη το Κανάλι της Βουλής- το τηλεοπτικό Τρίτο Πρόγραμμα, ούτως ειπείν- ενώ αναζητάται και ενδεχόμενη συμπαραγωγή με την ΕΡΤ. Κοίτα να δεις, πάνω που έλεγα να τη σουτάρω οριστικά την TV, εφόσον έχω να την ανοίξω τουλάχιστον ένα τρίμηνο! Το πρωί με τα ευρώ του μισθού ανά χείρας και σε εικοσάρικα παρακαλώ, όρμηξα στο πειραϊκό Metropolis και αγόρασα Όλη την αλήθεια για τα παιδιά του ΄78 των ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ. Το είχα στη γνωστή βινυλιακή μορφή του, αλλά το ήθελα και σε cd, αφού ήταν κρίμα να μη μπορώ να παίζω από την εκπομπή μου και το Πάσχα στο ψυχιατρείο, το Εκεί που αγαπήθηκαν ή την έξοχη μελοποίηση του Δημητριάδη στο ποίημα Θα παίζουν όπως τότε...του Χρονά. Ευτυχώς που το εικαστικό του Κωνσταντίνου Αμύγδαλου και του Γιώργου Αρβανιτάκη- πραγματικά, ότι ωραιότερο έφτασε τα τελευταία χρόνια στα χέρια μου- διατηρείται σχεδόν ακέραιο στην μικροσκοπική εκδοχή του. Μόνο που έπαθα πλάκα όταν το cd- player έδειξε 78 tracks! Μα, είναι τρελοί οι άνθρωποι, σκέφτηκα, πόσα κομμάτια άφησαν εκτός χάριν της βινυλιακής έκδοσης;
Η Λένα χτες βράδυ βρισκόταν σε μεγάλα κέφια. Υπάρχουν στιγμές που νομίζω πως η Πλάτωνος είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που διώχνει μακριά τις καταθλίψεις μου. Είναι που τις συζητάμε παρέα μάλλον και μπροστά στις δικές μας συνεδρίες δεν πιάνουν μπάζα οι καλύτεροι ψυχαναλυτές. Συχνά όταν θυμάμαι το γέλιο που ρίχνουμε, διαβάζοντας ξανά και ξανά τα ασυνάρτητα ποιήματα μας, με το ζόρι προσπαθώ να κρατηθώ για να μη δει ο κόσμος έναν τύπο που χαζογελάει μόνος του. Μού άρεσε πολύ και η ευφυής ανάλυση της για το οικονομικό κραχ των ημερών μας: Άκουσε να δεις, Αντωνάκη- μου είπε- οι Έλληνες μια ζωή ήταν ή Φωτόπουλος ή Ξανθόπουλος. Δηλαδή, ή όλα για την πλάκα μας, ή για την καταστροφή μας. Πάντως, γενικώς με έναν πούλο μένουμε στο τέλος...Άδικο έχει η πάνσοφη θεία Λένα;
Βαριά προβλέπεται απόψε η νύχτα, συμφώνως και με τους στίχους του Γεράσιμου Σταύρου από τον Καπετάν- Μιχάλη του Καζαντζάκη που μελοποίησε πάλι ο Χατζιδάκις. Σηκώθηκε ένας ερωτικός άνεμος, αέρας ζεστός, ογρός, φουσκοδεντρίτης που έπεφτε πάνω στους άντρες σα γυναίκα και πάνω στις γυναίκες σαν άντρας. Κι εμείς κλεισμένοι στα σπίτια μας ή έξω στους δρόμους, τίποτα άλλο, πέραν του να περιμένουμε άγρυπνοι να ξημερώσει.

40 σχόλια:

Άρτεμις είπε...

και περιμένουμε..και περιμένουμε.. και όλο δυσκολεύουν τα πράγματα.Πάνω που έλεγα πως εντάξει, το παλεύω. Η μέρα μου ήταν υπέροχη αλλά η νύχτα κρύβει εκπλήξεις. Ένας άνεμος διόλου ερωτικός, μου πήρε τις διακοπές μου.Μόλις τις ακύρωσα για οικονομικούς λόγους. (κατηγορία: Ξανθόπουλος.) Και θα πω κάτι που εσύ θα καταλάβεις: έχω να αγοράσω βιβλία ή cd από τα Xριστούγεννα. Jesus xxx

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
λυπάμαι για τις διακοπές σου ειλικρινά. Εγώ πάλι δε σκόπευα να πάω πουθενά, αφού ως γνωστόν μού αρέσει η Αθήνα στις Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου. Μην έχουμε και παράπονο, όμως, μια εσύ με την Πολωνία σου, μια εγώ με το Βερολίνο και την Κύπρο, ε, καλοκαίρι είναι, θα τη βγάλουμε όπως- όπως, μη σε παίρνει από κάτω. Όσο για τα βιβλία και τα cd που λες, μη νομίζεις, κι εγώ το πρωί στα 9,90 ευρώ το πήρα το δισκάκι των ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ.
για ρώτα πως ήμουν προχθές που πλήρωσα το νοίκι με λεφτά της μάνας μου και φύλαγα σα θησαυρό το τελευταίο πενητάευρω...γάμησε τα, πώς μας έκαναν έτσι οι αλήτες στο κωλοχώρι που ζούμε μαζί τους.

Άρτεμις είπε...

Α ρε Άντώνη, πραγματικά έχεις δίκιο.. Δεν ήμασταν άτυχοι φέτος, ήταν καλή χρονιά σε πολλά επίπεδα. Απλά σκεφτεσαι πόσα ακόμη θα κόψουμε; Μα δεν ζητάμε πολυτέλειες και τα τοιαύτα... Κανένα βιβλίο, λίγη μουσική και κανα μπάνιο. Φυσιολογικά, απλά πράγματα. Και τα κόβουμε κι αυτά. Πάντα επέλεγα να αγοράζω βιβλία και cd εις βάρος άλλων και δεν με πείραζε αυτό, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Μόνο που τώρα δεν μπορώ να έχω όύτε αυτά...

Πωπω γκρίνιααα. Sorry

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
τι μου λες, ρε καλό μου κοριτσάκι; τι βιβλία και cd μού τσαμπουνάς; ξέρεις τί 'ναι νά 'σαι 36 ετών, νά 'χεις κάνει και να εξακολουθείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα και να σου πληρώνει το νοίκι η μάνα σου; άσε, τό 'φερα πολύ βαρέως αυτό και ομολογώ δεν το περίμενα να ξεπέσω σε τέτοιο χάλι.
δραματική κατάσταση, αλλά ευτυχώς παίρνω δύναμη απ' όλους τους φίλους μου πού 'ναι κι αυτοί έτσι ακριβώς - χειρότερα δε μπορεί να πάει το πράγμα, μην το συζητάς.
για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι από σεπτέμβρη που λένε...

Ανώνυμος είπε...

nai nai kala se pistepsame.
Klaps klaps...
Afou apo padou ta pairneis, kovw to kefali mou!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
ε, κόφ' το το γαμημένο μπας κι ησυχάσουμε 'δω μέσα!
εσύ, αγόρι μου, αν ήταν η μαλακία ευρώ θά 'χες γίνει Τσοχατζόπουλος (τουλάχιστον)!

Άρτεμις είπε...

Λοιπόν, παύω να γκρινιάζω αμέσως. Αφού ήρθε ο ανώνυμος και έσκασε το χειλάκι μας. Σ'ευχαριστούμε φίλε

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
χαχαχαχα
να μου το θυμηθείς, ετούτος εδώ ή εμένα παρακολουθεί ή εσένα!
πάντως γελάμε κι αυτό έχει σημασία!
έλα όμως που ξέρω τι τον εκνεύρισε μέσα στο post τον ανόητο!

Άρτεμις είπε...

Αυτό με την τηλεόραση λες;
Τέλος πάντων τι ασχολούμαστε;
Μπορεί κι όλα να φτιάξουνε μπορεί, μπορεί να φύγει η νύχτα κι η σιωπή, μια όμορφη ανατολή να ξαναρθεί.(που τραγουδά κι ο Ζερβουδάκης)
Καλό ξημέρωμα

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
καλό ξημέρωμα
και, όχι, δεν εννοώ αυτό με την τηλεόραση, ούτε είμαι εγώ στην ουσία ο στόχος του κομπλεξικού ανώνυμου.
πάντως, ξαναλέω ότι γελάμε, οπότε ψιλοσυγχωρείται συν του ότι απαλλάσσεται λόγω βλακείας.

despinach. είπε...

Boskaki, τι υπέροχα νέα!!!

BOSKO είπε...

Despina...
βρίσκεις;
κι ήθελα να σου στείλω κάτι άλλο, μα εδώ το internet σέρνεται πάλι, γμτ μου...
καλό ξημέρωμα!

despinach. είπε...

Bosko, επίσης είμαι ετοιμη να σου στείλω κάτι..ελπίζω να σου αρέσει!

Rodia είπε...

Χαιρομαι πολυ για σενα! Παντα τετοια και καλυτερα :))

..θα μαγειρευει πολυ καλα η μαμα σου υποθετω... :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Eυχάριστα νέα από καπου επιτέλους!
Μπράβο ρε Αντώνη, να παίξει και κάτι καλό η ρημάδα η τηλεόραση. Έχουμε τέτοιο ηχητικό πλούτο, τέτοια μουσική παρακαταθήκη και την αφήνουν στη σκόνη οι της τηλεόρασης...
Για τα οικονομικά συμπάσχω...ξέρεις...και ως συνομήλικος...
Οι ΚΟΡΕ έχουν κενά τρακ για να βγει το 78 του δίσκου, κάτι αντίστοιχο είχαν κάνει και οι Μάσκες νομίζω με 99 τρακ. Βέβαια κι εγώ που -κολλημένος- έχω και τα δύο, σαν το βινύλιο δεν έχει...
Τσίμπησα και από τον Χρονά το τεύχος με Καβάφη και ακούω Lolek - χαιρετίσματα και στη Μάιρα...
Καλησπέρα - και εδώ - στην Άρτεμη.

Θόδωρος Εξηντάρης

Γιώργος είπε...

Συγχαρητήρια για τις νέες δραστηριότητες! Και εις ανώτερα!
Άντε να ακούσουμε/διαβάσουμε/δούμε και κάτι καλίτερο από τα συνηθισμένα.

BOSKO είπε...

Despina...
το έλαβα και είναι ότι καλύτερο για τη μέρα που ξεκινάει!
σ' ευχαριστώ πολύ!

BOSKO είπε...

Rodia...
ναι, όντως, πολύ καλά μαγειρεύει η καημένη, μόνο που ακόμη να συνέλθει με τη μέση της, οπότε κομμένο το μαγείρεμα από τον Φεβρουάριο. Το χοντρό μαγείρεμα, δηλαδή. Άντε να γίνει καλά (νέος κύκλος θεραπείας θα ξεκινήσει), μπας και τη στείλουμε πουθενά το καλοκαίρι που έρχεται να πάρει λίγο τα πάνω της η μανούλα μου!
σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

BOSKO είπε...

Θόδωρος Εξηντάρης...
στις 21 Ιουνίου θα ανέβω Θεσ/νίκη στην Ημέρα Γιορτής της Μουσικής. Θα συνοδεύσω τη Μαρίζα που θα τραγουδήσει κάπου στο κέντρο. Θα μείνω στου Παντελή.
ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι, αφού δε θα κάτσω πάνω από δυο- τρεις μέρες!
οπότε, τα λέμε σίγουρα!

BOSKO είπε...

Γιώργος...
σ' ευχαριστώ και σένα, Γιώργο, με τον πάντα καλό σου λόγο. Και πρωινός- πρωινός, έτσι για να διοχετευθούν τα vibes σου σε όλη την υπόλοιπη μέρα!
νά 'σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε τώρα πραγματικά πιστεύεις οτι οι κόρε ύδρο είναι κάτι σημαντικό;
Προσπαθώ να δω το πρότζεκτ τους από πολλές πλευρές,θυμάμε οταν είχαν βγάλει το ΄΄όχι πια έρωτες΄΄΄
στο μαισπεις,όλοι λέγαμε οτι ήταν μια κακή αντιγραφή των (μέτριων) Άβατον,ένα ψευτοδιονυσιακό παραλλήρημα,κανα δυο αρχαιοκαθαρευουσιάνικες λέξεις,λίγο παγανισμος,λίγο μυσταγωγία,περισσότερο με περφορμανς μοιάζουν παρά με μουσικό γκρούπ.
Μουσικά είναι αδιάφοροι,στιχουργικά μίζεροι,αισθητικά αχταρμάς,λίγο μέλλον,λίγο Χατζιδάκις,λίγο ωδείο,λίγο κανα σκληρό reefακι,λίγο μπιου-μπιου,λίγο παράδοση,λίγο ποζεριλίκι,λίγο αρχαίου τύπου γραμματοσειρές και λίγο θα γίνουμε οι sigour ros της Ελλάδας.
Η γνώμη μου είναι πως θα περάσουν και δεν θα ακουμπήσουν,παρ'όλα αυτά μετράει η προσπάθεια.
Καλό μεσημέρι.

Δημήτρης Κωστόπουλος

despinach. είπε...

Bosko, χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσαν, αλλά κατά λάθος στο ξαναέστειλα, πάτησα κάτι λάθος να πάρει...
Πάντα τέτοια νέα να μαθαινουμε για σένα κι άσε μερικούς να χτυπιούνται για ανοησίες!!
Φιλιά!

BOSKO είπε...

Δημήτρης Κωστόπουλος...
ως φαίνεται, σ' έχει απασχολήσει υπέρ του δέοντος το φαινόμενο ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ., αλλιώς δε θα καθόσουν να επισημάνεις τόσες πολλές λεπτομέρειες ή και να κάνεις και παρομοιώσεις (ατυχείς, κατά τη γνώμη μου) περί της μουσικής τους. Δεν είναι καθόλου αδιάφοροι μουσικά κι αυτό δεν το λέω εγώ μόνο, αλλά και άλλοι μουσικοί, σημαντικοί όσο δε φαντάζεσαι, που τους έχουν ακούσει. Στιχουργικά, επίσης, δεν παίζει καθόλου μιζέρια, που λες. Εγώ διακρίνω πολύ χιούμορ, καυστική ειρωνία και κάποιες θρησκευτικές- μεταφυσικές (απόλυτα θεμιτές) ανησυχίες. Για ποιους Άβατον λέγατε στο myspace; για το γκρουπ του Ιωάννη Παπαδάκη που έπαιζε αρχαιοελληνική- αν θυμάμαι καλά- μουσική; Τι σχέση έχουν με τους ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ., ένα νεανικό pop-rock συγκρότημα; Ούτε αχταρμά θα χαρακτήριζα τη μουσική τους, ειδικά όταν αποτελείται από εξαιρετικές ενορχηστρώσεις. "Αρχαίου τύπου γραμματοσειρές"; πω πω, ρε άνθρωπε, τι πρόσεξες; ειλικρινά αναρωτιέμαι. Εσύ κάποτε τουλάχιστον θα πρέπει να ήσουν τρελός φαν του γκρουπ και να αλλαξοπίστησες στην πορεία. Σαν τον έκπτωτο άγγελο, ένα πράγμα.
Όχι, δε συμφωνούμε πουθενά. Κι η γνώμη μου είναι ότι έχουν αφήσει ήδη το κατιτί τους στο ελληνικό τραγούδι, ασχέτως αν κάνουν ή όχι επόμενο δίσκο.
καλό απόγευμα!

BOSKO είπε...

Despina...
γειά σου, Δεσποινάκι, με τις ωραίες μουσικές επιλογές σου!

ABDULLAH είπε...

DEAR FRIEND,

I AM ABU ABDULLAH JAFAR WALID. I AM 74 YEARS OLD.I AM A CITIZEN OF SAUDI
ARABIA,BUT I AM RESIDENT IN CAYMAN BRAC ISLAND LOCATED SOUTH OF CUBA.I WAS
BORN AN ORPHAN. I HAVE NO FATHER OR MOTHER,AND I HAVE NO RELATIVES.
I STRUGGLED AND WORKED HARD AND ALMIGHTY ALLAH BLESSED ME ABUNDANTLY WITH
RICHES.I USED TO BE A DEALER IN GOLD AND DIAMONDS.I AM NOW OLD AND SICK.I
HAVE NO WIFE AND I HAVE NO CHILDREN.I DID NOT GET MARRIED DUE TO A PERSONAL
REASON I CANNOT DISCLOSE TO YOU.

FOR 2 YEARS NOW I AM SERIOUSLY SICK.I AM PRESENTLY IN HOSPITAL. THE ILLNESS
GOT COMPLICATED AND I SUFFERED A HEART ATTACK WHICH HAS AFFECTED MY SPEECH
AND HEARING. I CAN NO LONGER TALK AND I AM ALSO DEAF. HALF OF MY BODY IS
PARALYZED.
I SEND YOU THIS MAIL WITH THE HELP OF THE PRIVATE NURSE ASSISTING ME. I CAN
ONLY MOVE MY RIGHT HAND, AND I AM ABLE TO WRITE LITTLE WITH IT. WHAT I HAVE
WRITTEN IS BEEN SENT TO YOU VIA EMAIL BY MY PRIVATE NURSE AND CARE TAKER.
I HAVE LITTLE TIME SO I HAVE COMMITTED IT TO SPREADING MY WEALTH TOWARDS
BETTER HEALTH CARE FOR MANKIND IN THE HOSPITAL WHERE I AM ,I HAVE GIVEN THE
MANAGEMENT ENOUGH FUNDS TO UPGRADE AND BUILD A NEW CANCER RESEARCH
FACILITY. THIS WILL PROVIDE BETTER HEALTH CARE FOR OTHER CANCER PATIENTS.

I DON'T KNOW YOU,BUT MY HEART DIRECTS ME THAT I MUST CHOOSE A TOTAL
STRANGER TO CARRYOUT THESE TASK. DUE TO MY CONDITION AND THE WISH OF
ALMIGHTY ALLAH I AM CONTACTING YOU WITH THE HOPE THAT YOU WILL CARRYOUT MY
INSTRUCTION FOR THE SAKE OF HUMANITY.I HAVE US$6M IN GOLD. I WANT YOU TO
TAKE CUSTODY OF THE GOLD, SELL IT AND USE THE MONEY TO BUILD AN ORPHANAGE
IN YOUR COUNTRY. YOU WILL NAME IT ABU ABDULLAH JAFAR WALID ORPHANAGE HOME.

THESE IS MY HEART DESIRE.YOU MUST FOLLOW MY WISH FOR IT WILL GLADDEN THE
HEART OF ALMIGHTY ALLAH. IF YOU ARE READY TO DO THIS AND CARRYOUT MY WISH,
THEN SEND THE BELOW REQUIRED DETAILS TO MY PRIVATE EMAIL:
abu.a.j_walid@9.cn

1. YOUR FULL NAMES
2. YOUR PHONE/FAX NUMBER
3. AND YOUR RESIDENTIAL ADDRESS
4. OCCUPATION
5. DATE OF BIRTH

WITH THE HELP OF MY PRIVATE NURSE I WILL BE IN CONTACT WITH YOU. I AWAIT
YOUR REPLY. MAY ALMIGHTY ALLAH {SALL ALLAHU ALAYHI WASALLAM} EXTEND HIS
MERCY OVER YOUR HOUSEHOLD.

YOURS FAITHFULLY,
ABU ABDULLAH JAFAR WALID.

BOSKO είπε...

ABDULLAH...
ω ρε, κατακαημένε Αμπντουλάχ, τι να σου κάνω κι εγώ ο έρμος από 'δω; πάρε αγκαζέ τη μανούλα μου, πού 'στε και συνομήλικοι, και ακόμη με το πι βαδίζει η φουκαριάρα, και χάρισε της καμιά πετρελαιοπηγή τώρα πού 'χουμε κι ανάγκη.
είσαι και μουγγός, κουφός και παράλυτος, τρομάρα σου, πας για κατεδάφιση, κατακαημένε Αμπντουλάχ...
άντε, σαλαμαλέκουμ, και σε λάθος post μπήκες...δε βλέπεις ότι εδώ σκοτωνόμαστε για τους ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ.;
να μας έχει ο Αλλάχ γερούς πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήμουν ποτέ φαν των κορε ύδρο,ακούω γενικά τι παίζει,και οκ οι χαρακτηρισμοί ίσως είναι λίγο άδικοι,αλλά το να πει ο τάδε καταξιωμένος μουσικός οτι το Χ γκρουπ είναι τέλειο ή είναι για τα μπάζα δεν λέει κάτι,όλοι έχουμε αφτιά και ακούμε.Εδώ ο Θεωδοράκης έδωσε τραγούδια του στην Αλέξια κάποτε.
Ναι για αυτούς τους Αβατον λέω,ε μου τους θυμήζουν.Πάντως στιχουργικά μπάζουν καθώς και μουσικά,αυτό δεν το παίρνω πίσω (χαχα).
Όσο για το στίγμα τους στην ελληνική σκηνή χλωμό το κόβω.
Και πάλι καλό βράδυ.

Δημήτρης Κωστόπουλος

logia είπε...

και μας Αντώνη, αλλά ήταν ο περυσινός Αύγουστος!!! Εκεί σταμάτησε προς το παρόν η μισθοδοσία!!!
Σοφή η Πλάτωνος!!!
θα χάσουν και τις δουλειές τους οι ψυχολόγοι και οι ψυχαναλυτές...

BOSKO είπε...

Δημήτρης Κωστόπουλος...
μεταξύ μας, τώρα, μπροστά στον Ρέμο ή τον Πάριο, μια χαρά ήταν η γλυκύτατη Αλέξια στα θεοδωρακικά άσματα. Χρεώθηκε απλά η δύσμοιρη την αρχή της κατρακύλας του Μίκη. Να, ωραία ιδέα: να ηχογραφήσουν οι ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ. τους "Λιποτάκτες", όπως έκαναν και οι Raining Pleasure με τα "Reflections" του Χατζιδάκι! Τι σου λέω τώρα, ε, θα φας το καπέλο σου (αν φοράς).
συνεχίζουμε να διαφωνούμε, όπως καταλαβαίνεις, αλλά δεν πειράζει, κύριε Κωστόπουλε, κουβέντα να γίνεται.
καλή σου νύχτα!

BOSKO είπε...

logia...
τα ξέρω και τα δικά σας, βρε Νέλλη, μη νομίζεις, τα ακούω απ' τη Μπακοπούλου που τα λέει καμιά φορά. Πάντως εδώ μιλάμε για γενικευμένο χάλι άνευ σανίδας σωτηρίας για την ώρα...
σοφή η Λένα, δε λες τίποτα!

despinach. είπε...

Boskaki, αχ, κοίτα ποιος μιλάει!!αρ γιου τοκιν του μι??
Γεια σου κ σένα κ καλό βράδυ!

BOSKO είπε...

Despina...
πραγματικά "γειά σου" ή "γειά μας", αφού μόλις με προσκάλεσαν σε bar και λέω να πάω, παρακάμπτοντας την αναρχική ρήση "bar-έθηκα"!
καλό ξημέρωμα νά 'χουμε!

despinach. είπε...

Ε, τότενες καλή μπαρότσαρκα!! (Ζήλεψα....αύριο θα barευρεθώ κ εγω μου φαίνεται)
καλά ξημερώματα!

Ανώνυμος είπε...

Άντε, θα τα πούμε/γκρινιάξουμε από κοντά, κανόνισε να κάτσεις και μερικές μέρες...

Θόδωρος Εξηντάρης

Areth είπε...

Πάνε δυο νύχτες και μια μέρα από τότε που διάβασα το ποστ. Ο σχόλια έλεγε και το συλλογιζόμουν. Δυο νύχτες και μια μέρα κι έχετε τόσο κόσμο εδώ από τότε, 33 σχόλια λέει, ε;
Ωραία, θα ψηφίσω κι εγώ υπέρ της μεταγραφής των λιποτακτών. Και του ραντάρ.
Και καλό κατευώδιο στα εκκρεμή σας.
Και οι μέρες και οι νύχτες,, φανταστείτε, περνούν.

Άρτεμις είπε...

Αφού θα βρίσκομαι κι εγώ Θεσσαλονίκη να πιούμε καφέ που δεν προλάβαμε τότε με το ντοκιμαντερ. Θα θυμηθείς λες να φέρεις και το α μέρος της συνεντευξης της Πλάτωνος στην Αρώνη? :-)

BOSKO είπε...

Areth...
σας ευχαριστώ που πάντα δείχνετε τον δρόμο της Αρετής με τα κατά καιρούς σχόλια σας!

BOSKO είπε...

Θόδωρος Εξηντάρης...
δύσκολο να κάτσω περισσότερες μέρες, πάντως θα βρεθούμε σίγουρα, σ' το υπογράφω. Ευκαιρία να γνωρίσεις και την συντοπίτισσα σου- συνblogger Άρτεμη!

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
μην ανησυχείς, έτοιμο σ' τό 'χω ήδη. Δεν έχω πάρει ανάσα με τις κόπιες που μου ζητάνε από τότε που προβλήθηκε το πλατωνικό αφιέρωμα της Αρώνη!

Άρτεμις είπε...

Μπράβο ρε Αντώνη, σ'ευχαριστώ.

Α και με τον Θοδωρή εχουμε γνωριστεί και μιλήσει από κοντά twice...
Λοιπόν, θα μας ενημερώσεις για το που θα τραγουδήσει η κυρία Κωχ?