Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

του-ιουνίου-καύσωνες

Ο καύσωνας είναι αφόρητος. Βλέπω τους Ρώσους και τους Ρουμάνους αραγμένους να πίνουν τη μία μπίρα μετά την άλλη μεσ' στον καυτό ήλιο και νιώθω ότι όπου νά 'ναι κάποιον θα πάρουν σηκωτό οι ομοεθνείς του. Ο πεζόδρομος μυρίζει άσχημα ολόκληρος κατά μήκος από τον ιδρώτα των Ασιατών κατοίκων του με το κάρι, τα πιπέρια και τα βαρυά μπαχάρια τους. Κάθε χρόνο η ίδια δουλειά εδώ πέρα. Οι δικοί μου ομοεθνείς, οι πιο εύποροι δηλαδή, είναι κλεισμένοι στα διαμερίσματα τους με το air-condition στο φουλ. Σαν τύχει και περάσεις κάτω απ' τα μπαλκόνια τους, συνήθως γίνεσαι μουσκίδι απ' τα απαίσια ρυπαρά υγρά των κλιματιστικών τους. Άρπαξα και μια γερή ψύξη χθες βράδυ που κοιμήθηκα γυμνός με τον δολοφονικό ανεμιστήρα κατά πάνω μου. Πόσο δίκιο είχε η Αλίκη Καγιαλόγλου που τη συνάντησα κάποτε σ' ένα ραδιοφωνικό στούντιο και απαίτησε απ' τους τεχνικούς του σταθμού να κλείσουν τον κλιματισμό. Ύπουλα μηχανήματα ειν' αυτά, του δαιμόνου, αλλά και τι να κάνεις με τέτοιο λιώσιμο. Θα ήθελα ν' αρχίσω να βρίζω δεξιά κι αριστερά, γενικώς και αορίστως, μα καλώς ή κακώς δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Μεθαύριο πρωί- πρωί αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη με τη Μαρίζα Κωχ, τον πιανίστα της, τον Κερκυραίο Γιώργο Σαλβάνο, και την ερμηνεύτρια Ελένη Μπράτσου. Την επόμενη, Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, η Κωχ θα τραγουδήσει στο Θέατρο Κήπου, στο κέντρο της πόλης. Μαζί της θά 'ναι σύσσωμη η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Καζαντζής, η Μαρία Θωίδου, η Φωτεινή Βελεσιώτου κ.α. Κάτι μου λέει ότι θά 'χουμε και συνάντηση κορυφής με τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο. Εγώ την ίδια μέρα προβλέπεται να γίνω το παιδί- λάστιχο αφού και ο Παντελής Θεοχαρίδης θα τραγουδάει κάπου αλλού, σε διαφορετική εκδήλωση. Με το που γυρίσω από τη Θεσσαλονίκη, μπαίνουμε με τη Λένα, τον Στέργιο, τη Σαβίνα, τον Γιάννη και τους μουσικούς στο προβάδικο της Μεσογείων. Ξεκινούν οι πρόβες για τον Καβάφη, εν όψει των δύο συναυλιών στη Μικρή Επίδαυρο στις 9 και 10 Ιουλίου. Ανυπομονώ! Είναι τέτοια η λαχτάρα μου γι' αυτές τις συναυλίες της Πλάτωνος, ώστε δεν υπολογίζω καθόλου το βάρος της οργάνωσης παραγωγής πού 'χει πέσει πάνω μου. Το κουνδουρικό ντοκιμαντέρ εστάλη σε τέσσερα φεστιβάλ του εξωτερικού, κατόπιν πρόσκλησης τους. Συγκεκριμένα, σε Ρουμανία, Κροατία, Ιταλία και Τσεχία. Μακάρι να προκριθεί στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα τους να τη βγάλω κι εγώ ολόκληρη τη χρονιά...ταξιδεύοντας. Βέβαια, μαλάκες ήταν ο Χριστιανόπουλος πού 'χε δηλώσει ότι δεν το κουνάει απ' τη Θεσσαλονίκη ή ο μακαρίτης ο Σαχτούρης που δεν την άλλαζε με τίποτα την Κυψέλη; Κάτι παραπάνω θα ήξεραν οι ποιητές! Εδώ κοτζάμ Σωκράτης κι όταν τού 'παν να πιεί το κώνειο ή να πάει στη Λάρισα, αυτός προτίμησε το κώνειο. Στο μεταξύ, λαμβάνω ειρωνικά sms στο κινητό μου από τραγουδοποιούς που δεν τους άρεσε η κριτική μου για το cd τους. Ούτε καν εκτιμούν πως δεν θα είχα το χρόνο να ασχοληθώ με την περίπτωση τους αν δε με ζάλιζαν όλο τον προηγούμενο καιρό. Εν ολίγοις, αγαπητέ κύριε τάδε, σας είχα πει στείλτε μου το cd σας και βλέπουμε, δεν είχα υποσχεθεί ότι θα μου άρεσε κιόλας. Δεν το καταλαβαίνω με τίποτα αυτό, σα να διαβάσω εγώ μια κακή κριτική για ταινία μου και να ειρωνευτώ ή να βρίσω τον κριτικό κινηματογράφου. Χίλιες φορές να τον αγνοήσω και να μην του πω κουβέντα. Εν ολίγοις, όποιος μουσικός δυσαρεστηθεί στο εξής από κριτική μου για τη δουλειά του, παρακαλώ να με αγνοήσει και – νά 'ναι σίγουρος – θά 'ναι αμοιβαίο. Θα υπογράφω στο εξής κι εγώ ως Κρητικός Μούσι Kiss, μου φαίνεται, να βρω την υγειά μου.
Τέλος, έχω στα χέρια μου τα τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια του Lolek με ελληνικούς στίχους πλέον, προτού το cd πάει προς έγκριση στον Περικλή της Inner- Ear. Το ένα απ' αυτά λέγεται Κανένα έλεος και είναι διαμάντι λαμπερό μεσ' στην καλλιτεχνική μαυρίλα του. Ως κλίμα θυμίζει πολύ τη μελοποίηση του Lolek στον Καβάφη για την Οδό Πανός και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά σε όλο το μέχρι τώρα υλικό. Προσεχώς περισσότερα, όταν ο τραγουδοποιός μπει στο στούντιο με τους μουσικούς του.

12 σχόλια:

Rena Fan είπε...

Δηλαδή, σκέφτομαι, έπρεπε να φύγω εγώ από τη Θεσσαλονίκη για να αρχίσεις να έρχεσαι εσύ κάθε τόσο. Κακό timing!

BOSKO είπε...

Rena Fan...
καλώς τον και σκόπευα να σου τηλεφωνήσω! Μπορούμε να βρούμε την ταινία "Η ιστορία της Πιέρρα" του Μάρκο Φερέρι; Επείγον και σοβαρό θέμα, please!

Rena Fan είπε...

Δεν το έχω, δυστυχώς, αλλά μόλις προώθησα το θέμα σε πιο αρμόδια άτομα...

igkros είπε...

Σε περιμένω Θεσσαλονίκη να τα πούμε για έναν καφέ.

BOSKO είπε...

Rena Fan...
OK, thanx, η Μαρίζα θα σού είναι περισσότερο υπόχρεη!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου, Bosko
Αν την Ιστορία της Πιέρα θες απλά να την δεις, μπορείς να την κατεβάσεις από το rapidshare. Έχει υπότιτλους στα αγγλικά και τα ισπανικά. Links:
http://rapidshare.com/files/141378429/StoriadiPiera.part01.rar
http://rapidshare.com/files/141511438/StoriadiPiera.part02.rar
http://rapidshare.com/files/141666703/StoriadiPiera.part03.rar
http://rapidshare.com/files/141710195/StoriadiPiera.part04.rar
http://rapidshare.com/files/141772430/StoriadiPiera.part05.rar
http://rapidshare.com/files/141829060/StoriadiPiera.part06.rar
http://rapidshare.com/files/141870171/StoriadiPiera.part07.rar
http://rapidshare.com/files/141926514/StoriadiPiera.part08.rar
http://rapidshare.com/files/141935414/StoriadiPiera.part09.rar
http://rapidshare.com/files/141942593/StoriadiPiera.part10.rar
http://rapidshare.com/files/141348839/StoriadiPiera.part11.rar
http://rapidshare.com/files/141362110/StoriadiPiera.part12.rar
http://rapidshare.com/files/141374157/StoriadiPiera.part13.rar
http://rapidshare.com/files/141403729/StoriadiPiera.part14.rar
http://rapidshare.com/files/141928052/StoriadiPiera.part15.rar
http://rapidshare.com/files/141962083/StoriadiPiera.part16.rar
http://rapidshare.com/files/141417692/StoriadiPiera.part17.rar


Rar Password: www.surrealmoviez.info

Ελπίζω να βοήθησα, αν όχι δεν πειράζει. Πολλά φιλιά

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
βοήθησες και παραβοήθησες, νά 'σαι καλά, όποιος/α κι αν είσαι.
βέβαια, επειδή δεν τα πάω τόσο καλά με το downloading, θα "στείλω" το σχόλιο σου σε κάποιους πιο "ειδικούς.
σ' ευχαριστώ & καλημερίζω!

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Σκέψου να έκοβες προμήθεια για κάθε σιντί που παραλάμβανες από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Ευτυχώς εμένα και στην αρνητική κριτική μου έχουν πει και ευχαριστώ. Για να δούμε τώρα...

BOSKO είπε...

Χρηστος Α.Μιχαηλ...
έλα ντε!
κι η πλάκα είναι πως πάντα η αρνητική κριτική μου γίνεται με το "γάντι", ποτέ-πιστεύω-δεν έχω προσβάλλει καλλιτέχνη. Στέκομαι μόνο σε ότι ακούω κάθε φορά.
μικρός εισ' εσύ ακόμα, έχεις να φας γιαούρτι και λεμονόκουπα που θα πάει σύννεφο.
περίμενε και θα δεις! Βάλε μια φωνή, βέβαια, προς συμπαράσταση!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή θα θέλαμε κι εμείς να δοκιμάσουμε τη σωματική μας ελαστικότητα και παρευρεθούμε και στις δύο εκδηλώσεις, μήπως μπορείτε να μας πείτε που εμφανίζεται τη Δευτέρα ο Θεοχαρίδης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Μαριλού - Ανδρέας

BOSKO είπε...

igkros...
θα τα πούμε οπωσδήποτε, Γιάννη, θα σου τηλεφωνήσω όταν φτάσω, υπολόγιζε κατά το μεσημέρι.

BOSKO είπε...

Μαριλού - Ανδρέας...
μάλλον δεν θα εμφανιστεί κάπου αλλού ο Θεοχαρίδης. Η μπάντα του απλά θα παίξει κάπου και τον προσκάλεσαν τιμής ένεκεν, δε νομίζω όμως τελικά να πάει.
οπότε, ελάτε όλοι στη Μαρίζα που θα τραγουδήσει Καββαδία!