Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ως-πότε-παλικάρια;

Γαμώ το σπίτι σας, γαμώ, λαμόγια φιλάργυρα που ρίξατε την Ελλάδα στο επίπεδο του Μπαγκλαντές. Που δεν βρίσκετε άλλο αίμα να ρουφήξετε και θα μας φάτε τις σάρκες μας σε λίγο. Που μια ζωή τα κατεβάζατε στους διεθνείς αναίσθητους, τους προσφέρατε γη και ύδωρ μαζί με τα ηλίθια χαμόγελα σας και τώρα δεν υπάρχει, μας πληροφορείτε, ρευστό στην αγορά. Γαμώ το μουνί που σας ξεγλύστραγε όλους, θα τα πούμε από Σεπτέμβρη που θά 'χουν έρθει οι λογαριασμοί φουσκωμένοι και κανείς δεν θα μπορεί να τους πληρώσει. Τι θα κάνετε τότε; Θα κόψετε το ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση; Κι εμείς τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να συνυπογράφουμε ως άβουλα όντα την καταδίκη μας; Ίσως η επανάσταση που όλοι περιμέναμε είναι προ των πυλών και κάτι μου λέει ότι σε ελάχιστο χρόνο από τώρα δεν θα μείνει κολυμπιθρόξυλο! Ο καπιταλισμός έχει και τα όρια του, δεν το καταλαβαίνετε; Δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά, ακόμη κι αν χυθεί αίμα. Καλύτερα να στάξει στους δρόμους παρά μέσα στα δόντια σας, βρυκόλακες...

* ας με συγχωρέσει από 'κει πάνω ο Άγιος Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ για την οργή και τις βωμολοχίες μου, μα η μουσική του πραγματικά ήταν, είναι και θα είναι πολύ πιο μπροστά από την εποχή της!

17 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Επιτέλους βρε Bosko! Νόμιζα ότι είχες πέσει σε θερινή νάρκη... ότι είχαν καταφέρει να σε πείσουν όλα αυτά τα παράσιτα που έχουν αναλάβει εργολαβικώς να μας πείσουν ότι είμαστε όλοι ένοχοι και δεν πρέπει να αντιδρούμε στα μέτρα.

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
εγώ πάλι ήμουν σίγουρος ότι εσύ ειδικά θα σχολίαζες πρώτη!
ναι, καλά κρασιά, κάτσε να δεις τι θα γίνει όταν τελειώσει η ραστώνη των διακοπών. Μη σου πω και νωρίτερα!
δεν πάει άλλο, τελεία & παύλα, δεν ανέχομαι να δουλεύω και να μην πληρώνομαι από πουθενά. Και δεν είμαστε μόνο εσύ κι εγώ, αλλά σκέφτομαι πραγματικά και τον υπόλοιπο κοσμάκη...

thalassamov είπε...

Υπομονή να πω; Στη Γερμανία συνεχώς οι ίδιες ερωτήσεις:"Οικονομικοί Μετανάστες λόγω της Κρίσης;/Πώς τα καταφέρατε έτσι;" και τα σχόλια "Να δουλεύουμε εμείς 40ώρα για να πληρώνουμε τους τεμπέληδες τους Έλληνες;" αφού ως γνωστό ο Γερμανός μπορεί να σου συγχωρέσει το φόνο της μάνας του αλλά να σου δανείσει ποτέ των ποτών ω ποτέ!
Ευθύνονται όλοι όσοι ψήφιζαν σαν ιδιώτες και καταναλωτές και όχι ως πολίτες.
Αυτό ισχύει για τις πλείστες χώρες της ΕΕ. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έπεσε. Οι άλλοι απλά κρύβονται ακόμα-γιατί μπορούν;
Κάποιος δημοσιογράφος εύλογα ρώτησε γιατί δεν δημεύονται όλα όσα απέκτησαν παράνομα οι κάποιοι.
Ας αρχίσουν από τους ενόχους, που έκλεβαν πολλά και χρόνια από το κράτος κι ας κατεβούν μετά τα σκαλιά, στον μέσο πολίτη και στον συνταξιούχο.
Δεν καταλαβαίνουν ότι αν ρίξεις τις βάσεις της πυραμίδας την κατεδαφίζεις ενώ αν κόψεις την μύτη, μπορεί να ξαναχτιστεί;

...ταιριάζει η παρουσία του Πέμπτου Ευαγγελιστή στο ποστ σου. Επίσημη σφραγίδα επανάστασης.

Ελένη Μπέη είπε...

Οι βρυκόλακες σκάβουν μόνοι τους τον λάκκο τους. Στο τέλος δεν θα μας μείνει σταγόνα αίμα να μας ρουφήξουν. Αλλά το θέμα είναι να μην προηγηθεί η δική μας εξαφάνιση αλλά η δική τους αλλαγή στις ...διατροφικές συνήθειες. Που δεν το βλέπω.

despinach. είπε...

Ἕνας μεγάλος οὐρανὸς γεμάτος χελιδόνια
τεράστιες αἴθουσες δωρικὲς κολῶνες
τὰ πεινασμένα τὰ φαντάσματα
καθισμένα σὲ καρέκλες στὶς γωνιὲς
νὰ κλαῖνε
τὰ δωμάτια μὲ τὰ νεκρὰ πουλιὰ
ὁ Αἴγιστος τὸ δίχτυ ὁ Κώστας
ὁ Κώστας ὁ ψαρὰς ὁ πονεμένος
ἕνα δωμάτιο γεμάτο τούλια πολύχρωμα ποὺ ἀνεμίζουνε
νεράντζια σπᾶνε τὰ τζάμια στὰ παράθυρα
καὶ μπαίνουν μέσα
ὁ Κώστας σκοτωμένος
ὁ Ὀρέστης σκοτωμένος
ὁ Ἀλέξης σκοτωμένος
σπᾶνε τὶς ἁλυσίδες στὰ παράθυρα
καὶ μπαίνουν μέσα
ὁ Κώστας ὁ Ὀρέστης ὁ Ἀλέξης
ἄλλοι γυρίζουνε στοὺς δρόμους ἀπὸ τὸ πανηγύρι
μὲ φῶτα μὲ σημαῖες μὲ δέντρα
φωνάζουν τὴ Μαρία νὰ κατέβει κάτω
φωνάζουν τὴ Μαρία νὰ κατέβει ἀπὸ τὸν Οὐρανὸ
τ᾿ ἄλογα τ᾿ Ἀχιλλέα πετοῦν στὸν οὐρανὸ
βολίδες συνοδεύουνε τὸ πέταμά τους
ὁ ἥλιος κατρακυλάει ἀπὸ λόφο σὲ λόφο
καὶ τὸ φεγγάρι εἶναι ἕνα πράσινο φανάρι
γεμάτο οἰνόπνευμα
τότε νυχτώνει ἡ σιωπὴ τοὺς δρόμους
καὶ βγαίνει ὁ τυφλός με τὸ μπαστούνι του
παιδιὰ τὸν ἀκoλουθᾶνε στὶς μύτες τῶν ποδιῶν
δὲν εἶναι ὁ Οἰδίποδας
εἶναι ὁ Ἠλίας τῆς λαχαναγορᾶς
παίζει μίαν ἐξαντλητικὴ θανάσιμη φλογέρα
εἶναι ὁ νεκρὸς Ἠλίας τῆς λαχαναγορᾶς.

ποίηση Σαχτούρης

...δεν ξέρω αν ταιριάζει τόσο, αλλά τα "πεινασμένα φαντάσματα" δεν θα κλαίνε για πολύ ακόμη...

Γιώργος είπε...

Νομίζω οτι η σωστή φωτό για το post αυτό θα έπρεπε να προέρχεται από το μπλογκ του Tom Bobandil (fotoiraklio.blogspot.com):

http://1.bp.blogspot.com/_ZlL-i5Ec3Ec/TB-7YSmig6I/AAAAAAAACQM/Msp5jO2W4Qo/s1600/Prosfyges+10110.JPG
Οδός Πειραιώς ... σε απόσταση αναπνοής από την Ομόνοια...

BOSKO είπε...

thalassamov...
εδώ θά 'μαστε κι εδώ θά 'ναι, νομίζεις όλο αυτό το μαύρο χάλι δεν έχει αγγίξει ήδη και την υποτιθέμενη εύρωστη Γερμανία; Δεν έχουν αρχίσει να γονατίζουν κι αυτοί; Εκεί ζεις και το βλέπεις κι εσύ, φαντάζομαι.
γνωστό αυτό που λες κι εσύ κι ο δημ/φος. Πειράζει κανείς αυτά τα λιμοκοντόρικα λαμόγια που έχτισαν βιλάρες και καταέκλεψαν το δημόσιο; Μόνο δυο-τρία εξιλαστήρια θύματα βρίσκουν κάθε φορά (αποδεδειγμένοι "ένοχοι") και όλοι οι άλλοι διακοπές στας...Ελβετίας.

Μου άρεσε αυτό περί Πέμπτου Ευαγγελιστή! Σύνθεση- αριστούργημα μεσ' στους αιώνες που την προσαρμόζει όπου θέλει κανείς και όχι αναγκαστικά σε επαναστατημένες περιόδους!

BOSKO είπε...

Νερένια...
να μου συγχρείς, αγαπητή, τη φαινομενική χυδαιότητα, μα μόλις συνέθεσα κάτι στιχάκια που πάνε γάντι στην περίσταση:

Μόνο σε μια θάλασσα από χύσι
θα γίνουμε όλοι
τίμιοι και ίσοι

Διονύσιος Ψολωμός

* να μην μας πιούν, αλλά να τους πιούμε εμείς το αίμα! Φάτε τους ζωντανούς! Κάψ' τους τη Βουλή και σπάσ' τους τα γραφεία, πού 'χε πεί και κάποιος αυτόχειρας.

BOSKO είπε...

Despina...
υπέροχα!
και η επιλογή σου, και ο μέγιστος Σαχτούρης!

BOSKO είπε...

Γιώργος...
συγκλονιστικό, παρ' όλο που για την περιοχή που ζω εικόνες σαν κι αυτήν είναι τελείως συνηθισμένες.

Γιώργος είπε...

Πάντως, Αντώνη, εμείς/πλειοψηφία τους ψηφίσαμε (δεν εννοώ τίποτα προσωπικά), και μάλιστα με πλήρη γνώση των συνεπειών του νόμου! Δεν νομίζω ότι κανείς (ελπίζω) πίστεψε τις προεκλογικές υποσχέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων. Υπάρχει δηλαδή κανείς που πίστεψε εκείνο το ανυπέρβλητο "Λεφτά Υπάρχουν"?!?!?!
Τώρα γιατί εξακολουθώ ακόμα να έχω την εντύπωση ότι αν γινόντουσαν εκλογές σήμερα, πάλι κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα έβγαινε... Βλέπεις κανένα φως στο τούνελ;

BOSKO είπε...

Γιώργος...
καλά κάνεις και μιλάς υποθετικά, διότι εγώ τουλάχιστον- όπως κι εσύ υποθέτω- δεν έδωσα την πολύτιμη ψήφο μου στα λαμόγια με μπλε και πράσινους κόκους.
φως στο τούνελ; από κανέναν κι από πουθενά! Μη σου πω καλύτερη θα ήταν η Νικολούλη στη βουλή. Εδώ που φτάσαμε...

demis είπε...

Κατά τα άλλα εγώ ήμουν πεσιμιστής όταν σου έλεγα για το μαύρο και αδιόρθωτο πνευματικό, κοινωνικό και οικονομικό χάλι της Θεσσαλονίκης. Με μπινελίκια φίλε μου δεν γίνεται τίποτα. Μπορεί τώρα που ξέσπασες να νιώθεις προσώρας καλύτερα. Αύριο όμως και μεθαύριο, τα ίδια και χειρότερα. Όσο για την Επανάσταση, δεν έφτασε ακόμα η ώρα. Οι Έλληνες πρέπει πολλά ακόμα να χάσουν, και να φτάσουν στην έσχατη εξαθλίωση, για να αρχίσουν να αργοσαλεύουν. Και είναι αμφίβολο, αν θα ξεφύγουν (αν θα ξεφύγουμε) και πάλι από τον φριχτό τους εαυτό!
Πληρώνουμε τα επινίκια των νικητών του εμφυλίου! Αυτό το κράτος θεμελιώθηκε πάνω σε μαυραγορίτες, γερμανοτσολιάδες και δωσιλόγους. Γιατί τώρα μας κάνει εντύπωση η κατάληξη του; Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη, παρά μόνον εάν...

thras είπε...

ετσι πρέπει έτσι.

(μα bosko εννοείται πως η νικολούλη θα ήταν καλύτερη, τι να λέμε τώρα!!!)

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλό μου..ε,εμ ναί δεν έχεις κ άδικο έχω,να πώ...αυτά που γράφεις κ που σκέφτεσαι,τα σκεφτόμαστε όλοι μας λίγο πολύ..άσχετα αν δε τα γράφουμε ή δε τα λέμε,δημοσίως στα μπλογκάκια μας..εκφράζεις τη κοινή σκέψη όσο κανείς με αυτό,το πολύ ωραίο κείμενό σου το ξέρεις??...μ άρεσε επειδή είναι πολύ αυθόρμητο,κ επειδή δε σε έχω ξαναδεί,έτσι.. ωραίο!ξεσπάθωσες για τα καλά βλέπω Μποσκάκι μας ε??...καλά έκανες!!δίκιο έχεις!!κ πολύ μάλιστα θα λεγα....καλησπέρες...επίσης θυμωμένες.....

Kostas L.A. είπε...

μπορει να μη συνοδευσα το διαβασμα της αναρτησης σου με τον κυριο Μπαχ.. αλλα με το Hamburger Concerto των Focus..
οπως και να'χει..
λιγα ειπες σε σχεση με οσα προκειται να γινουν..
κι επισης ελπιζω να μη βγω σωστος αλλα ναι.. οταν δε θα υπαρχουν λεφτα πια.. αυτοι θα κοβουν ρευμα και νερο στα σπιτια του κοσμου..
χωρις καμια ντροπη..ετσι για να μη δειξουν οτι δηθεν υποχωρουν..

εδω θα ειμαστε απο σεπτεμβρη και θα ειναι πολυ χειροτερες οι κουβεντες που θα ακουγονται για οσους ο Ελληνας ψηφισε..
κι οποιον ερθει τοτε να πει οτι οι κυβερνησεις της τελευταιας δεκαετιας εκαναν κατι καλο για την Ελλαδα.. θα τον φτυσω πρωτος εγω..

καλο βραδυ Μποσκο μου..
και περαστικα μας..

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ το Κωλοελληνες του Νιονιου.μόνο οταν πεινάσουμε, οπως τα ζώα δηλαδη,τότα θα γίνει της πουτάνας. δυστυχως οι συγχρονοι ελληνες δεν θα αποκτήσουμε ΠΟΤΕ παιδεία ωστε να μάθουμε να έχουμε αξιοπρέπεια. Χαίρομαι που ζω σ αυτη τη χωρα μα σιχαίνομαι που συναναστρέφομαι με αμόρφωτα γουρούνια που πχ ακομα και ο σεκιουριτας το παίζει εξουσία, και ο κάθε μαλακας ανοίγει το κωλοπαραθυρο απ το μπουρδελοαυτοκινητοτου και πεταει το γαμημένο σκουπίδι έξω ή όταν αυτος ο ΓΕΛΙΟΣ ο σαμαρας κανει συνεδριο και παει ενα καρο μαλάκες ,κι ακομα χειροτερα επιβραβεύουν του πουστη το χοντρό με χειροκροτήματα όταν μπαίνει στη αίθουσα. δηλαδή πάμε απ το μαλακα νο 1 το χοντρο, τωρα στο μαλακα νο 2 το γιωργακη, και μετα στο μεγιστο ΜΑΛΑΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΗΛΗΘΙΟ κι ΑΣΧΕΤΟ το σαμαρα.
ε ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ που το ελεγε και τοσο ωραια και αρχοντικα ο μεγας ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ στην ταινία που εκανε το στρατηγο Ντεκαβαλα.