Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στη σημερινή δίωρη εκπομπή μου στο Κανάλι 1 του Πειραιά (www.kanaliena.gr) στους 90,4 καλεσμένη στο στούντιο θα βρίσκεται η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, άρτι αφιχθείσα από το Βερολίνο εν όψει της συμμετοχής της στη συναυλία του Μίμη Πλέσσα στο Βεάκειο την ερχόμενη Δευτέρα. Εκτός από την κουβέντα που θα κάνουμε, θα έχετε την ευκαιρία ν' ακούσετε με τη φωνή της Θεοδωρίδου άριες των Haydn, Puccini, Tchaikovsky, αλλά και τραγούδια των Jacques Brel, Μάνου Χατζιδάκι, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Θανάση Μωραΐτη, Χάρη Περσίδη κ.α. Θα παιχτεί ακόμη η, κατά Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, διασκευή στο Hocus Pocus των Focus με τη Σόνια Θεοδωρίδου στα θρυλικά φωνητικά του Thijs van Leer! Συντονιστείτε από τις 16.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα.

10 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Καλή εκπομπή! Πολύ ενδιαφέρουσα. Εξαίρετη η Σόνια Θεοδωρίδου! Αυτές τις εκπομπές Αντώνη δεν μπορούμε να τις ακούμε στο δίκτυο και αργότερα ηχογραφημένες; Στο σάιτ του σταθμού ή στο you tube;

μαριάννα είπε...

Καταπληκτική! Στο Ne me quitte pas, απίστευτη! Να της δώσεις την αγάπη μας!

μαριάννα είπε...

Άψογη! Συμφωνώ λέξη προς λέξη!
Να 'σαι καλά που μας τη γνώρισες καλύτερα! :)

μαριάννα είπε...

Φάτηνε Μποσκοΐτη! :))))
Μαρινέλα θα συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό της! :)
Ξέρω ότι πήγες στο Παλλάς, αλλά ξέρω και τι ακούς. Να μάθεις να μη μου τη λες! :Ρ

despinach. είπε...

BOSKO, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΘΕΡΜΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΉ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Κ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΝΑ ΤΟΥΣ!! ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
κάτσε να πάρω μιαν ανάσα πρώτα, διότι εσύ κυρά μου...αφινίασες με τη Σόνια Θεοδωρίδου!
Πρώτον, σίγουρα κάτι πρέπει να κάνω με τις εκπομπές μου. Έχεις πολύ δίκιο, αλλά ακόμη δεν ξέρω πως μπορώ να τις αναμεταδίδω μέσω του youtube ή του site του σταθμού (θα προτιμούσα πάντως μέσω του blog μου καλύτερα).
Δεύτερον, όντως, το Ne me quitte pas, το σκίζει, λυγμικό και βαθιά ερωτικό, όπως τού πρέπει σαν τραγούδι.
Τρίτον, σ' ευχαριστώ, μα έτσι ειν' η Σόνια, χειμαρρώδης, θαρραλέα και δεν μασάει τα λόγια της. Κι εγώ σήμερα τη γνώρισα, μαζί σας.
Τέταρτον, δεν με χαλάει το Άνοιξε πέτρα, μην ξεχνάς ότι το τραγούδησε στο Παλλάς και η Diamanda Galas! Μαρινέλλα, όμως, δεν μπορώ ν' ακούσω ούτε διασωλημένος και υπό καταστολή, για να θυμηθούμε τον φίλο μας τον jb!
Σε έπεισα γι' ακόμη μια φορά, λοιπόν; (που πολύ φοβάμαι πως ΔΕΝ σε έπεισα)!

BOSKO είπε...

Despina...
Έτσι ένιωσα κι εγώ! Δύναμη και κουράγιο, γι' αυτό κι έκανα ολόκληρο post- review της εκπομπής!

despinach. είπε...

Bosko, το "Ανοιξε πέτρα" για μένα αγγίζει τα όρια του γελοίου, αλλά κι εγώ έπαθα όταν το άκουσα από την D.Galas, καθ΄ότι το έκανε γκόθικ καθαράαιμο με τον τρόπο τον δικό της κ με έκανε να ξεχάσω τελείως την αίσθηση της λαϊκούρας που μου κάνει το ορίτζιναλ...πιστεύω πάντως ότι κ η κυρία Θεοδωρίδου κάπως θα το αναδείξει διαφορετικά κ αν θα πας θα περιμένουμε ανταπόκριση, πάντως όταν στο είπε γέλασα παρα πολύ με την αντίδρασή σου κ διόλου αδικαιολόγητη βέβαια!

BOSKO είπε...

Despina...
κατά 90% θα είμαι στο Βεάκειο τη Δευτέρα, πρωτίστως για τη μανούλα μου, που θα την κυκλοφορήσω έξω και πάλι μετά από καιρό, για τη Σόνια που έχω περιέργεια να την ακούσω στο ρεπερτόριο του Πλέσσα, αλλά και για τον ίδιο τον Πλέσσα, που ύστερα από την εμφάνιση του στα γενέθλια του Μίκη, άρχισα να τον επανεξετάζω, όχι ως λαϊκό συνθέτη, μα ως τζαζίστα. Και σίγουρα θα κάνω ανταπόκριση!

despinach. είπε...

Boskaki, πολύ καλά κάνεις που θα πας κ θα ευχαριστηθεί κι η μάνα σου, πραγματικά ως τζαζίστας ο Πλέσσας είναι χάρμα...ένα από τα αγαπημένα μου δε τζάζ τραγούδια του ειναι το "τι κρίμα"(εεχμ, όχι επειδή μου θυμίζει καν Αγγελάκα ο στίχος ε?) που λέει θεικά η Τζένη Βάνου, από τα λίγα δηλαδή...
Πάντως ειδικά η χθεσινή εκπομπή θα μας μείνει αξέχαστη κ όταν η κυρία Σόνια αναφέρθηκε στην σπάνια προσωπικότητα του Μάνου Χατζιδάκι με τόσο συγκινητικά λόγια...παρόμοια λόγια ακούμε συνεχώς από ανθρώπους που τον γνώρισαν, γενικά θυμώσαμε και δακρύσαμε μαζί της!! Πάντα τέτοια!