Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ο-ήρωας-της-εργατικής-τάξης-του-john-lennon-και-της-marianne-faithfull



Καθώς περνούν οι μέρες και πλησιάζει η αναχώρηση για τη Ρόδο, το blog μπαίνει σιγά-σιγά στο ρυθμό της Marianne Faithfull. Το μεσημέρι της Πέμπτης, με το που φτάσουμε δηλαδή στο νησί, θα παραστούμε στη συνέντευξη Τύπου. Ο διοργανωτής της συναυλίας μου ζήτησε να μιλήσω τόσο για τη Faithfull, όσο και για τον λόλεκ, παρουσιάζοντας τους στο κοινό και τους δημοσιογράφους της Ρόδου και όχι μόνο. Για τον λόλεκ τό 'χω ξανακάνει. Για τη Faithfull, ομολογώ πως όχι, οπότε εύλογο είναι ένα μεγάλο άγχος. Τι να πω εγώ για την επιτομή του rock' n' roll ταλέντου και τρόπου ζωής; Τι να πρωτοπιάσεις και τι ν' αφήσεις εκτός από μία πορεία 45 ολόκληρων χρόνων στο διεθνές μουσικό στερέωμα; Rolling Stones, Sticky Fingers και Sister Morphine, Broken English, τα τραγούδια των Kurt Weill-Bertolt Brecht, ο Παράξενος Καιρός και η Λεωφόρος των Σπασμένων Ονείρων, οι συνεργασίες με τον Angelo Badalamenti και την αφρόκρεμα των σύγχρονων pop-rock τραγουδοποιών, το δακρύβρεχτο So sad, το αδιάκοπο φλερτ με την υποκριτική στον κινηματογράφο, η ηρωίνη και η ερμηνευτική μετατροπή από γατούλα σε ύαινα, τα συχνά περάσματα από τη χώρα μας, η γοητεία αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια και πάλι πίσω στο swinging London των 60s, του τρίπτυχου sex, drugs & rock' n' roll και της ψυχεδελικής έκρηξης. Μάλλον είναι η μεγαλύτερη τιμή που έγινε στη μέχρι τώρα επαγγελματική ενασχόληση μου με τη μουσική δημ/φία. Το ίδιο βράδυ της Πέμπτης ενδέχεται να κάνω και ένα μεγάλο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στη Marianne Faithfull από την ιντερνετική συχνότητα του ageri FM. Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, επομένως θα ενημερώσω πάλι σχετικά. Ακούστε τώρα την ιστορία του Ήρωα της Εργατικής Τάξης, που έγραψε ο Βρετανός John Lennon, επηρεασμένος από τους Άρχοντες του Πολέμου του Αμερικανού ομότεχνου του, Bob Dylan. Μία πολύ απλή ακουστική μπαλάντα με λόγια, όμως, που σφάζουν! Το τραγούδι αποδόθηκε από πολλούς άλλους καλλιτέχνες, από τον Richie Havens και τους Tin Machine του David Bowie μέχρι τη Cyndi Lauper, τους Screaming Trees και τους Γάλλους Noir Desir. Καμία όμως επανεκτέλεση δεν έφτασε την αρτιότητα αυτής της Marianne Faithfull από το άλμπουμ-comeback της, Broken English, του 1979. Εξαιρετικός δίσκος, αν και η ενορχήστρωση του ακούγεται κάπως ξεπερασμένη σήμερα. Εδώ, η Faithfull τραγουδάει το Working Class Hero από εμφάνιση της το 2000 στις ΗΠΑ και κάτι μου λέει πως θα μας το ξανατραγουδήσει μέσα στο αρχαίο θέατρο της Ρόδου! Ανυπομονώ!

12 σχόλια:

Mary Ka είπε...

Καλά να περάσεις, ωραία έκατσε το σ/κ, και Ρόδος και Μάριαν. Αλλά εγώ προσωπικά προτιμώ το άσμα από τα χειλάκια της Cindy Lauper ή των Ozzy Osborne και Marilyn Manson. Bowie με τίποτα.

BOSKO είπε...

Mary Ka...
πάνω απ' όλα είναι ένα πολύ σπουδαίο τραγούδι, "έντεχνο" εντός των rock πλαισίων του. Δεν την αλλάζω με τίποτα τη βερσιόν της Marianne μετά βέβαια απ' αυτήν του ίδιου του δημιουργού!

Unknown είπε...

άντε με το καλό!!!Μποσκο αυτην την ωρα μεχρι τις 5 και αυριο 3 με 5 ο Βασιλικος μιλάει με όλους στη σελίδα του mtv στο facebook.Του κανουμε ερωτησεις και απανταει :)))

BOSKO είπε...

KOSTAS...
μπράβο, μπράβο, μόνο που εγώ δεν έχω facebook κι ούτε σκοπεύω ν' αποκτήσω και συν τοις άλλοις θα βαριόμουν αφόρητα να μιλήσω αυτή τη στιγμή όχι μόνο με τον φίλτατο Vassilikos, αλλά και με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο διαδικτυακώς :-))
όπως πάντα, είσαι η προσωποποίηση της κατ' επιλογήν ενημέρωσης!

Ανώνυμος είπε...

Πωω θα πήξουμε στα κιτς εσταντανέ μπόσκο-λόλεκ-φέιθφουλ.Ρόδα τσάντα και so sad.

Unknown είπε...

η προσωποποίηση του Αθηνοράματος μάρεσε πιο πολύ :)

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
ε, τώρα μεσ' στην κόμπλα σου, γίνεσαι κι ανόητος. Ας σου καθόταν και σένα τέτοια φάση και μετά τα ξαναλέγαμε. Μ' αρέσει που γράφεις "θα πήξουμε"...κοινώς, δε χάνεις ανάρτηση, βλέπω!
μη χαλιέσαι, φάε απλώς τη σκόνη του λόλεκ & του bosko!

BOSKO είπε...

KOSTAS...
ναι, ε; οπότε, καλά που δεν έγραψα πάλι το ίδιο κι ανανέωσα τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο σου!

Ηλίας είπε...

περιμένω σήμα σου για να πιούμε κανένα ουζάκι στη Ρόδο

BOSKO είπε...

Ηλίας...
έλα, ρε Ηλία, τι γίνεσαι;
ναι, να το πιούμε το ουζάκι (πιστεύω νά' χω πιο πολύ χρόνο μεσ' στο Σ/Κ), αλλά άσε εδώ το email σου γιατί έχει πρόβλημα ο υπολογιστής μου με το πρόγραμμα outlook 2007 και δε μπορώ να το βρω απ' το δικό σου blog.

Ηλίας είπε...

Iliasanthitsas@gmail.com

Unknown είπε...

Ο 9.84 ΕΠΑΙΞΕ have you noticed απο λολεκ.Απιστευτο?Πολυ χαρηκα αληθεια.