Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ & ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 140 ΤΗΣ "ΟΔΟΥ ΠΑΝΟΣ"


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος, το Νο 140, της Οδού Πανός του Γιώργου Χρονά. Στο εξώφυλλο, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο ποιητής του κέντρου της Αθήνας, που κάποτε είχε δηλώσει για τον εαυτό του άνθρωπος με αίμα, που αρνιέται τη χλεύη και τους υπαινιγμούς των λέξεων! Το εκτενές αφιέρωμα στον σημαντικό ποιητή αποτελείται από κείμενα που έγραψαν, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Πρατικάκης, η Βάσια Αποστολάκου, η Χριστίνα Μικαελιάν και ο Βασίλης Ζηλάκος. Το δεύτερο μέρος του τεύχους είναι αφιερωμένο στην ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Μαρίζα Κωχ με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, μαρτυρίες που κατέθεσαν και κείμενα που έγραψαν γι' αυτήν ο Άγγελος Κανδύλης, η Νένα Βενετσάνου, ο Γιώργος Χρονάς και εγώ. Η Μαρίζα μου το ζήτησε και ο Χρονάς μου έκανε την τιμή να συμπεριλάβει κι ένα δικό μου κείμενο στο αφιέρωμα. Όσο για τον ψηφιακό δίσκο που συνοδεύει το τεύχος, η Οδός Πανός προοδεύει και μας χαρίζει 38 ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη με την απαγγελία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη. Να πούμε ό,τι το cd ανοίγει ο ίδιος ο ποιητής στην ανάγνωση του Ερωτικού του με τη συνοδεία του Δημήτρη Φάμπα στην κιθάρα. Όλα αυτά, λίγες μόνο μέρες (12 και σήμερα!) από την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου άλμπουμ της Λένας Πλάτωνος στον Ιανό της Σταδίου από τον εκδοτικό και δισκογραφικό πλέον οίκο της Οδού Πανός!

9 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Αυτά είναι νέα!!!
Περιττό να σου πω πως πεθαίνωωωω... ;)
Να παραγγείλω να μου το πάρουνε μην και δεν το προλάβω...
Α ρε μπόσκο! Να 'σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Xarika pou vrika to blog sou..
Ti les pame Town???

BOSKO είπε...

Town; που τη θυμήθηκες; ποια Μαρία είσαι; δεν είμαστε καλά...

Θράσος είπε...

Καλά εκπληκτικό cd και εκπληκτικό αφιέρωμα τόσο στον Λειβαδίτη όσο και στην Κώχ. Ξέρεις όταν λέω ότι μου αρέσουν τέτοιες φωνές με κοιτάζουν περιέργα. Είναι κρίμα τέτοιες φωνές, Κωχ να χάνονται από την ελληνική ραδιοφωνία προς χάριν της τσιφτετελοειδούς τουρκομανίας που έχει εξαφανίσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια.
Άσχετο,είδες επιτυχία στις γυναίκες μπόσκο;

BOSKO είπε...

θράσος...
απλά, Town λεγόταν ένα ροκ μπαράκι στο Πασαλιμάνι που έφαγα τα εφηβικά μου νιάτα, δουλεύοντας ως dj ενίοτε και ψάχνω τώρα να βρω ποια Μαρία με ανακάλυψε...(Μαρία, εμφανίσου και ΄ξηγήσου)! Έχεις δίκιο, λίγα ραδιόφωνα παίζουν πια Μαρίζα, παρ' όλο που εξακολουθεί να είναι ενεργή και θα κυκλοφορήσει μάλιστα σύντομα τα τραγούδια της σε ποίηση Γιώργου Σαραντάρη!

Ανώνυμος είπε...

Και επειδη ξερω πως σκαναρεις σε αρχεια περασμενων δεκαετιων..
Για να μη το κουραζω..

Βγαλε το Μα απο το Μα-Ρια κ εχεις το ονομα μου..

:)))

BOSKO είπε...

Ε, τώρα μάλιστα! Σε θυμήθηκα! Τι κάνεις, ρε Ριάκι; πρέπει να' χεις αλλάξει, η φωτογραφία στο όμορφο myspace σου δε με πήγε σε παρελθόντα χρόνο. Κάτι πήγε να μου πει ο φωτογραφικός φακός σου...Χάρηκα που σε ξαναβρίσκω, να περνάς να τα λέμε, λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

αμε!!! c u ..!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερο το τευχος!!!Εχει απιστευτες πληροφοριες!Και το cd με την αφηγηση της Μαγικης Καρυοφυλλια Καραμπετη εξισου τελειο!!!!!