Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

THE BEST OF ΑΡΓΥΡΗΣ ΖΗΛΟΣ...ΕΝ ΤΑΧΕΙ!

Οι δισκοκριτικές του Αργύρη Ζήλου, του Δάσκαλου και Πάπα της Κριτικής, ειδικά στο Αθηνόραμα είναι μια πραγματική όαση! Δε θυμάμαι να διαβάζω κατ' ευθείαν καμιά άλλη σελίδα απ' το εν λόγω εβδομαδιαίο έντυπο, με το που πέφτει στα χέρια μου, πλην του δισέλιδου του Ζήλου. Πριν λίγα χρόνια, όταν είχαν πρωτοβγεί στην κυκλοφορία τα κινητά τηλέφωνα, το συνηθέστερο sms πολλών συναδέλφων ήταν οι επιγραμματικές κριτικές του, με το εισαγωγικό γραπτό σημείωμα, το ίδιο πάντοτε, ο Ζήλος ζωγράφισε πάλι! Αναφέρομαι βέβαια στις κριτικές του στα σκυλάδικα cd, πολλές απ' τις οποίες μοιάζουν με σύντομα ευφυέστατα ανέκδοτα! Το βασικότερο είναι, όμως, ότι ο Αργύρης Ζήλος, έχοντας αποδείξει τριάντα τόσα χρόνια στο χώρο, την αγάπη του για αυτό που λέμε πρωτοποριακή ή απλά καλή μουσική, καταφέρνει να προσεγγίζει, ακόμη και να ασχολείται με το σκυλολόι, με μια δέουσα πίκρα που υποβόσκει κάτω από το φαρμακερό χιούμορ του! Σήμερα, πάντως, που πήρα μετά από καιρό το Αθηνόραμα, γέλασα με την ψυχή μου. Σταχυολόγησα κριτικές του, αυτής της εβδομάδας και παλιότερες και σας παραδίδω ένα απολαυστικό best of Argyris Zilos:
ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ- ΦΩΝΑΞΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ
Μα, κι οι γείτονες;
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ- ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΗ;
Ξέρω γω; θα σας γελάσω...
ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ- ΓΥΡΝΑ ΣΕ ΜΕΝΑ
Δε σφάξανε!
ΑΝΤΥΠΑΣ- ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
Άντε τώρα να βγάλεις την υποχρέωση!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ- ΣΤΗ ΜΕΣΗ
Στην άκρη!
ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΟΙΔΟΣ (δε θυμάμαι το όνομα της) -ΕΛΑ ΦΙΛΑ ΜΕ
Κάτσε, ρε κοπέλα μου, να πιούμε ένα καφέ να το συζητήσουμε πρώτα!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ- ΕΝΟΧΑ ΒΡΑΔΙΑ
Φίλε, μεγάλο παιδί είσαι, ας πρόσεχες!
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ- ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΩ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΩ
Κάτι ειν' κι αυτό...
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ- ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ
Ποτέ δεν ήρθα
...και το κορυφαίο...
ΔΑΚΗΣ- ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ
Θα τη χρειαστείς, μεγάλε!

11 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Ζήλος Rules που λένε και στην αλλοδαπή. Μακράν ο σημαντικότερος έλληνας μουσικογράφος - όχι ότι δε θα στεκόταν άνετα και στο εξωτερικό. Αγοράζω κάθε εβδομάδα το αθηνόραμα αποκλειστικά για τις δύο σελίδες του! Καιρός ήταν να του απονείμει κάποιος τα εύσημα. Εύγε Αντώνη!

greekgaylolita είπε...

Eυγε Α-ντω-νη!
[που να ακουγε και το moro moy sorry;-)]

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
αν και τρόμαξα με τέτοιο επίθετο, συμφωνώ απόλυτα με ό,τι γράφεις. Ο Ζήλος δεν ειν' απλά ο σημαντικότερος μουσικογράφος, αλλά κι ένας "αγνός" άνθρωπος, που δε θα δεις το όνομα του ούτε σε διευθυντικές θέσεις εντύπων, ούτε και στα ραδιόφωνα. Και δυστυχώς...Όσο για το εξωτερικό, να μη σου πω και καλύτερος από πολλούς διάσημους αλλοδαπούς συναδέλφους του.

ggl...
ε εσύ, αν του ωωώννη, ε έχεις κα άανει ε έργοο τεεε έχνης!!!

nadam είπε...

'Εχει κανείς υπ'όψη του εάν ο Χρήστος Δασκαλόπουλος γράφει πουθενά ή έχει καμιά εκπομπή, αυτός που παλιά έκανε 'το σύγχρονο αμερικάνικο ροκ'ν'ρολ'.

Giannis Kafatos είπε...

όντως όλα τα λεφτά οι κριτικές του. Με τον Αργύρη συναντιόμαστε στάνταρ 3 φορές το χρόνο σε παρτυ φίλων. Την παραμονή των Χριστουγέννων λοιπόν έπρεπε να είσαι από μια γωνία να τον ακούσεις να κατακεραυνώνει δύο άλλους συν-παρτιώτες που εργάζονται σε δισκογραφικές για τις μουσικές που δεν ακούνε, δεν ανακαλύπτουνε αλλά υπάρχουν. Και οι δύο του έλεγαν όχι και ο Αρτζι με το Ζήλειο ύφος τους και γελώντας μέσα από τα μουστάκια του να τους φέρνει παραδείγματα από γκρουπ που ούτε τα είχαν ακούσει! Κάνει εκπομπή ο Αργυρης στο web radio VinylMicrostore
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

BOSKO είπε...

nadam...
δυστυχώς δε γνωρίζω να σε κατατοπίσω.

giannis kafatos...
το ίδιο κι εγώ. Παλιότερα συναντιόμασταν με τον Αργύρη σε κάνα φιλικό σπίτι ή τρώγαμε παρέα σ' ένα μεξικάνικο κοντά στα μέρη του. Δεν το' ξερα ότι έχει εκπομπή, φαντάζομαι πρόσφατα θα συνέβη αυτό. Χαίρομαι!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό! Ζήλος Θεός!
Έχεις ξεχάσει όμως το καλύτερο
[ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΟΙΔΟΣ] - Χειροπέδες
Καλή ιδέα, να της βάλεις στο στόμα

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
όντως, γαμάτο! Που τα βρίσκει ο άτιμος;

Ανώνυμος είπε...

pros nadam, mposko:
o xr.daskalopoulos opws+o arg.zhlos paizoun panw apo 1 xrono an 8umamai kala sto vmradio.gr, o daskalop paizei+stous 105,5FM(left.gr) mazi me thn hrw koumentakou ta sk 5:30-7 (3wres prin apo mposko tis kuriakes ston idio sta8mo..)

Ανώνυμος είπε...

ακουω Α.Ζηλο περι το 1977 στην ΕΡΑ2"Αντικατροπτισμοι" με μουσικες σπανιες και ποιοτικες.Σημερα συνεχιζει να κερδιζουμε χρονο(mitsosbygiannitsa)

Zirconia Starfighter είπε...

Λιώνω με ατάκες father. Τελικά καλά μου το 'πε ένα παλικάρι εδώ μέσα. Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά πέφτει. Y.Γ.: Η "άγνωστη αοιδός" είναι η Αγγελική Ηλιάδη.