Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ!


Σε μια χρονική περίοδο που ακόμη και τα blogs έπεσαν θύματα επίθεσης του παραλόγου, που το ελληνικό ντοκιμαντέρ- και όχι μόνο- ταλανίζεται, που το 10ο φεστιβάλ Εικόνες 21ου αι. ξεκινά χωρίς να...ιδρώνει το αυτί κανενός, που οι Έλληνες σκηνοθέτες διοργανώνουν γιορτή διαμαρτυρίας και που κάτι αρχίζει και κινείται από τα αντιπολιτευτικά κόμματα με ερωτήσεις προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ένα καινούργιο blog για τον ελληνικό κινηματογράφο μόλις σχηματίστηκε! Επισκεφθείτε το στη διεύθυνση www.cinemaingreece.blogspot.com και καταθέστε τις απόψεις σας. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων, ανθρώπων του κινηματογράφου, κριτικών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και, φυσικά, απλών θεατών που τους αφορά η υπόθεση της εγχώριας 7ης Τέχνης.
Καλή αρχή, παίδες!

6 σχόλια:

greekgaylolita είπε...

Απο τον Michele de Liapis μη περιμενετε πολλα.Λιγα ξερει,λιγοτερα καταλαβαινει οποτε μη τον βασανιζετε τον ανηψιο.Τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους στ'αλλα;-)

BOSKO είπε...

Λίγες ώρες πριν ολοκληρώθηκε και η συνέντευξη στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ήταν και εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Ο Κάγιος από ΤΑ ΝΕΑ τα έχωσε στον απεσταλμένο της Άννας Διαμαντοπούλου:"20 χρόνια ήσασταν κυβέρνηση, τώρα θυμηθήκατε το ενάμισι τοις εκατό;"(αναφορικά με τη μη καταβολή του ποσοστού αυτού από τα ιδιωτικά κανάλια στους δημιουργούς). Και η Λουκία τα (ξανα)είπε καλά και ο Βαρδαρός και ο Παπαηλιού και ο Σπύρου, που θα φιλοξενήσει τα "αποδιοπομπαία" ντοκιμαντέρ στο σινέ-Φιλίπ. Αυτό που κατάλαβα είναι ό,τι υπάρχει άγνοια μεταξύ των περισσότερων δημ/φων, που ρωτούσαν για το εϊπίδειο φεστιβάλ, μπλεγμένοι σ' ένα σωρό ζητήματα που τέθηκαν δημοσίως τις τελευταίες ημέρες. Και βέβαια δεν περιμένει κανείς τίποτα απ' τον κ. Λιάπη, όσο απαισιόδοξο κι αν ακούγεται. Και όπως είπε ο maitre Ροβήρος Μανθούλης που έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου, τι να περιμένεις από ένα κρατικό μηχανισμό που αναγκάζει τις ταινίες να περνάνε πρώτα από ένα φεστιβάλ ώστε να πάνε στο άλλο, των κρατικών βραβείων, μερικούς μήνες αργότερα. Τελείως σουρεαλιστική φάση...Να στείλεις τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς σου και στο www.cinemaingreece.blogspot.com!
Τι πάρλα μ' έπιασε, τώρα το συνειδητοποίησα...

greekgaylolita είπε...

Το θεμα πουλακια μου ειναι πως μονο οταν σας πατανε τον καλο,αρχιζετε τις φωνες ολοι μαζι,για τον κρατικο μηχανισμο,για τον εκαστοτε Ειπιδη,για τις χρηματοδοτησεις,τα φεστιβαλ,τα βραβεια κτλ.Anyway,εγω μαζι σας ειμαι,αλλα χρειαζεται σοβαρη επαναχαραξη στα πραγματα που δε ξερω κατα ποσο ειστε διατεθεμνοι να τη κανετε,οταν θα κατακατσει ο κουρνιαχτος.Η ιστορικη πειρα εχει δειξει παντως πως επιστρεφετε ο καθενας στο μαγαζακι του..

BOSKO είπε...

Τέτοιος ντόρος, πάντως, δεν έχει ξαναγίνει. Μήπως ήρθε η ώρα για την επαναχάραξη κάποιων πραγμάτων που λες κι εσύ; Πίστεψε με, υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιτα, το οσμίζομαι, που μου λέει ότι δε γίνονται όλα αυτά για να επιστρέψει απλά κάθε κατεργάρης στον πάγκο του μετά...

5 pink flowers είπε...

bosko dear ωραια τα λετε και ολοι ξερουεμ οτι ο κινδυνος να ξαναχωθουεμ σε καβουκαι ελωχευει αλλαοπως λες και εσυ οσμιζομαι κι εγω οτι κατι κινηθηκε αυτη τη φορα και ευτυχως εντελως αυθορμητα και ανενταχτα οποτε καποια ελπις υπαρχει και μαι και ειπαμε για χαραμαδες οπως λεει και ο φιλος μου ο γιώργος ...Και μια χαραματια να βρει το φως τρυπαει, μπαινει και λαμπει. Θα τις ανοιξουμε τις χαραμαδες που θα παει...Ας το δουμε θετικα ολο το πραγμα

Ανώνυμος είπε...

efxaristoume gia tis elaxistes sybantikes omos xeironomies les kati na kounithei san seismos