Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

monday, monday!


Από αριστερά, η πανέμορφη Μισέλ Φίλιπς, γκόμενα του Ντέννις Χόπερ εκείνο το διάστημα. Δίπλα της η καλλίφωνη Κας Έλιοτ, γνωστή ως Mama Cass, η οποία πήγε από πνιγμό στα μέσα του ΄70 την ώρα που έτρωγε ένα...σάντουιτς. Παραδίπλα, ο Ντέννι Ντόχερτι, βασικός τραγουδιστής της παρέας. Και δεξιά με την κιθάρα ο Τζον Φίλιπς που ήταν ένας από τους πιο προικισμένους τραγουδοποιούς των 60s και που δυστυχώς εγκατέλειψε πρόσφατα σχετικά κι αυτός τα εγκόσμια. Είναι, βέβαια, το συγκρότημα The Mamas & The Papas που έζησε μόνο για δυο χρόνια, από το 1966 έως το ΄68, αλλά που πέρασε στο πάνθεο της αμερικανικής flower pop σκηνής μόνο και μόνο με το αριστουργηματικό California dreaming! Αυτό μαζί με το San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair), που επίσης έγραψε ο Τζον Φίλιπς για τον φίλο και παλιό συνεργάτη του, Σκοτ Μακ Κένζυ, έγιναν οι ύμνοι της πολιτείας- γκέττο των χίπις και του περίφημου Summer of Love του 1967! Μαζί με το California dreaming, οι Mamas & The Papas τραγουδούν σ' αυτό το χρωματιστό ντοκουμέντο αλμοδοβαρικής pop υφής και το Monday- Monday, την άλλη μεγάλη επιτυχία τους! Έτσι, για να ξεκινήσει όμορφα και χαρούμενα η καινούργια εβδομάδα! Peace!

9 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Καταπληκτική η ιδέα σου να πεις καλή βδομάδα με το θρυλικό Monday- Monday! Καλή βδομάδα λοιπόν! Κυριακή γιορτή και σχόλη νά 'ταν η βδομάδα όλη! Κι η Δευτέρα νά 'ταν μόνο κάνα δυο φορές το χρόνο! :)

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
The Mamas & The Papas εναντίον Αλίκης Βουγιουκλάκη! Ωραία κι η δική σου ιδέα! Καλή εβδομάδα να' χουμε!

Ανώνυμος είπε...

Oh God Plese No!..Όχι άλλο California Dreaming!
(έχοντας δεί πενήντα φορές το Chungking Express)

BOSKO είπε...

trashman...
εγώ πάλι όσες φορές και να τ' ακούσω, το λατρεύω! Μου' ρχεται να ζωγραφίσω μαργαρίτες στο μέτωπο και να παραγγείλω μια μερίδα ζουμπούλια καπαμά- αν βρίσκομαι σ' εστιατόριο (άσχετο)!

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μού'ρχεται να γίνω ένας καταθλιπτικός μπάτσος,να πλημμυρίσω το διαμέρισμα κάποιου στα κρυφά,να δουλέψω σε καντίνα και να πάω να γίνω πιλότος σε αεροπλάνο.Όλα αυτά στο Χόνγκ Κόνγκ.

Τί να κάνουμε; ό'τι θυμίζει το τραγούδι στον καθένα...:)

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Μπόσκο!!..α,τί ωραία...και μένα μ αρέσουν αυτά τα δύο τραγούδια...το ΄Kalifornia dreaming'που το ακούω από πολύ μικρή ηλικία..και το 'Be sure to wear some flowers'....πολύ ωραίο μου θυμίζει άλλες εποχές όταν το ακούω...πιό γλυκές..πιό αθώες..πιό όμορφες...πολύ ωραίο ξεκίνημα εβδομάδας όντως...καλή βδομάδα λοιπόν!...Υγ-χτές μου θύμωσες λίγο όταν ρώτησα για την εκπομπή σου..συγνώμη αλλά...και εγώ ένα μυαλό έχω μέρα-νύχτα!...ένα και αυτό έχει γίνει γιαούρτι τελευταία!.....Αθανασία.

Θράσος είπε...

Aπό τις πρώτες μουσικές αναμνήσεις μου...
Το ανακάλυψα σε δισκάκι 45 στροφών στο 'βαλιτσάκι-συλλογή' της μητέρας μου. Όταν το έβαλα στο πικ-απ την έπιασα να το σιγοτραγουδά.
Άσχετο στο ίδιο βαλιτσάκι ανακάλυψα και το εξώφυλλο-totally seventies- από το 45αρι του Σπανού 'Οι πεταλούδες πετάνε ελεύθερες-μίλα μου σαν τη βροχή' από μια θεατρική παράσταση που είχε πάει σαν μαθήτρια...Το δισκάκι το είχε χάσει (Το βρήκα σε cd και της το έκανα δώρο)

greekgaylolita είπε...

Καλη βδομαδα!
[monday ειναι θα περασει;)

BOSKO είπε...

Καλή εβδομάδα σε όλους!