Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ Ο ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΠΙΤΣ-ΦΥΤΙΛΙ!

Παρ' ότι απ' το πρωί έχω χαπακωθεί γερά για να τη βγάλω και το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να οριζοντιωθώ σ' ένα κρεβάτι, οφείλω να ενημερώσω ότι ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ και μάλιστα μέσα σε 45 μόνο λεπτά! Δηλαδή, δύο ώρες διήρκησε η διαδικασία της νάρκωσης και τρία τέταρτα της ώρας το χειρουργείο. Τελικά δεν έγινε τριπλό, αλλά μονό μπάι-πας. Όπως μου εξήγησαν, οι αρτηρίες γύρω απ' την καρδιά ήταν σκέτη πέτρα, ασβεστωμένες από τη χοληστερίνη και τον διαβήτη πολλών χρόνων. Η δεξιά όμως αρτηρία, η βασική, αυτή που αιματώνει την καρδιά, ήταν μια χαρά κι έτσι μπόρεσε να ενωθεί ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων με το μόσχευμα που πήραν απ' τα δύο πόδια της μητέρας μου. Δηλαδή πάλι θα υπολειτουργεί η καρδιά; ρώτησα. Όχι, ήταν η απάντηση, πολλοί άνθρωποι άπαξ και λειτουργεί καλά η αρτηρία που φτιάξαμε στη μάνα σου ζουν χωρίς κανένα καρδιακό πρόβλημα. Γλιτώνει ες αεί τον κίνδυνο για εμφράγματα, ανακοπές και τέτοια; ξαναρώτησα. Ξεχάστε από δω και πέρα, μου είπαν, στηθάγχες, πόνους στο στήθος, εμφράγματα κλπ. Η καρδιά της γυναίκας θα αιματώνεται μια χαρά και θά 'ναι λειτουργικότατη. Βέβαια, λόγω του χρόνιου διαβήτη, οι αρτηρίες που πάρθηκαν απ' τα πόδια της δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Χαρακτηριστικά μού είπε ο doctor Μπαϊρακτάρης ότι δεν είναι σαν τις δικές μου και τις δικές σου, αλλά έχουν μια βιωσιμότητα τουλάχιστον 10- 15 χρόνων. Όταν είπα αργότερα στη βοηθό του, τη Σούπερ Κατερίνα, ότι θα ήταν καλό να έπαιρναν αρτηρία απ' το δικό μου πόδι, με συμβούλευσαν να κρατήσω τις αρτηρίες μου, διότι η μάνα μου είναι ήδη 75 ετών, οπότε αν φύγει στα 90 της πάλι ευχαριστημένοι να είμαστε! Πρόσθεσαν, όμως, ότι γυναίκα σε πολύ χειρότερη διαβητική κατάσταση απ' τη μάνα μου, με αρτηρίες- κουρελόπανα, εγχειρίστηκε τριπλό μπάι-πας στα 62 της και σήμερα ζει και βασιλεύει, ούσα 89 ετών! Ξέσπασα σε κλάματα χαράς στην αγκαλιά του γιατρού, του έσφιξα τα χέρια και πιο πίσω η Μαρίζα με μια τσάντα μοίραζε CDs σε γιατρούς, νοσηλευτές και γραμματείς. Επίσης, κατά τα λεγόμενα του Μπαϊρακτάρη, ο καρδιακός μυς της μάνας μου είναι πολύ γερός και κατά τη διάρκεια της συντομότατης επέμβασης, η καρδιά της αιματωνόταν απόλυτα φυσιολογικά και χτυπούσε με κανονικούς παλμούς. Από εμάς βγήκε μια χαρά, είπε στο τέλος, τώρα τα υπόλοιπα είναι δουλειά των αναισθησιολόγων. Αυτή την ώρα η μανούλα μου κοιμάται διασωληνωμένη στην εντατική. Δεν άντεξα να μπω να τη δω, αλλά φίλος που πήγε, με ενημέρωσε πως δείχνει καλά στο πλαίσιο της νάρκωσης και μάλιστα, όπως του είπαν οι αναισθησιολόγοι, της χορηγήθηκε μόνο ένας τύπος φαρμάκου και όχι πέντε- έξι, απ' αυτά που συνήθως δίνουν στους ηλικιωμένους εγχειρισμένους. Το χοντρό αγγούρι το φάγαμε, εγώ θα ηρεμήσω μόνο όταν τη δω στο δωμάτιο πλέον του Ωνασείου σε πλήρη διαύγεια! Ευχαριστώ ξανά όλο τον κόσμο και σύντομα θα κάνω post με το χρονικό του δράματος που, ως φαίνεται, έληξε ανώδυνα, αναίμακτα και κυρίως γρήγορα! Να μου ζήσεις, Μπαϊρακτάρη, τσακάλι μου, που συναρμολογείς καρδιές λες κι είναι αμορτισέρ! Αυτά δεν είναι χέρια, τιρμπουσόν είναι!
κκκ
* για τη χαριτωμενιά του πράγματος, ας πω και ότι ακριβώς- μα, ακριβώς- τη στιγμή που μου εξηγούσε ο γιατρός τα της καλής έκβασης της εγχείρησης, χτύπησε το κινητό μου. Ήταν από το Κανάλι 1 του Πειραιά. Κύριε Μποσκοΐτη, μου είπαν, μπορείτε να περάσετε να πάρετε έναν μισθό. Πληρώνεστε ξανά από σήμερα! Χάρηκα πολύ, αν όμως μου είχαν τηλεφωνήσει μισή ώρα νωρίτερα, μπορεί και να τους είχα διαολοστείλει τους ανθρώπους. Ευτυχώς, την άκουσα καλά με το πεντάρι xanax κι ήμουν γενικώς νηφάλιος!

32 σχόλια:

Αθανασία είπε...

ΚΑΛΟ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!Ε,ΕΧΜ ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ,ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΤ'ΕΥΧΗΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...αλλά...ε,οφείλω να πώ ότι μας,τρόμαξε η κυρά-Ντίνα μας...γιανά λέμε,και την αλήθεια τώρα όχι απλώς,μας τρόμαξε μας έκοψε τα πόδια....αλλά χαλάλι της!! ας βγεί αυτή,με το καλό από κεί μέσα..και χαλάλι και η τρομάρα η δικιά μας,και όλα...καλό μου σου/σας έυχομαι σιδερένια,γρήγορη ανάρωση και όσο πιό ανώδυνη,γίνεται και άντε καλό μου να ξεκουραστείς και σύ,λίγο που τελευταία μου είσαι,συνέεεχεια στη τσίτα....και συγχαρητήρια στον εξαιρετικό γιατρό,που τη χειρούργησε...όταν συνέλθει δώστης ένα φιλάκι από μένα,και πέστης περαστικά ναί?...έλα καλό μου τα λέμε οκ?....φιλάκια...

despinach. είπε...

Boskο, άψογα, δεν υπάρχουν πιο καταπληκτικά νέα απ΄αυτά που μας είπες, τα δύσκολα πέρασαν! Ουφ! Ξεκουράσου τώρα και ηρέμησε το δικαιούσαι! Σιδερένια η κυρία Ντία!

πολλά φιλιά!

ασωτος γιος είπε...

μα αφου σου εδωσα χρησμο!θα απνε ολα καλα
και κοψτα τα xanax ,το καλυτερο αγχολυτικο ειναιν αγαπη & φιλοι
καλη χρονια κυριε Μποσκο.

Rena Fan είπε...

Μπράβο στον κ. Μπαϊρακτάρη, σε όλο το προσωπικό του Ωνασσείου και βέβαια στη Μαρίζα! Καλή και γρήγορη ανάρρωση στη μητέρα σου, γρήγορα στο σπίτι της/σου και σε σένα καλή ξεκούραση πλέον!

crispy είπε...

Nα και ενα ευχαριστο νεο!Καλη αναρρωση στη μανουλα και πολλες ευχες για τη χρονια που ερχεται.

Λεωνίδας Μαριδάκης είπε...

Αυτά είναι γιορτινά νέα!!!!!!
Μπράβο μπράβο μπράβο!
Εγώ πια εύχομαι μια σύντομη και ανώδυνη ανάρωση και... ευτυχισμένο το νέο έτοοοοος!

Ανώνυμος είπε...

Καλά η κυρία Κωχ με τη στάση που κρατάει(και πέρσι και φέτος) με έχει συγκινήσει φοβερά...!

Και φυσικά να αναφέρουμε ότι παρά το χάλι και την ανοργανωσιά που επικρατεί στη χώρα μας, υπάρχουν οπωσδήποτε οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, όπως το Ωνάσειο. Το θέμα είναι όπως έλεγε κι η Αμαλία "οι αλμπάνηδες να γίνουν η εξαίρεση ρε παιδιά όχι ο κανόνας"

Ανώνυμος είπε...

Ημουν σιγουρος οτι ολα θα πανε καλα!! Φιλακι στη μανουλα να δώσεις απο ολους μας.

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά ως εδώ λοιπόν και προβλέπονται να ΄ρθουν και καλύτερες μέρες, είμαι βέβαιη!
Καλή ανάρρωση να ΄χει η μαμά σου και να προσέχεις πρώτα εσένα (γιατί χωρίς εσένα, τι θα κάνει;)..
Καλησπέρα, η καλή μας σκέψη είναι εκεί..

mahler76 είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ. Αυτές οι γιορτές θα είναι τελικά μαγικές. Καλή ανάρρωση στην μανούλα.

g giann είπε...

Δεν σε (σας) ξερω. Δεν ξερω απο τετοιες ιστοριες. Στην δικη μου (μας) περιπτωση ολα εληξαν (κακως) σε ενα δεκαλεπτο. Χαιρομαι για σενα (σας)... Να έχεις (εχετε) μια καλυτερη χρονια....
Φιλικα...

ακρη ελασσονας μανιταρια ελασσονας κοντοτασιος νικος είπε...

αντε καλο υπνο για να την βγαλεις και εσυ μην τρεχουμε μετα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Αντώνη! Μιλάμε δάκρυσα απ'τη συγκίνηση. Άντε περαστικά της, το καλύτερο δώρο σου έκανε ο Ντόκτωρας :-)

BOSKO είπε...

Αθανασία...
τι να κάνουμε, Αθανασία μου; μεγάλωσε, βλέπεις, η κυρα-Ντίνα μας και μας λαχταράει συχνά τελευταία. Αυτό όμως ήταν το TOP! Τα είδα όλα, που λένε. Πήγαμε κι ήρθαμε κι εμείς μαζί της. Καλά που ήταν πιο ψύχραιμος ο αδερφός μου και με κράτησε λίγο και μένα.
θα περιμένεις δυο-τρία 24ωρα να της δώσω το φιλάκι σου. Όχι τίποτα άλλο, για να καταλάβει ποια είσαι. Κάτσε να πιάσω εγώ το μπίρι-μπίρι μαζί της να δω πως όλα είναι καλά και μόνο τότε θα ηρεμήσω απόλυτα!

BOSKO είπε...

Despina...
μπα, ακόμα στην τσίτα είμαι. Τι υπερένταση ήταν αυτή, δε μπορώ να χωνέψω τι τράβηξα μέσα σε ακριβώς μία εβδομάδα.

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
καλά ειν' η αγάπη κι οι φίλοι, αλλά στη χημεία ανέκαθεν είχα μια έφεση. Έπρεπε να μ' έβλεπες το πρωί που την είχα "ακούσει" για τα καλά κι είχα κολλήσει για κάνα τέταρτο να χαζεύω το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ωνάσειου :-)))

Velvet είπε...

Χαιρομαι πολυ για οτι διαβασα
Και ολα πηγαν καλα
Περαστικα και σιδερενια
Καλο βραδυ...

Ανώνυμος είπε...

Λεοντόρκαρδη η μητέρα σου!
Καλή ανάρρωση να έχει και με το καλό να την δεχτείς στο σπίτι!

Το 2010 είπε να κλείσει με μεγάλη λαχτάρα για σας, αλλά ... απ'ό,τι φαίνεται η νέα χρονιά έρχεται αισιόδοξα αρχίζοντας ήδη να ξεπληρώνει χρεωστούμενα.

Υγεία να έχουμε (επιβεβαιωμένη από check up κατά προτίμηση), τύχη κι όσα μας χρωστούν τα προηγούμενα έτη, να μας τα φέρει το νέο (σε κάθε επίπεδο).

Αφρόνη

BOSKO είπε...

Rena Fan...
έκαστος στο είδος του κι ο Μπαϊρακτάρης στις καρδιές! Άσε που έμαθα ότι είναι και συγγενής- μη σου πω, αδερφός- του ιδιοκτήτη του γνωστού ψητοπωλείου στο Μοναστηράκι! Κι έχει άλλον αδερφό, απ' ότι έμαθα, πολύ καλό αγγειοχειρουργό! Την υγειά τους νά 'χουν οι άνθρωποι!

BOSKO είπε...

crispy...
Λεωνίδας Μαριδάκης...
Merlin...
new-girl-on-the-blog...
The Jolly Joker...
σας ευχαριστώ, παίδες! Κι αφού με πληροφορούν πως όλα πάνε καλά μετεγχειρητικά, ας ευχηθώ πρώτα απ' όλα σε μένα τον ίδιο τα καλύτερα για τη νέα χρονιά!

BOSKO είπε...

Angelica...
η Μαρίζα, τά 'παμε, δεν παλεύεται η ανθρωπιά της! Να μπορούσα να πω το ίδιο και για τους λειτουργούς στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία μας...

BOSKO είπε...

mahler76...
ουου, τι να σου πω! έχει μια μαγεία να κάνει εγχείρηση καρδιάς η μάνα σου μεσ' στις γιορτές! Γάμα τα! Ας ευχηθούμε λοιπόν το τρισκατάρατο 2010 να πάει στον αγύριστο!
Με το καλό να μας μπει το 11!

BOSKO είπε...

g_giann...
ωχ! λυπάμαι πολύ ή για νά 'μαι ειλικρινής ας πούμε ότι μπορώ να σε καταλάβω. μιλάς για οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου; τι σου ήταν; πατέρας, μητέρα; παππούς, γιαγιά; τι να πω, ήμασταν τυχεροί που τη σώσαμε όχι στο παρά 5, αλλά στο παρά 1, όπως μου είπαν οι γιατροί.
σου εύχομαι ότι καλύτερο για την καινούργια χρονιά!

BOSKO είπε...

nikos...
:-)))

BOSKO είπε...

Velvet...
σιδερένια, δε λες τίποτα!
σ' ευχαριστώ, φίλτατε!

BOSKO είπε...

Αφρόνη...
δεν ξέρω τι χρωστάει γενικώς το 2010- δεν ακούω καλά από πολύ κόσμο- πάντως εμένα με γάμησε κανονικότατα σε όλους τους τομείς. Στα τσακίδια να πάει! Ας είναι το 2011 η τυχερή χρονιά για μένα και για τους δικούς μου ανθρώπους!

βλαχακι (το) είπε...

φιού! ωραία.

BOSKO είπε...

βλαχακι(το)...
καληνημέραν!

Nikatsu είπε...

Είδες που όλα πήγαν καλά!!!Άντε με το καλό να γυρίσετε σπίτι σας.Καλά Χρονιά bosko.

Ανώνυμος είπε...

Τα καλύτερα νέα!

BOSKO είπε...

Nikatsu...
σ' ευχαριστώ, φίλε!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
και σένα σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, όποιος/α κι αν είσαι!