Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΚ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ - PHOTO REVIEW ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ

Ποιος είπε ότι πάντα η πρεμιέρα είναι η καλύτερη όλων των παραστάσεων που έπονται; Χθες βράδυ στις δύο παραστάσεις της δεύτερης μέρας του έργου ΚΚ στο Παλλάς, όλα λειτούργησαν πολύ καλύτερα κατά γενική παραδοχή!
Άγνωστο για ποιους λόγους και αν προσπαθούσα να εφεύρω τώρα μερικούς, αυτοί θα ήταν ο Γιάννης Παλαμίδας και τα μεγάλα ερμηνευτικά κέφια του. Έχοντας αποβάλλει το εύλογο άγχος του (δεν είναι και λίγο να τραγουδάς ένα τέτοιο έργο μπροστά σε χιλιάδες κόσμου), ο Παλαμίδας έδωσε πραγματικά τον καλύτερο εαυτό του.
Έπειτα ήταν και το κοινό! Πολύ πιο θερμό και αποτελούμενο κυρίως από νέα παιδιά σε αντίθεση με το...intercooler της πρώτης μέρας. Στην τελευταία μάλιστα παράσταση, αυτή των 23.00, ζήτησαν έως και ανκόρ, κάτι φυσικά που δεν ήταν εφικτό.
Ενθουσιασμένη η Μελίνα Τανάγρη δήλωσε στη Λένα Πλάτωνος πως ήταν ότι καλύτερο είχε δει τον τελευταίο καιρό!
Ευχαριστημένος και ο Μιχάλης Τρανουδάκης, ο οποίος αντάλλαξε λίγα λόγια με τη Λένα, υποθέτω μουσικολογικής φύσης. Σημειωτέον ότι ο Τρανουδάκης ανήκε σ' αυτούς που ξιφουλκούσαν κατά των βίντεο του Παπαϊωάννου πριν να δουν την παράσταση. Τελικά, μια χαρά ήταν τα βίντεο και το φρόντισε πολύ το θέμα του ο Παπαϊωάννου, μου είπε ως σώφρον άνθρωπος! Την κουβέντα τους με τη Λένα παρακολουθούσε η Βικτώρια με το γουστόζικο μαντήλι της.
Ο αρραβωνιαστικός της Λένας Πλάτωνος, όπως έχει δηλώσει, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, βρέθηκε στο Παλλάς για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.
Τι όμορφη εικόνα! Ένα γλυκό ερωτικό φιλί του Γιώργου Χρονά στην αρραβωνιαστικιά του, Λένα Πλάτωνος!
Εδώ ο μαέστρος Στέργιος Τσιρλιάγκος που στεκόταν στη μέση της σκηνής με το κοστούμι του μπροστά από το synth και τα πλήκτρα του.
Κι εδώ ο μπασίστας Vlastur με τον κιθαρίστα Στράτο Σπηλιωτόπουλο.
Ο Γιάννης Παλαμίδας επευφημείται. Δίπλα του ο ντράμερ Tsiko.
Τι όμορφη εικόνα κι αυτή! Γιάννης Παλαμίδας- Λένα Πλάτωνος, ένα καλλιτεχνικό δίδυμο που κρατάει ακριβώς τριάντα χρόνια!
Τέλος με μια ζεστή αγκαλιά στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον εικονοπλάστη του καβαφικού-πλατωνικού σύμπαντος! Οι παραστάσεις του ΚΚ ολοκληρώνονται με την έκτακτη σημερινή στις 21.00 το βράδυ. Δυστυχώς, εγώ θα βρίσκομαι αλλού. Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ μου για το Κύτταρο και την ελληνική rock σκηνή και θ' ακολουθήσει σχετική συζήτηση με τον Γιάννη Bach Σπυρόπουλο, τον Στέλιο Ελληνιάδη, τον Μάκη Μηλάτο και μένα. Θα επανέλθω σύντομα με τη σχετική ανάρτηση.

21 σχόλια:

Leviathan είπε...

i Lena Platonos einai exairetiki! kalimera!

BOSKO είπε...

Leviathan...
λες να μη συμφωνήσω;
καλημέρα!

βλαχακι (το) είπε...

Ανατριχιαστικό και καθόλου καθησυχαστικό, εξαιρετικό ταίριασμα με την παγωμένη νύχτα τη χτεσινή.

Μπράβο στους συντελεστές και υποστηρικτές των!

Στις 23:00 και μεις, λοιπόν.
Προσωπικά favorites, μέχρι στιγμής,
τα παράθυρα, μακρυά, απολείπειν ο θεός αντώνιον, δέισις, τα κεριά, θάλασσα του πρωϊού...
το λουνα παρκ, το φτερό που ξαφνικά κλείνει προς την προσγείωση, ο κάβος που λύθηκε, οι σπίθες + ο καπνός στο κεφάλι του Παλαμίδα, η μπουλντόζα στη θάλασσα κ.α

BOSKO είπε...

βλαχακι(το)...
α, κι εσύ εκεί;
όλα τα καλά παιδιά, λοιπόν, τίμησαν την παράσταση!
χαίρομαι που σου άρεσε και σ' ευχαριστώ για τα σχόλια σου.
δε μου λες, εσύ πού 'σαι και φαν της ψυχεδέλειας, θά 'ρθεις απόψε στην προβολή της ταινίας μου;

βλαχακι (το) είπε...

Ε ναι, αφού είχα πει ότι θα πηγαίναμε. Ακούω και το cd για περισσότερη εμπέδωση.
Avid φαν των ψυχεδελειών. Όπως ίσως έχω ξαναματαπεί, ελληνικώς, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαιτέρως, οπότε σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.
Τoday can't do, έχομεν σπιτική συνάντηση- πάντως παίζεται κατα τόπους άκουσα;

George Tsitiridis είπε...

kali epitixia kai se esena simera.

TO K.K einai to kainourgio...
kai to kathe kainourgio tha exei mesa tou kai tin amfivolia kai tin appripsi..
Opote akoma kai ta arnitika sxolia.. einai aksia prosoxis.

despinach. είπε...

Ααααα! Δεν παίζω!!!!
Καλά έλεγα στην αρχή να έβγαζα για Σάββατο!! Και πάλι απολαυστικό ήταν όμως, δεν το συζητώ.

thras είπε...

τι να πρωτοπεί κανείς! Για τις υπέροχες μελοποιήσεις; Για τα εξαιρετικά βοηθητικά βίντεο; Για τον για άλλη μια φορά υπέροχο παλαμίδα;
Θεωρώ πως η δουλειά της Λένας είναι ιστορική όχι μόνο λόγω της μουσικής αξίας της αλλά και λόγω της πρωτοτυπίας της! Για πρώτη φορά μια μελοποίηση του Καβάφη δεν θύμιζε μνημόσυνο αλλά Ανάσταση!!
Όσο για τα βίντεο του Παπαϊωάννου, δεν καταλαβαίνω ποιους ακριβώς σόκαραν και γιατί. Δηλαδή καταλαβαίνω αλλά προτιμώ να κάνω πως δεν καταλαβαίνω για να μην αντικρύσω κατάματα αυτό το τέρας πουριτανισμού και υποκρισίας της ελληνικής κοινωνίας.

Και εις ανώτερα σε όλους!!

BOSKO είπε...

βλαχακι(το)...
πλάκα έχει που δεν είχα δει το δεύτερο σχόλιο σου και πριν από λίγο στην προβολή καθόταν ένας μόνος του με μαλλιά-μούσια κι έλεγα μέσα μου "να δεις που αυτός θά 'ναι το βλαχακι(το)"!
δεν έχω ακούσει κάποια άλλη προβολή της ταινίας μου, δηλαδή δεν έχω ενημερωθεί. Θα το ψάξω στο διαδίκτυο.
άντε, και εις άλλα με υγείαν!

BOSKO είπε...

pisoglendis...
α, καλά, αυτό ξαναπέστο.
πόσω μάλλον που δεν έχω δει κάπου ακόμη αρνητικά σχόλια για την παράσταση. Οπότε, μάλλον πέτυχε το εγχείρημα. Οι αρνητικές κριτικές, όταν δεν είναι επιθετικές ή εμπαθείς, πάντα είναι καλοδεχούμενες.

BOSKO είπε...

Θρας...
"Για πρώτη φορά μια μελοποίηση του Καβάφη δεν θύμιζε μνημόσυνο αλλά Ανάσταση!!"

μακράν η καλύτερη κριτική που γράφτηκε για την παράσταση!
σ' ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

Despina...
τι να πω κι εγώ που δε μπορούσα νά 'μαι σήμερα (χθες δηλαδή) και η Λένα πάτησε το φόρεμα της στην υπόκλιση και παραλίγο να...σαβουριαστεί; πριν λίγο μου τά 'λεγε στο τηλέφωνο και κλαίγαμε από το γέλιο!
οπότε, καλύτερα εσύ στην πρώτη, ακόμη καλύτερα εγώ στην πρώτη και τη δεύτερη!

despinach. είπε...

Bosko, ωχ, σοβαρά? Ε, αφού γελάτε κ οι δύο τι να πω, είστε φοβεροί!! :D :D

Τολμώ να πω, ότι αυτή τη μουσική και την παράσταση συνολικά ευχαρίστως θα την άκουγα κ σε ένα Fuzz Club! Να γιατί ζήλεψα με την περιγραφή το κοινού του Σαββάτου, αφού ήταν πιο χύμα και ζωντανό κοινό...καθόμουν και δίπλα σε κάτι κυρίες ολίγον σαν εχμ του φιλολογικου συλλόγου του Παρνασσού, άστα να παν!

βλαχακι (το) είπε...

Έπειτα από μερικές ακόμα ακροάσεις θα προσέθετα και τα τείχη. Κόντρα στο "ρεύμα" αποφεύγω να ακούσω τους βάρβαρους, later ίσως.
Εξαιρετικό έργο, στο σύνολο, έχω να πορωθώ από το Πάσχα, lol!


υγ.Ούτε μνημόσυνο, ούτε ανάσταση.
υγ2. Αν είχα γένια, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα είχα μια πολύ queer εμφάνιση, μερικές δεκαετίες παλιότερα δε, θα ήμουν μπορούσα να κάνω καριέρα σε τσίρκο :-)

Βίκυ είπε...

Ήμουν κι εγώ εκεί, το Σάββατο. Ήταν μια ιδιαίτερη παράσταση. (Ξανά)Λάτρεψα τον Παλαμίδα -οι ικανότητές του κάνουν τη φωνή του ένα μαγικό πολυεργαλείο.
Αναφορικά με τη μουσική της Λένας, νομίζω ότι καταδύθηκε στα λόγια του Αλεξανδρινού και ανέδειξε τη συγκλονιστική ενέργειά τους.
Κάθε μέρα που περνά και ακούγοντας ξανά το cd, αισθάνομαι ότι με έλκει όλο και περισσότερο...

Και συμφωνώ απολύτως με την πιο to-the-point διατύπωση του Θρας περί ανάστασης.

Ανώνυμος είπε...

katapliktiki parastasi...nomizo apo ta pio omorfa pragmata pou exw dei teleytaia...bravo se olous!!efyga k eniwsa pio anthropos...

BOSKO είπε...

βλαχακι(το)...
τελικά το "Περιμένοντας τους βαρβάρους" δημιούργησε ρεύμα, καλά τό 'πες!
α, κατάλαβα, το βλαχακι(το) είναι ένας ώριμος κουλτουριάρης παλαιοροκάς. Θυμάσαι πότε μού 'χες πρωτογράψει εδώ μέσα; πριν δυόμισι χρόνια στο post από το Ηρώδειο της Πλάτωνος! Όλους σας έχω φακελλωμένους!

BOSKO είπε...

Βίκυ...
αν σου πω ότι κι εγώ τό 'χω λιώσει το cd; συμφωνούμε σε όλα, τά 'παμε άλλωστε και στο Παλλάς.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
χαίρομαι.
ειδικά το τελευταίο που λες είναι και το σημαντικότερο!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω να προσθέσω κάτι ουσιάστικό στα παραπάνω σχόλια, απλά να πω ότι είναι ίσως η μόνη φορά που αισθάνθηκα να δένουν τόσο αρμονικά η ποίηση, η μουσική, τα βίντεο και το στήσιμο των μουσικών στην σκηνή σε συναυλία.

Τα μόνα σημεία που δεν τα βρήκα τόσο επιτυχημένα ήταν το ραπ του Παλαμίδα στο "Περιμένοντας τους βαρβάρους" και το κιθαριστικό σόλο, δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποιό ποίημα, παρόλο που είμαι φαν των ηλεκτρικών ξεσπασμάτων.

Πολλά μπράβο σε όλους!!!

nicol


υ.γ. δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για την δημοσιογραφία των νέων, κρίνοντας από το παρακάτω άρθρο που αναδημοσίευσε το ιστολόγιο tales from the other side of town:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4609099

BOSKO είπε...

nicol...
διάβασα πολλές κριτικές αυτό το διήμερο, άλλες αντικειμενικές, άλλες του καναπέως και άλλες ολότελα εμπαθείς.
ποιο ειν' αυτό το τσόκαρο στα ΝΕΑ που αποκαλεί τον Παλαμίδα "ένας νεαρός" (χιουμοράκι της κακιάς υποστάθμης) και ειρωνεύεται Πλάτωνος- Παπαϊωάννου; Ποια/ος είναι και τι έχει κάνει στη ζωή του; Τατιάνα Στεφανίδου και παρακάτω, επίπεδο. Κρίμα που είναι στα ΝΕΑ, ντροπή τους εκεί μέσα. Κατά τ' άλλα, κόπτεται για τον Καβάφη το ζώον!