Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ένας-αχινός-και-ο-lolek-που-έγινε-λόλεκ

Αχινός: Μικρό θαλάσσιο ζώο με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρει αγκάθια. Απαντάται στις θάλασσες όλου του κόσμου, στη λάσπη του βυθού ή πάνω σε βράχους. Τρέφεται με φύκια, μύδια και άλλα ασπόνδυλα. Κινείται αργά. Κινδυνεύει από τους αστερίες και τα χέλια. Είδος εδώδιμο και αλιεύσιμο. Το φετινό καλοκαίρι θα τον δούμε κατά 90% στις διακοπές.
Λόλεκ: Τραγουδοποιός που ξεκίνησε με αγγλικό στίχο και πέρασε στον ελληνικό. Δεν του αρέσουν η επανάληψη στη μουσική, η ατολμία στον λόγο και η νωθρότητα στις ενορχηστρώσεις. Τρέφεται από τις ίδιες του τις σκέψεις, τους μεγάλους ποιητές, αλλά και τα στιχουργήματα των φίλων του. Κινείται μεθοδικά. Από Lolek έγινε Λόλεκ. Το βράδυ της Παρασκευής 29 Απριλίου θα τον δούμε Στα άκρα της Βίκυς Φλέσσα.

17 σχόλια:

tzo είπε...

Η επιλογή του αχινού είναι παιχνίδι του μυαλού σου ή μου διαφεύγει μυστική σύνδεση μεταξύ του Λόλεκ και του αγκαθωτού θαλασσινού? ;)

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι όπως και να χει!

Καλό βράδυ monsieur!

BOSKO είπε...

tzo...
έλα, σε θέλω λίγο πιο παρατηρητική! Δες στα πλάγια δεξιά του blog και θα καταλάβεις ότι δεν είναι καθόλου μυστική η σύνδεση του αχινού με τον Λόλεκ!

tzo είπε...

Ααα! Δείξε λίγη κατανόηση...Έρχομαι από 5ωρο ταξίδι και μια ρακή για να κοιμηθώ ήρεμα..Την επόμενη φορά θα τα πάω καλύτερα ελπίζω! :-)

Unknown είπε...

Θα πω κατι ασχετο αλλα ρε μποσκο ακου αυτο και πες μου δηλαδη....χτες μονο τετοια κομματια ειπε...
https://www.youtube.com/watch?v=AT12dexMZdQ

BOSKO είπε...

tzo...
άντε να σε δω!

BOSKO είπε...

KOSTAS...
μήπως βαριόταν λίγο;

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλό μου...ε,εμ κάπως περίεργος έχω να πώ, ο 'συνειρμός' σου ή η σύγκριση μεταξύ του αχινού και του Λόλεκ?...πάντως ό-λα και ό-λοι κάποτε αλλάζουν!φαντάζεσαι τί θα γινόταν εάν δεν,υπήρχε καθόλου η αλλαγή στη ζωή μας?,έτσι και ο Λόλεκ!....ο Λόλεκ θα δώσει συνέντευξη στη Β.Φλέσσα????θα προσπαθήσω να τη δώ....αν και είμαι πολύυ χάλια,αυτό το καιρό με χιλιάδες προβλήματα (πρωσοπικά,οικογενειακά,οικονομικά) και πολλάααααα άλλα επίσης!και ΔΕΝ βλέπω σχεδόν καθόλου,τίβί ή πολύ λίγο (δεν έχω διάθεση),θα κάνω μιά προσπάθεια...καλημέρες και χριστός ανέστη!....

BOSKO είπε...

Αθανασία...
αληθώς, Αθανασία μου!
παρά τα μάλλον κοινά μας προβλήματα, να τη δεις τη συνέντευξη του Λόλεκ. Απ' ότι έμαθα, τα "χώνει" ιδιαιτέρως, επομένως μπορεί και να ταυτιστείς απόλυτα με τις απόψεις του.

Μεντεσίδης Γιάννης είπε...

Ακούω το "Μείνε ατάραχος" ξανά και ξανά. Δεν μπορώ να ξεκολλήσω. Ο Λόλεκ ξεχειλίζει από ταλέντο.Μπράβο στο παλικάρι.Μεγάλη ελπίδα!

BOSKO είπε...

Είσαι αδιόρθωτος, Γιάννη! ...
και που ν' ακούσεις και τ' άλλα! Χθες βράδυ πέρασε ο Γιάννης και κάναμε την πρώτη γκράντε ακρόαση πριν την έξοδο στα δισκοπωλεία. Σημείωσε από τώρα τον "Καλλιτέχνη", τις εξαιρετικές "Παρανυχίδες", το συντομευμένο "Δεν αρκεί", τον "Αχινό", που ανοίγει το cd, αλλά και τα καβαφικά "Κεριά" στα ελληνικά πλέον! Δισκάρα!

Unknown είπε...

Ειχε τον λολεκ η Φλεσσα εξαιρετικο!!!
Δες και εναν αυγουστο και ενα θεος αν ειναι :))
http://www.youtube.com/watch?v=IDgs3PoFOTo

http://www.youtube.com/watch?v=lb0thXrQOGs

Unknown είπε...

ωραια βιντεο κλιπ και όμορφα κομμάρτια ο Λόλεκ..μάρεσε το κανένα έλεος στους έρωτες!!!Πάνω απ όλα πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα!!Μπραβο!!!

Γιώργος είπε...

Μόλις τέλειωσε η εκπομπή.
Τι διαμάντι που είναι αυτός ο άνθρωπος!...
Εύχομαι να φυλάει πάντα Θερμοπύλες και τα αναμμένα κεριά μπροστά του να είναι αμέτρητα και λαμπερά.
Είναι αστέρι!

Unknown είπε...

Πραγματικα ηταν συγκινητικος.Πραγματικά και γιατι να μαι ανετος?γιατι να μου δινουν οι αλλοι συμβουλες??Οπως εχει πει και ο Κοροβεσης:πρεπει να σκοτωσουμε το μπατσο που εχουμε μεσα μας!!!Μπραβο!!!

BOSKO είπε...

KOSTAS...
ρε Κωστάκη, εντάξει, μας τά 'πες, σου άρεσε ο Λόλεκ, μη μας πάθεις τίποτα και δεν ξέρουμε κιόλας που βρίσκεσαι για να σε τρέξουμε...

BOSKO είπε...

Γιώργος...
εσύ τον είχες γνωρίσει κιόλας τον Γιάννη στον Ιανό, θυμάμαι.
όμορφο το σχόλιο σου :-))

Γιάννης Νέος Γιατρός είπε...

Γεια χαρά απίστευτος καλλιτέχνης έχω την τύχη να τον ακούσω λαιβ.
Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος που κατάγεται απο την Ιθάκη είναι απο τις λίγες καλές ποιητικές φωνές.
Μου θυμίζει το στύλ του Leonard cohen αυτό το σκοτεινό του ύφος.
Ο αχινός είναι ο νέος δίσκος που πρέπει να μοιράζεται σε νέους τραγουδοποιούς.
Σκοτεινός ήχος και μοναξια που αναβλύζει ΦΩΣ