Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

δεκαπενταύγουστος-2011-στο-κόκκινο-105,5



Τόσο εγώ, που έγραψα τα κείμενα και επιμελήθηκα τις μουσικές της εκπομπής, όσο και οι συνεργάτες Στο Κόκκινο 105,5 δεν ελπίζουμε σε κανένα θαύμα. Αναζητούμε απλώς για ένα δίωρο τις αξίες ενός πολιτισμού, που εξανθρώπισε τους θεούς του και λάτρεψε τη Μάνα και τη Γυναίκα ως πηγή της Γέννησης, του Έρωτα και του Θανάτου, των τριών αναπόφευκτων και πιο μεγάλων μυστήριων της ζωής. Θα ακουστούν μουσικές και τραγούδια αναφερόμενα άμεσα ή έμμεσα στη μορφή της Παναγίας, στο λειτουργικό της προσευχής, αλλά και στα συναισθήματα της οδύνης και της απώλειας: από τα Stabat Mater του Pergolesi και την άρια Ave Maria του Gounod μέχρι την Παναγιά-Γαλατζανή από την Κάλυμνο και τον Ακάθιστο Ύμνο του Ρωμανού Μελωδού. Η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Σωτηρία Μπέλλου, η Αιμιλία Χατζηδάκη, η Νένα Βενετσάνου, η Αλίκη Καγιαλόγλου, η Σαβίνα Γιαννάτου, η Λένα Πλάτωνος, τα Χρώματα, ο Κώστας Μπραβάκης, ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Mary & The Boy, ο Lolek και ο Bonnie Prince Billy είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες, των οποίων οι συνθέσεις και οι φωνές θα φιλοξενηθούν από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι Στο Κόκκινο 105,5. Μπορείτε να συντονιστείτε και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.stokokkino.gr

* χρόνια πολλά σε όλες τις Μαρίες και τους Μάριους, τις Δέσποινες, τις Παναγιώτες και τους Παναγιώτηδες

** αν διαβάσει το post ο κ. Γιώργος Ελευθεριάδης και ακούσει την εκπομπή, κυρίως αν του το επιτρέπουν οι συνθήκες εν μέσω θέρους, θα τον παρακαλούσα να κάνει ότι έκανε και με το ραδιοφωνικό αφιέρωμα στη Φλέρυ Νταντωνάκη. Ευχαριστώ.

*** την ώρα που ακούγονταν τα Stabat Mater τηλεφώνησε για συγχαρητήρια κάποια κυρία Ζωή. Ποιος ήταν; ρώτησε η ηχολήπτρια Μαρία Πανοσιάν. Η Ζωή, απάντησα. Και λέει ξανά η Μαρία: Ποια Ζωή; Η Ζωή εν Τάφω; Μού φύγανε και τ' ακουστικά και τα γυαλιά και οι καφέδες και όλα...

12 σχόλια:

evroskarseras είπε...

Ρε BOSKO είπα σου το ξανά πως μάλλον έθθα μπορέσω να ακούσω την εκπομπή σσσου αλλά είμαι σίουρος πως εννά εν ενδιαφέρουσα.

Μτφ. BΟSKO στο έχω ξαναπεί πως μάλλον δεν θα μπορέσω να ακούσω την εκπομπή σου αλλά είμαι σίγουρος πως θα είναι ενδιαφέρουσα.

BOSKO είπε...

evroskarseras...
κάτσε γιατί αυτό θέλει μελέτη!
κανονικό πολιτισμικό σοκ!
τι "σίουρος", τι "σκίουρος" σα να λέμε:-))

Λέγω σου το πως εννά εν κρίμα αν έθθα μπορέσεις να ακούσεις τζαι θα κλαίνε ούλλοι οι φίλοι μας.
Σωστός;

μα, καλά στημένη μού την έχεις;
όποτε κάνω ανάρτηση, ότι ώρα και νά 'ναι, λέω τώρα θα σκάσει πάλι μύτη ο Εύρης!
(άντε πες το αυτό στα κυπριακά)

evroskarseras είπε...

BOSKO,

σίουρος = σίγουρος

λέγω = λαλώ
κλαίνε = κλαίσιν

Ωραίος, είσαι ένα μάστορας.

Μα καλάν, στήννεις μου καρτέρι κάθε φοραν που εννα κάμω ανάρτηση, ότι ώρα τζαι να ναι, λαλώ τωρά εννα πεταχτεί ο Εύρος πάλε. (άτε πέτο τούτο στα κυπριακά τωρά)

BOSKO είπε...

evroskarseras...
έχω πεθάνει στα γέλια!
κουβαλάς τρέλα κι εσύ με τα καντάρια!
κρίμα που ήσουν Αθήνα και δε βρεθήκαμε, κανόνισε να μην ξανασυμβεί.
κάτσε τώρα να εμπεδώσω το νέο μάθημα και θα το χρησιμοποιήσω σε επόμενη συνομιλία μας!
καλό ξημέρωμα

evroskarseras είπε...

OK ρε, αλλά αυτό δεν το μεταφράζω διότι νύσταξα. Δεν είχα χρόνο να πάρει, μας τραβολογούσαν συνέχεια.

Καλό ξημέρωμα να έχεις.

despinach. είπε...

...ξέχασες τις Δέσποινες, ντροπή σου!!! :p

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

bosko respect gia ta tragoudia ena kai ena .... to teleytaio sto a meros ..ths giannatoy pws legetai ... kai se poion disko emperiexetai ... ???

BOSKO είπε...

despinach. ...
επανόρθωσα, όμως, αμέσως μόλις έλαβα το comment σου κι όχι μόνο επανόρθωσα, αλλά σου αφιέρωσα και ποίημα!
ελπίζω να μην έχεις παράπονο:-))

BOSKO είπε...

Διαμαντής...
λέγεται Ah mon dieu και ανοίγει το δίσκο της, "Παναγιές του Κόσμου" (Lyra, 1999).
η αφιέρωση σ' άρεσε; σε θυμήθηκα, αλλά αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι αν σου αφιέρωσα τους "Πόνους της Παναγίας" ή την "Παναγία των Κοιμητηρίων"...

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

xaxa eyxaristw poly ...kai egw den krathsa titlo ..hmoyn aporofhmenos sto na vrw ta tragoudia toy playlist poy eixes ftiaksei ... kai ksanalew ena kai ena ... apo to synnefiasmenh kyriakh poy ksekinhses mexri to ave maria ... ola thewritika toso asyndeta kai omws toso allhlendeta me koino aksona to thlimeno ths meras kai to onoma ths panagias (apo tsitsanh se kalas -kai apo aggelaka se giannatoy ) kai ola yperoxa ...... tha symfwnhsw kai me thn frash poy eipes .. oti den pisteyoume pleon se thaymata ... sto kokkino 105.5 mphke stoys selidodhktes .. na eisai kala ...perimenw thn epomenh ekpomph ..xairetw :)

despinach. είπε...

ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΟΣΚΑΚΗ, τωρα που γύρισα από το φαγοπότι θα σου εξηγηθώ δεόντως!

ΘΑΡΡΕΙΣ ΠΩς ΜΕ ΤΣΙ ΠΟΙΗΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΕΞΕΜΠΕΡΔΕΣΕΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ!! ΓΕΛΙΕΕΕΕΕΣΑΙ!!
ΕΤΟΥΤΟ ΝΑ ΠΟΥ ΉΚΑΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΕΧΑΣΕΙΣ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΡΑΚΗ!


ΌΝΤΕ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΕΠΑΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕΝΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΔΩΝ!!


υγ. χαχαχαχαχα!!!! σε ευχαριστώ ρε συ κ πάλι...άντε τη γλίτωσες, δεν μπορώ μάλλον να έρθω εκεί πάνω...είναι μακριά κ μόνο αν έβρισκα κάνα φτηνό δωμάτιο...είναι υπέροχα πάντως εκεί!! και η πρότασις ισχύει για Λασίθι αν μπορείς κόπιασε (δε δαγκώνω κατα βάθος) :DDDDDD

ΦΙΛΙΑ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟΟΟΟΟΟ!!!

maria_cheguevara είπε...

Ωραια φαση Αντωνη σημερα!! Ακουσα ολη την εκπομπη σου οδηγωντας.. Road Movie κατασταση.. Νασαι καλα για την παρεα. Εξαιρετικη η εκπομπη κ κυριως η ροη των κομματιων! Χρονια Πολλα στους αγαπημενους σου που γιορταζουν.

μ.