Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5


Μπήκε στη δισκογραφία τη δεκαετία του 1970 γράφοντας τραγούδια για τις μεγαλύτερες φωνές: του Ξυλούρη, της Μπέλλου, του Νταλάρα, της Μοσχολιού. Την επόμενη δεκαετία ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο καραντουζένι στην ελληνική μουσική, επισημαίνοντας την αισθητική συγγένεια του πατέρα του, του Μάρκου, με τον John Lee Hooker και κατ’ επέκταση του ρεμπέτικου με το blues! Οι εμφανίσεις του επί σκηνής με τον bluesman Louisiana Red άφησαν εποχή, ενώ καταγράφηκαν και σε ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ. Προηγουμένως, είχε κυκλοφορήσει Η Φαντασία στην Εξουσία με τον ίδιο και τους Ρομαντικούς Παραβάτες, τον Παύλο Σιδηρόπουλο δηλαδή, τον Louisiana Red και σε ειδική σύμπραξη τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τη Δέσποινα Γλέζου, τον Περικλή Χαρβά και τον Πάνο Σαββόπουλο:
Οι μπαγλαμάδες να παίζουν Dylan/ κι ο Peter Hammil διπλοπενιές/ ο Tom Waits με τα κλαρίνα/ και τα νταούλια να παίζουν Yes (στίχοι: Κάτος Σεληνόπουλος).
Ο Στέλιος Βαμβακάρης είναι καλεσμένος της σημερινής εκπομπής μου Στο Κόκκινο 105,5 (http://www.left.gr/) 20.30- 22.00 το βράδυ. Θα μιλήσουμε για τις δύο συναυλίες του το ερχόμενο Παρασκευοσάββατο στο Κύτταρο με τίτλο Τα blues της Β΄ Πειραιώς (η πατρότητα του τίτλου μού ανήκει!) και με επίτιμους guests τον Νίκο Ξυδάκη και τον Χρήστο Θηβαίο. Συντονιστείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: