Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ- ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ!










Το πάντρεμα πέτυχε! Η χημεία τους απόδωσε καρπούς! Η Φαντασία στην Εξουσία, το Βάλε μου να πιω, το Φιλί δεν το πουλάνε και οι Μάγκες δεν υπάρχουν πια ακούστηκαν το ένα πλάι στο άλλο, σα να γράφτηκαν από τον ίδιο άνθρωπο! Εικόνες από τη χθεσινή πρόβα στο Κύτταρο για την αποψινή συναυλία του Στέλιου Βαμβακάρη με guest τον Νίκο Ξυδάκη. Ο Χρήστος Θηβαίος την έκανε χθες βράδυ και δεν ήρθε να τραγουδήσει...Λέγεται ό,τι το κάνει αρκετά συχνά αυτό και δεν είναι τόσο καλό. Να δηλώνει κάπου ό,τι θα βρίσκεται εκεί και μετά να προφασίζεται διάφορες υποχρεώσεις. Στη συγκεκριμένη φάση ξέραμε ό,τι ο Θηβαίος ολοκληρώνει στο στούντιο το καινούργιο του άλμπουμ- ευχόμαστε τα καλύτερα- αλλά θα μπορούσε να' χει αρνηθεί εκ των προτέρων την πρόταση του Στέλιου. Να μην έβγαιναν δηλαδή αφίσες και καταχωρήσεις στα έντυπα με τ' όνομα του απάνω. Τέλος πάντων! Γεγονός είναι πώς ο Νίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες, δείχνει να απολαμβάνει πραγματικά την πρώτη του σύμπραξη επί σκηνής με τον γιο του Μάρκου. Νομίζω, φαίνεται και από τις φωτογραφίες του post! Κι επειδή αντιμετωπίσαμε προσωρινά κάποια ηχητικά προβλήματα στην πρόβα, όταν τον ρώτησα πώς του φάνηκε η όλη φάση, μου απάντησε ό,τι ο χειρότερος ήχος να ήταν, η χειρότερη ορχήστρα να έπαιζε, γι' αυτόν θα ήταν η καλύτερη του, αφού συνεργάζεται με τον Στέλιο Βαμβακάρη!
Απόψε στο Κύτταρο με ώρα έναρξης στις 11!

2 σχόλια:

Θράσος είπε...

Βρε bosko δεν τον μπορώ να τον ακούω τον Ξυδάκη να τραγουδάει...Σαν να σκούζει κάνει.Κάθησε και έγραψε διαμάντια για την Αρβανιτάκη και τα κατέστρεψε με την φωνή του.
Μου θυμίζει τον Μικρούτσικο που έχει το απαράδεκτο συνήθειο να επιλέγει τα καλύτερα τραγούδια του και να τα τραγουδάει δολοφονώντας τα.(βλ.δίσκο με Ρίτα Αντωνοπούλο)

BOSKO είπε...

θράσος...
τι να σου πω, εμένα πάλι ανέκαθεν μου άρεσαν οι συνθέτες στα ίδια τους τα τραγούδια. Και ο Χατζιδάκις και ο Θεοδωράκης και ο Μικρούτσικος και ο Ξυδάκης, ακόμη και ο Ξαρχάκος που λέει "Το πρακτορείο" στο σάουντρακ του "Ρεμπέτικου". Γούστα ειν' αυτά. Σε καταλαβαίνω, πάντως.