Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΦΩΝΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ!


Ξαναβγαίνει αύριο μετά από ενάμισι μήνα διακοπής της κυκλοφορίας του! Οι εργασίες...αναστήλωσης του αποπερατώθηκαν κι έτσι το νέο δίφωνο αφενός παρέμεινε πιστό στις αρχές του, αφετέρου όμως υπέστη κάποιες αλλαγές. Η τιμή του, πρώτα απ' όλα. Από τα 6 ανεβαίνει στα 9,5 ευρώ. Ως δώρο δε θα δίνεται πλέον ένα, αλλά δύο cd και ένα dvd. Στο συγκεκριμένο, 151ο αισίως, τεύχος θα υπάρχει ένα cd με ελληνικά τσιγγάνικα τραγούδια (από Ελένη Βιτάλη μέχρι το Rom του Κυπουργού), ακόμη ένα cd -το πρώτο από μια σειρά αφιερωμένη σε Έλληνες τζαζίστες- και σε dvd, οι Τσιτσάνη Διάλογοι του Σταύρου Ξαρχάκου με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. Στο εξώφυλλο, η Ελένη Βιτάλη σε τρυφερό ενσταντανέ με τον Γιάννη Σπάθα. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στον τελευταίο δίσκο της τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες. Όσο για τα περιεχόμενα, σας παροτρύνω να το πάρετε, για να διαβάσετε τη συνέντευξη που μου παραχώρησαν η Λένα Πλάτωνος και ο Γιώργος Χρονάς. Ούτως ή άλλως, από δω σε λίγες εβδομάδες θα αναρτήσω ολόκληρη τη συνέντευξη, με το director's cut που λένε! Σας λέω μόνο ό,τι θα είναι διπλή σε έκταση απ' αυτή που φιλοξενείται στο δίφωνο! Υπάρχουν ακόμη συνεντεύξεις με τον Μίλτο Πασχαλίδη (κι αυτή δική μου είναι), τα Υπόγεια Ρεύματα, το κιθαριστικό ντουέτο Νότης Μαυρουδής- Παναγιώτης Μάργαρης, το νέο συγκρότημα WC κ.α.
Καλή συνέχεια ή μάλλον καλή αρχή!

24 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Άντε βρε Bosko, επιτέλους. Αυτή η ψιλικατζού της γειτονιάς μου, έχει βαρεθεί κάθε βδομάδα να τη ρωτάω: «βγήκε το “Δίφωνο”»; «έχουμε κανένα νέο για το “Δίφωνο”»;
Στο τέλος όταν έρθει θα μου το δώσει τζάμπα για να με ξεφορτωθεί!


Τελικά το παλιό εκείνο “Δίφωνο” με το αφιέρωμα στην Νταντωνάκη και το super συλλεκτικό cd, το βρήκα! Σε απαλλάσσω λοιπόν από τον κόπο (τον Κυπουργό όμως τον θέλω, όταν ξαναβρεθούμε…).

Χαιρετώ

BOSKO είπε...

μάκης...
δε νομίζω να σ'το δώσει τσάμπα η ψιλικατζού της γειτονιάς σου με 9,5 ευρώ που θα πωλείται στο εξής...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Κάτι μού έλειπε τους τελευταίους δύο μήνες που δεν κυκλοφορούσε το Δίφωνο! Αντώνη ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέντευξη με την Πλάτωνος! Ελπίζω μόνο να μην καταλήξει το περιοδικό να έχει μια ντουζίνα προσφορές όπως ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ που ανήκει κι αυτός στον όμιλο Γιαννίκου...

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
θα σε απογοητεύσω, αλλά μάλλον κάτι σε στυλ Επενδυτή θα είναι. Όπως έμαθα, προστέθηκαν καμιά εξηνταριά σελίδες για διαφημίσεις του ομίλου Γιαννίκου. Κάπου το θεωρώ λογικό κι αναμενόμενο, μια και πλέον η πλειοψηφία των δισκογραφικών εταιρειών έχει ενσωματωθεί στους Modern Times.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Κατάλαβα... Θα το αντέξουμε κι αυτό φτάνει να διατηρηθεί η σοβαρότητα και η ποιότητα που υπήρχαν έως τώρα...

μαριάννα είπε...

Άντε με το καλό! Κι εγώ φανατική ήμουνα μέχρι που έφυγα. Έφτασε 9,5 ευρώ ρε γαμώτο; Και καλά το Δίφωνο λες είναι η τρέλα μου, τα δίνω, αξίζει κιοόλας, όπως και με τα λογοτεχνικά. Αλλά η ακρίβεια στην Ελλάδα δεν παίζεται. Όπου να πάω κλαίω. Πάρκαρα σήμερα σε κλειστό πάρκινγκ λίγο έξω από το Μιλάνο. Το παρκέτζο επικοινωνούσε με το Μετρό. Σε 10 λεπτά ήμουν στο Ντουόμο. Έμεινα σχεδόν 8 ώρες και πλήρωσα στο πάρκινγκ γυρίζοντας 2,10 ευρώ. Όταν έβγαλε το ποσό στο μηχάνημα, μου ήρθε να ουρλιάξω! Όχι, δε θα σου πω για τους μισθούς τους. Δε θα συγχίσω βραδιάτικα! ;)

Ανώνυμος είπε...

Καλά τον Σπάθα τον βλέπω, η Βιτάλη ποια είναι;;;

Δεν πιστεύω το άλιεν δίπλα του...

Κατα τ' αλλα σύντροφε Αντώνη...τα καλύτερα μάλλον (δεν) έρχονται...

Ένστικτό μου..

Σπύρος

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
για πάρκινγκ λες εσύ; εδώ πας στο Παρίσι ως τουρίστας και πίνεις καφέ μπροστά στον Σηκουάνα με 3 ευρώ μάξιμουμ! Για πέρνα κι από Κολωνάκι (σιγά το μέρος δηλαδή...) που τον έχουν πάει 5 ευρώ τον καφέ. Θα το πιάσω στα χέρια μου το δίφωνο και θα δω αν τ' αξίζει τα λεφτά του...

σπύρος...
ε...χμ...αλήθεια είναι πώς έχει υποστεί ένα ρετούς η φωτογραφία της Βιτάλη!

καλημερίζω

Ανώνυμος είπε...

Πολλαπλό είναι το ρετούς: και στη φωτογραφία (το εξώφυλλο του cd το είδατε?) αλλά και στη φωνή (το cd το ακούσατε??).

Τέλος πάντων…

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
δεν έχω λάβει ακόμη το καινούργιο cd της Ελένης Βιτάλη κι έτσι δε μπορώ να μιλήσω. Ευχαριστώ για την επίσκεψη.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Μόλις πήρα στα χέρια μου το περιοδικό! Πολύ μεγαλύτερο το σχήμα! Με ένα ξεφύλλισμα, έχω να πω ότι μου άρεσε αρκετά ο σχεδιασμός, μου θύμισε δε αρκετά το παλιό Δίφωνο των πρώτων χρόνων. Χαίρομαι πάντως που είδα να παραμένουν όλοι οι αξιόλογοι συντάκτες!

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
ακριβώς το ίδιο μου θύμισε και μένα που είμαι στη συντακτική ομάδα από το 2002. Πιστεύω, καλό ειν' αυτό κι ένα έντυπο δεν κρίνεται πρωτίστως από τα cd που μοιράζει και τις προσφορές του, αλλά από την ύλη του. Κι η ύλη του νέου τεύχους κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Συμφωνώ! Συγχαρητήρια και για τη σούπερ συνέντευξη με την Πλάτωνος και τον Χρονά!

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
να' σαι καλά! Αφού άρεσε και στη Λένα κυρίως, τι να πω εγώ...thanx!

stereonova είπε...

To pira simera to proi...mou aresei to megethos..kati mou thymizei to stisimo tou...ligo rolling stone,ligo premiere kai ayto den to theoro kako..eytyxos vlepo sto id ta onomata tou zilou,tou fragkou,to diko sou...kali synexeia !

Ανώνυμος είπε...

cd-ROM όνομα και πράμα :)

BOSKO είπε...

mixalis e. ...
και του Ζήλου, και της Λιάνας Μαλανδρενιώτη στα κλασικά, και του Σπύρου Αραβανή από το blog ποιείν, και του Σωτήρη Μπέκα από το site musicheaven και του συνονόματου Αντώνη Φράγκου, ο οποίος με "αλλάζει" κάθε Κυριακή και στο ραδιόφωνο!

trashman...
αργείς, αλλά δε λησμονείς! Και ζωγραφίζεις, όπως πάντα!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, πήγα σήμερα να το αγοράσω, λέω στον περιπτερά: "Το Δίφωνο το έχετε;" και μου λέει ο άνθρωπος μέσα στην απορία: "Τι στο καλό έχουν πάθει όλοι με το Δίφωνο;"
Τι ωραίο το τεύχος! Χαλάλι τα λεφτά του!

BOSKO είπε...

νεφερτίτη...
καλώς τηνα κι ας άργησε! Τελικά μια χαρά βγήκε το καινούργιο δίφωνο και όπως είπε κι ο mixalis e., πράγματι, φέρνει λίγο σε Rolling Stone!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το εβρισκα για καιρο το τευχος...Ο Μ.Πασχαλιδης ειναι ειναι ειναι..τι να πεις..ποσες φορες με εχει ταξιδεψει η παρουσια του!!..Για Λενα δεν εχω αλλα λογια!!
Βοσκο..Ευχαριστουμε για οσα προσφερειςςς!

Ανώνυμος είπε...

ρΕ συ Αντώνη συγκρατήσου λίγο. Πέρα από δυο τρεις συγκεκριμένες υπογραφές δεν ξέρω πού ειδες την υψηλη ποιότητα στα κείμενα. Αλλά και πέρα από αυτο μην εκτίθεσαι τόσο ιδεολογικά. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ να τρέχει ο μισθός; Δεν υποτιμώ την ανάγκη επιβιωσης του καθενα μας αλλά μην ιδεολογικοποιεις τοσο εύκολα καταστάσεις που φωνάζουν από παντού πως πρόκειται για ξέπλυμα και χρηματος και τίτλου. Το παλιό Δϊφωνο, πριν το 2000 δηλαδή παραμένει αξεπέραστο με όλες του τις παθογένειες.
Φιλικά
Γιάννης

BOSKO είπε...

Γιάννης...
εξήγησε μου πρώτα ποιος ειν' ο αστυφύλαξ και ποιος ο χωροφύλαξ και θα σου απαντήσω επ' αυτού. Καλά κάνεις και θέτεις ζήτημα της ανάγκης επιβίωσης, διότι μάλλον δεν ξέρεις (κι από που να το ξέρεις άλλωστε) ό,τι όλοι οι συντάκτες φεσωθήκαμε άγρια απ' το προηγούμενο καθεστώς. Και δεν εννοώ βέβαια από τη Στέλλα Βλαχογιάννη, αλλά τη διοίκηση. Αν κάποιος νοιάστηκε εκεί μέσα για τη σωστή μισθοδοσία των συντακτών ήταν η Βλαχογιάννη όλα αυτά τα χρόνια και μόνο αυτή. Δε σημαίνει ό,τι τώρα "γλύφουμε" το νέο καθεστώς. Μια αρχή είναι και θα δείξει στην πορεία τι πρόκειται να συμβεί. Όσο για το δίφωνο προ 2000 μου κάνει εντύπωση που το γράφεις, εσύ που, ως φαίνεται, κόπτεσαι ιδιαίτερα για το επίπεδο των κειμένων. Νομίζω ό,τι πάλι επί εποχής Βλαχογιάννη δόθηκε βάρος στα κείμενα ως πρώτη ύλη και όχι στο cd- δώρο, κάτι που το βρίσκω ολόσωστο για ένα έντυπο που απλά δεν το ξεφυλλίζεις. Επέτρεψε μου να βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα και την καινούργια ύλη και φυσικά δεν αναφέρομαι στα δικά μου κείμενα. Μη θες τώρα να τ' ανοίξω και να σου πω από δω τι θεωρώ πολύ καλό και τι λιγότερο καλό. Θα με ενδιέφερε μια ακόμη παρέμβαση σου.
Χαιρετώ

Ανώνυμος είπε...

Η Βλαχογιάννη για μένα ήταν το τελευταίο άλλοθι ποιοτητας για τον εν λογω τίτλο. Κι απο ο,τι ειδα εφυγε ήτην έφυγαν δεν ξερω νωρίς. Επειδή παρακολουθω χρόνια τον μουσικό Τύπο πριν φτάσω στο Μεγάλο Αφεντικό επι -και οχι επε-τρεψέ μου να σου πω οτι ο φερόμενος ως διευθυντης πρέπει πρώτα να γίνει δημοσιογράφος και μετά να διευθυνει κιολας. Ας μην μπω σε ονοματα. Με λύπη ειδα υπογραφές που υπολήπτομαι να σέρνονται παντού. Ξέρεις Αντώνη καμμιά φορά κρίνεσαι και από το Αφεντικό σου

Ανώνυμος είπε...

O Γιάννης ειμαι, ξεχασα να υπογράψω το άνωθεν