Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ...


BOSKO: Μέσα σε όλα, έχετε δώσει τραγούδια σε ένα σωρό άλλους ερμηνευτές, από τον Μανώλη Μητσιά και τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά μέχρι τον Δάντη και τον Σάκη Ρουβά. Τους θεωρείτε όλους αυτούς όμοιους άραγε ως προς το καλλιτεχνικό τους αίτημα;
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Όλοι όμοιοι είναι και σε μένα αρέσουν τα παντρέματα, επιτυχημένα ή αποτυχημένα. Βέβαια, απ’ την αποθήκη που λέγεται λαϊκό και σκυλάδικο, επειδή πέφτουν τα φράγκα τα πολλά, πέφτουν μαζί και τα καλύτερα λαρύγγια. Κι εγώ θεωρώ χαρά μου να χρησιμοποιώ τέτοια λαρύγγια. Τους θεωρώ όλους επίσης καλούς τραγουδιστές και καλές τραγουδίστριες και δεν ξεχωρίζω κανέναν παραπάνω απ’ τον άλλο!

BOSKO: Τι σκέφτεστε βλέποντας τον τότε μάνατζερ σας, Γιώργο Καρατζαφέρη, να ηγείται σήμερα της νεοελληνικής ακροδεξιάς;
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά που λέτε εγώ δεν τα καταλαβαίνω και ούτε με αφορούν. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ καλού χαρακτήρα, που τον ξέρω από μικρό. Αν κι έχουμε χαθεί βέβαια για μερικές δεκάδες χρόνια, ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει. Ο Γιώργος είναι Έλληνας και αγαπάει την Ελλάδα. Από κει και πέρα, βλέπει κάποια πράγματα σωστά και δεν είναι τυχαίο ότι διάφοροι άνθρωποι, κυρίως μεγάλης ηλικίας, τον ακολουθούν. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να αντιπαραταχθώ σε έναν άνθρωπο, που μας συνδέει μια παιδική φιλία και γνωρίζω ότι δεν έχει πονηρά αισθήματα μέσα του!

* Ολόκληρη η συνέντευξη στο επόμενο δίφωνο!

19 σχόλια:

greekgaylolita είπε...

Στο πρωτο σκελος συμφωνω μαζι του.
Το καλλιτεχνικο αιτημα δεν εξαγιαζει το λαρυγγι.
Για μενα λογου χαρη ο Μαργαριτης ειναι απειρως πιο ενδιαφερων και γνησιοτερος(κι ας ειναι βουτηγμενη η εργογραφια του μες στο Omonoia sound και τις παρορμητικες του επιλογες)απ'οτι ο Νταλαρας και ο ασφυκτικος εναγκαλισμος του στο σωμα του ελληνικου τραγουδιου.(τουτ'εστιν προτιμω τα ευλογημενα λαθη-που λεει και μια φιλη μας- παρα τους ιερογερακες του καλλιτεχνικου καριερισμου).
Για το δευτερο σκελος παω πασο.
Τι να πεις σε καποιον, οταν ειναι φανερο οτι συνδεεται σε προσωπικο επιπεδο μαζι του;
(ακομα κι αν ειναι ο Καρατζαφερης.Κανεις δεν ειναι τελεια;-)

BOSKO είπε...

ggl...
εγώ πάλι διαφωνώ και στα δύο σκέλη, αν και αυτού του είδους οι συνεντεύξεις μου αρέσουν. Δε μπορείς να βάζεις στο ίδιο σακί τον Μητσιά, ας πούμε, με τον Ρουβά. Ένας τραγουδιστής δεν κρίνεται μόνο απ' το "λαρύγγι" του, αλλά κυρίως απ' τις επιλογές και την αισθητική του. Και ο Μαργαρίτης που αναφέρεις είναι λίγο ατυχές ως παράδειγμα, εφόσον ο συγκεκριμένος γνήσιος λαϊκός "καθαγιάστηκε" υπό τη...μπαγκέτα του Θοδωρή Μανίκα. Περί Λάκη Παπαδόπουλου και Γεωργίου Καρατζαφέρη, πραγματικά no comments...

Θράσος είπε...

Αν και θα με κράξεις και εγώ συμφωνώ στο πρώτο σκέλος..Π.χ κατά τη γνώμη μου ο Ρουβάς είναι πολύ πιο σεμνός από δεκάδες εντεχνους, άσχετα αν συμφωνώ με τις επιλογές του και τις άστοχες κινήσεις του. Αν θέλω να ακούσω καλογραμμένη ποπ γιατί να προτιμήσω τον καβαλημένο Χατζηγιάννη;
Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο, με πρόσφατο παράδειγμα την Ζήνα και τις ηλίθιες δηλώσεις της στον Δανίκα.
Τώρα στο δεύτερο σκέλος διαφωνώ πλήρως. Εδώ βλέπεις οικογένειες να σφάζονται για ιδεολογικές διαφορές. Τι πάει να πει φίλος;Η συμφωνείς η διαφωνείς;Π.χ τον Παττακό τον αθωώνεις για τις πράξεις του επειδή τον ήξερες παιδί;

Giousurum είπε...

Pistevo oti oute mono tou to laryggi, oute monis tis i aisthitiki, kai fysika pote moni tis i eikona (image pou lene sto xorio mou) enos/mias tragoudisti/stria einai arketa.
Ola mazi, opos kai fysika to synolo tis pareias enos kallitexni, einai auta pou metrane kai varynoun os pros tin diamorfosi tou opoiu antikatoptrismou tou stin synidisi ton akroaton.
P.S pantos ean allaxeis gnomi gia ta vinilia min distasis....

BOSKO είπε...

θράσος...
ε, και συ άμα θες ν' ακούσεις καλαίσθητη ποπ, ειν' ανάγκη να πας στον Ρουβά; Άκου, ξέρω γω, Μπάμπαλη και Χριστοδούλου, άντε και μέχρι Onirama. Τι είπε η Ζήνα και στον Δανίκα μάλιστα, που το' χασα; Ζωγράφισε ο Δανίκας όταν έγραψε για το Alter Ego ό,τι το μαλλί του Ρουβά θυμίζει...Ανέστη Βλάχο! Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος, επαναλαμβάνω ότι είμαι από κολλημένος έως πολύ κολλημένος αντιδεξιός, οπότε...

BOSKO είπε...

giousouroum...
νομίζω ό,τι τα λες όλα σωστά και συνοπτικά.
υ.γ. άσε κάτω τα βινύλια μου!!!

Θράσος είπε...

Ο Παπαδόπουλος γράφει καλαίσθητη ποπ, αυτό εννοούσα. Αν την τραγουδάει ο Ρουβάς δεν με ενοχλεί.Ο δίσκος με τη Ζορμπαλά του 90 ήταν κατά τη γνώμη μου αριστουργηματικός.
Τώρα τους άλλους που είπες -εκτός από τους ONIRAMA που δεν τους αντέχω-τους ακούω.

BOSKO είπε...

θράσος...
ο Λάκης είναι ένας υπέροχος τραγουδοποιός, που έχει μελοποιήσει το "Ουρλιαχτό" του Γκίνζμπεργκ μεταξύ άλλων και που εγώ λάτρεψα για τη ροκαμπιλάδικη "Φάλτσα Μενεξεδιά" του προ αμνημονεύτων χρόνων! Σέβομαι ό,τι από τη συνθετική συμμετοχή του στο cd του Ρουβά μπορεί να κέρδισε χρήματα, περισσότερα ενδεχομένως κι απ' όλους μαζί τους παλιούς δίσκους του, αλλά όχι πια ό,τι κι όλοι οι ερμηνευτές είναι ένα και το αυτό...

greekgaylolita είπε...

"Βλέπω κάποιους άσχημους, άπλυτους σπυριάρηδες που ταχα μου τραγουδάνε κουλτούρα και, όταν δεν πουλάνε, μας παίρνουν τους στυλίστες μας και τους κομμωτές μας και το παίζουν εμπορικοί. Η κουλτούρα, μερικές φορές, είναι το άλλοθι του ατάλαντου. Γι αυτό, αν και δεν έχω ιδέα από μόδα, αναγκάζομαι να φοράω κάτι αποκλειστικά δικό μου για να μη μπορεί μια τάχα μου έντεχνη, όπως η Τσαλιγοπούλου, που η φωνή της δε μπορεί να 'πατήσει' νότα, να φορέσει το ίδιο ρούχο και να πει ότι δεν είναι σαν την Πέγκυ Ζήνα ... Βασικός διαχωρισμός είναι 'καλή και κακή μουσική'. Τι είναι η τεράστια Χαρούλα Αλεξίου; Λαικιά ή έντεχνη;"


Σσσς, αγαπητοι αναγνωστες. Καλυφθειτε.
Η 6η Εντεχνη μεραρχια του Κυτταρου. Ετοιμαζεται ν'αντεπιτεθει.
Μαριζα και Νενα προτασσουν τα στιβαρα τους στ-ηθη. Και στην οπισθοσθοφυλακη ο Antoine Flerious de Boskoite εκτοξευει δεκαδες mont blanc(χορηγια της lyra)γεματες με δηλητηριωδες μελανι.Η προδοσια του ι-Δανικα δε θα περασει.
Εδω ειναι του Διφωνου, οχι η γαρυφαλλοπιστα του καθε αφωνου
(παω να ακουσω Πατρελακη.φωναχτε mε οταν τελειωσουν;-PP)

BOSKO είπε...

ggl...
έχεις χιούμορ, π' ανάθεμα σε, τι άλλο να πω...Άντε, άκου Patrelakis κι εγώ πάω ν' ακούσω τους- κατά Ηλία Ανδριόπουλο- "Προσανατολισμούς" του Ελύτη με τη Νένα Βενετσάνου! Ολόφρεσκο και, εννοείται, με τη χορηγία της Lyra! Ναι ρε, Lyra είπα, τραβάς κάνα ζόρι; Ας σου' ρχονταν και σένα τα cd κούτες στην πόρτα σου και τα λέγαμε τότε! Lyra και ξερό ψωμί!

Λου είπε...

Καλησπερα φιλε μου....τυχαια επεσα πανω σου......απο το tehcnorati.....αποψε.....πολυ ενδιαφερουσα η δουλεια σου....αν και δεν εχω πολυ χρονο....ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα.....και θα ξαναπερασω.
Οσον αφορα τον Λακη Παπαδοπουλο....εγω προσωπικα τον λατρευω.
Περισυ το καλοκαιρι τη βραδυα της συναυλιας του Κοτσιρα στον Λυκαβηττο....ο Λακης επαιζε σε ενα μικρο γηπεδακι μπασκετ στο Γουδι.
Προτιμησα να παω εκει.....ειμαστε ολοι κι ολοι 50 ατομα.....σε πληροφορω οτι δε μας αφησε αζημιωτους.....και το βραδυ μπλεκοντας μεθυσμενη στη λαοθαλασσα του Λυκαβηττου...μονο που δεν εβριζα το εμπορικο ''βαφτισμενο''.
Οσον αφορα τις δουλειες του Λακη....ας μην τρελαθουμε...ο Λακης δεν ανηκει στο εντεχνο...για να κριτικαρεται....απλα εχει ενα ποπ λαικο παιχνιδιαρικο και γλυκο ρυθμο...με ροκ τασεις....κι πανεξυπνο στιχο.
Για τον Καρατζαφερη, τι να πω?
Εγω που θεωρω τον καθε δεξιο, και δη ακροδεξιο....ποινικα κολασιμο....γνωριζοντας τον κ. Καρατζαφερη στη δουλεια μου....θα πρεπει να ομολογησω οτι ειναι καθολα συμπαθεστατος....σαν ανθρωπος.
Αnyway....το περασμα μου εδω....δεν ηταν για τον Λακη.....αλλα γιατι αποτελεσε ευχαριστη εκπληξη για μενα το ιστολογιο σου.
Να 'σαι καλα, και καλο Σαβατοκυριακο!!!!!!!!!

greekgaylolita είπε...

Τελεια και παυλα.
(με την καλη εννοια;-)

BOSKO είπε...

λου...
κι εσύ να' σαι καλά, αγαπητή λου, που κατέθεσες την άποψη σου. Αυτή τη στιγμή παρεμπιπτόντως ακούω το "Η ατζέντα σου θα μουσκεύει στο νερό" του Λάκη με τη Λεονάρδου, που είναι φοβερή μπλουζιά! Τι θα πει όμως "δεν ανήκει στο έντεχνο για να κριτικάρεται"; φαντάζομαι θα συμφωνείς ό,τι δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον απ' το να συζητούν οι bloggers μεταξύ τους για τέτοια θέματα. Χαίρομαι, εν ολίγοις, που το απόσπασμα μίας συνέντευξης πυροδότησε τόσα σχόλια. Τώρα περί Καρατζαφέρη, δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά απ' αυτά που λέει και πιστεύει απέχω έτη φωτός. Μέχρι εκεί.
υ.γ. μ' αρέσει που λες "δεν έχω πολύ χρόνο"! φαντάσου δηλαδή να' χες, έκθεση ιδεών θα μου άφηνες! Κι εγώ όμως δεν πάω πίσω! Να περνάς όποτε θες κι είσαι free!

ggl...
εσύ παραείσαι αντιλογία για την αντιλογία, αλλά συγχωρείσαι για την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων σου! Σωστός;

Λου είπε...

Φιλε Bosco.....πριν λιγο γυρισα απο την εκθεση βιβλιου, για να προσθεσω ακομη μια γλυκεια βραδυα στο παρελθον...Αγαπω την Σωτηρια Λεοναρδου.....και το συγκεκριμενο τραγουδι....κι ας μην ηξερα οτι ειναι του Λακη.
Φοβαμαι καλε μου φιλε....οτι ο Λακης Παπαδοπουλος παρεξηγηθηκε εξαιτιας του ακρατου ταλεντου του....με αποτελεσμα να θεωρηθει εντεχνος.
Ενας δημιουργος της ''γυριστρουλας'' του '' ελα γοριλακη'' και του ''για να σ΄εκδικηθω'' δεν μπορει να κατατασσεται στο εντεχνο......εξαλλου υποθετω πως για κεινον οπως και για μενα...ολα τα δημιουργηματα του εχουν την ιδια γευση.
Υπαρχουν καποιοι τραγουδοποιοι, οπως ο Λουκιανος Κηλαηδονης, ο Λακης Παπαδοπουλος....και πιο συγχρονο παραδειγμα, ο Φοιβος Δεληβοριας.....που ειναι απο μονοι τους μια αλλη κατηγορια.....ηχουν γλυκα στα αυτια οι μουσικες και οι στιχοι τους και σου δημιουργουν μια γλυκια ευφορια...χαριζοντας σου αισιοδοξες νοτες.
Οσον αφορα τον Καρατζαφερη....οπως προειπα.....το προπατορικο αμαρτημα πληρωνει...με το να ειναι φασιστας...και σε μερες σαν κι αυτες...δεν σου κρυβω οτι ισως με ευχαριστουσε να εβλεπα ολους τους Δεξιους στη γκιλοτινα.....απλα και μονο...ανεφερα οτι σαν ανθρωπος ειναι φιλικος και καθημερινος στις συναλλαγες του....τουλαχιστον ευγενης.
Χαρηκα που απαντησες φιλε μου.....περισσοτερο απο ολα, χαρηκα που σε ανακαλυψα.
Καλο σου βραδυ!!!

BOSKO είπε...

λου...
καλά, είπαμε ότι είμαστε αντιδεξιοί, όχι να τους στήσουμε και στη γκιλοτίνα τους ανθρώπους...μεταξύ, λοιπόν, θανάτωσης και μικρής προσωπικής εκτίμησης προς τον Καρατζαφέρη εγώ επιλέγω τη μέση λύση, την αδιαφορία δηλαδή...πώς και γράφεις με αποσιωπητικά; μου θυμίζεις την καλή μου Αθανασία!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αντώνη, έτσι όπως τα 'χουν κάνει οι "έντεχνοι", ο όρος έχει καταντήσει βρισιά!
Όσο για τον Καρατζαφέρη, νομίζω ότι κάθε άποψη, όσο κι αν δε μας αρέσει, πρέπει να ακούγεται. Το σχόλιο της Λου για την γκιλοτίνα μου ακούγεται σαν ... αριστερός φασισμός!

μαριάννα είπε...

Ε όπως καταλαβαίνεις συμφωνώ στα πιο πολλά με ggl και Θράσο. Τα παιδιά είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Εσύ έχεις φάει πετριά με το έντεχνο! χαχαχαχαχαχα
Δεν απάντησες όμως στην πολύ εύστοχη ερώτηση του ggl:
Τι είναι η τεράστια Χαρούλα Αλεξίου; Λαϊκιά ή έντεχνη;
Πες μας αλήθεια. Δε θα ήθελες να χώσεις μια μπούφλα στο Χατζηγιάννη, κι ας μην ξέρεις γιατί; Ξέρει εκείνος και το υφάκι του! :ΡΡΡΡ
Σχετικά με τον Καρατζαφέρη, ο Λάκης που τον πήγαινα πολύ, είναι τρία πουλάκια. Απαράδεκτη η άποψή του, όσο φίλοι και να είναι.
Δηλαδή αν κάποιος ήταν κουμπάρος και κολλητός των χουνταίων, δεν βλέπει την πολιτική τους θέση, στάση και άποψη; Λειτουργεί συναισθηματικά; Μην τρελαθούμε! Μα όλοι οι τραγικοί πολιτικοί του κόσμου, με τους οικείους τους ήταν οι μεγαλύτεροι γλεντζέδες και οι καλύτεροι φίλοι. Μεγάλο φάουλ του Λάκη αυτό και θα μείνει στην ιστορία σαν την Μούσχουρη και τον Ρούσο.
Και θα λένε όλοι μετά από χρόνια: Θυμάσαι την κουλαμάρα που είχε πει ο Λάκης στον Μπόσκο;

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
κατ' αρχάς, δεν αποτελεί ερώτημα του ggl το αν είναι λαϊκιά ή έντεχνη η τεράστια Αλεξίου. Λόγια της Πέγκυς Ζήνα είναι που δεν ήξερα τι ακριβώς είχε δηλώσει στον Δανίκα και ο ggl με διαφώτισε! Σιγά μην έβριζε σπυριάρηδες και άσχημους τους έντεχνους ο ggl, θα του έκοβα την καλημέρα! Αφού με ρωτάς, λοιπόν, η Αλεξίου είναι μία βαθύτατα λαϊκή τραγουδίστρια, όπως βαθιά λαϊκό υπήρξε όλο το ελληνικό τραγούδι τις δεκαετίες ΄60, ΄70 και ΄80. Αναγνωρίζω τις δυνατότητες της φωνής της, υπάρχουν τραγούδια της που με αγγίζουν ιδιαίτερα, αλλά θεωρώ ότι κι αυτή μαζί με μερικούς άλλους μας φορέθηκαν καπέλο απ' τη Μεταπολίτευση και μετά. Ο Χατζηγιάννης πάλι μου είναι εντελώς αδιάφορος...ούτε μπούφλα, ούτε τίποτα. Μας κάλυψε όλους ο φίλτατος Πάνος Κατσιμίχας όταν τον συμβούλεψε να προσέχει, διότι το καλάμι που' χει καβαλήσει μια μέρα θα οριζοντιωθεί και τότε θα' χει σοβαρό πρόβλημα ο Μιχαλάκης! χαχαχαχα. Και περί Λάκη- Καρατζαφέρη, όταν τον ρώτησα "να τα γράψω έτσι ακριβώς;" μου απάντησε "βεβαίως, γι' αυτό στα λέω κι εγώ έτσι"!

μαριάννα είπε...

Ν' αγιάσει το στόμα του Κατσιμίχα!
Πάντως η Χαρούλα έχει πει όλα τα είδη με απόλυτη επιτυχία. Και λαϊκό και έντεχνο και ποίηση και της Παναγιάς τα μάτια! Η γυναίκα είναι θεά. Και πολύ σεξουαλική θεά όμως... Τρελό ντουέντε. ;)