Σάββατο 24 Μαΐου 2008

ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ...ΝΙΚΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ!


Ο τραγουδοποιός Νίκος Χαλβατζής είναι καθ' οδόν τη στιγμή αυτή. Κατεβαίνει από την Κοζάνη, αφού το βράδυ εμφανίζεται στο Αλάβαστρον. Και πάλι στην Αθήνα μετά από πολύ καιρό. Δύσκολα τα πράγματα. Από χθες λαμβάνω sms και τηλεφωνήματα φίλων που με καλούν να δούμε σε διάφορα σπίτια την Eurovision. Όταν τους απαντάω ό,τι δε μπορώ, διότι θα πάω ν' ακούσω τον Χαλβατζή οι περισσότεροι γελάνε και με θεωρούν απ' άλλο πλανήτη! Πράγματι, Νίκο, άσχημη μέρα διάλεξες! Εδώ φοβούνται στο Κύτταρο που έχουν απόψε την πρώτη βραδιά τους οι θρυλικοί Iron Butterfly, είναι δυνατόν να μην πανικοβάλλεσαι εσύ που σε γνωρίζουμε είκοσι- τριάντα άτομα; Κι ας έκανες έναν απ' τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους πριν από δύο χρόνια! Πάντως, ο Χαλβατζής αν μη τι άλλο διαθέτει χιούμορ! Όταν του είπα που πας, ρε Καραμήτρο, απόψε με την Καλομοίρα; απάντησε μπα, δεν έχω πρόβλημα, έχω πει σε φίλους και θα μου τη γράψουν σε dvd! OK, λοιπόν, τα λέμε το βράδυ!
* στο μεταξύ, η Espresso χαρίζει ολόκληρο το αριστούργημα Ommadawn (1975) του Mike Oldfield, ο Ελεύθερος Τύπος τη νοσταλγική Στουρνάρα 288 με τη Σοφία Βέμπο, ενώ ο Επενδυτής συνεχίζει να χαρακτηρίζει συλλεκτικά τα cd του, που μπλέκουν τον Γιάννη Πουλόπουλο και τους Νοστράδαμος με την Eartha Kitt και το Cu cu ru cu cu Paloma του Harry Belafonte...
** τελικά δεν ήμουν το μόνο...UFO απόψε! Ούτε και η Σαβίνα Γιαννάτου πήρε χαμπάρι το διαγωνισμό της Eurovision! Ούτε και τα τριάντα περίπου άτομα που έσπευσαν στο Αλάβαστρον να τιμήσουν τον Νίκο Χαλβατζή και τους δυο μουσικούς του! Κι έτσι, ενώ όλη η χώρα παραληρούσε στους ρυθμούς του Secret Combination της Καλομοίρας, εμείς ακούγαμε και την ακούγαμε με τα τραγούδια από το Πλάνο Εξόδου του Νίκου, καθώς και τις μπαλάντες των Pink Floyd, του Leonard Cohen και του Paul Simon! Καθόλου άσχημα μπορώ να πω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: