Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

"ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ" ΤΗΣ ΜΑΡΣΑΣ ΜΑΚΡΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΟΝ!


Σας συμβουλεύω να περάσετε απόψε από το Τριανόν, για να δείτε μία ταινία που διαρκεί μόλις 7 λεπτά! Στο πλαίσιο ενός καθιερωμένου πλέον ετήσιου αφιερώματος σε Ελληνίδες γυναίκες δημιουργούς, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους Στον Τοίχο (2003) της Μάρσας Μακρή. Πρόκειται για την αμέσως επόμενη δουλειά της Μακρή μετά από το Ταμένο (2002) που είχε διεκδικήσει τον Μικρό Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Κανών! Και δε μιλάμε για συμμετοχή σε κάποιο από τα παράλληλα προγράμματα του σημαντικότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ, αλλά για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του στην κατηγορία των μικρού μήκους ταινιών!
Η ταινία Στον Τοίχο ξεχωρίζει για τους εξής λόγους και, επιτρέψτε μου να έχω άποψη, μια και εργάστηκα κι εγώ σ' αυτή ως σκριπτ τότε:
1. Γιατί είναι ένα αντιπολεμικό ποίημα ταρκοφσκικού ύφους.
2. Γιατί ο μοναδικός ηθοποιός της, Φίλιππος Mendes- Λάζαρης δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής.
3. Γιατί απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Μουσικής, που συνέθεσε ο Μηνάς Αλεξιάδης, στο 26ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.
4. Γιατί η φωτογραφία του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου, τραβηγμένη σε φιλμ Super 16mm, αποτυπώνει τέλεια το άνυδρο, χωμάτινο και ενίοτε καμμένο φυσικό ντεκόρ.
5. Γιατί η μακιγιέζ Θεανώ Καπνιά έκανε εξαιρετική δουλειά, μεταμορφώνοντας τον γυμνασμένο πρωταγωνιστή σε ένα μάτσο αιματωβαμμένη σάρκα.
6. Γιατί η σκηνή του τέλους με την πεταλούδα, από μόνη της αποτελεί μικρό εικαστικό αριστούργημα.
Απόψε στο Τριανόν, Πατησίων & Κοδριγκτώνος, στις 8 το βράδυ!

4 σχόλια:

Giousurum είπε...

Me avales sto tripaki na do tin tainia. Gia osous den kataferoun na pame simera gnorizeis ean exi kykloforisei se DVD(an kai to theoro apithano)?

BOSKO είπε...

giousouroum...
δυστυχώς δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά του DVD. Οπότε, αν τα καταφέρεις, πέρνα απόψε από Τριανόν...

stereonova είπε...

mipos prepei n'anevei sto youtube ?

BOSKO είπε...

mixalis e. ...
η πρόταση σου θα εκτιμηθεί δεόντως και θα ενημερωθείς πρώτος! Ειλικρινά μ' αρέσει ο λιτός και περιεκτικός λόγος σου κάθε φορά!