Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Η ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΥ ΚΗΔΕΥΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Α΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ


Ήταν συνήθως η σύζυγος του Λάμπρου Κωνσταντάρα στις ταινίες του ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου. Κόρη της Σμάρως Στεφανίδου και μάνα της Κατερίνας Γώγου στην κωμωδία Ο τρελός τα' χει 400, που προβάλλεται συχνά από την τηλεόραση. Είχα δει αφίσες παλιών ταινιών του ΄40 και του ΄50 με το όνομα της αναγραμμένο πάνω. Απορούσα έτσι για το πόσων ετών είναι ή ήταν αυτή η γυναίκα, διότι είχε χαθεί για αρκετά χρόνια. Τελικά, τα μάθαμε όλα προ δύο ημερών που η Καίτη Πάνου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Είχε γεννηθεί στον Πύργο Βουλγαρίας το 1927, έκανε το θεατρικό ντεμπούτο της σε νεαρότατη ηλικία το 1943 και έκτοτε έπαιξε μεγάλους και μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο. Παρ' ότι είχε πλασαριστεί ως ενζενί στο ξεκίνημα της και τη φινέτσα τη διατήρησε μέχρι το τέλος, θα τη θυμόμαστε περισσότερο σαν την ευγενική και πράα μικροαστή σύζυγο σε μικροαστικές, ούτως ή άλλως, κινηματογραφικές ταινίες.

19 σχόλια:

greekgaylolita είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
greekgaylolita είπε...

Παει και η Καιτη.
Η Λιλη παπαγιαννη ζει?

(Πφφ!:-P.Ειδαμε και τα χαϊρια των παραγιων του Γκονταρ και του Τεο.
Μικρομεγαλο-αστικοι μιμητισμοι και ασκησεις υφους οι περισσοτεροι, ανησυχωντας μη φυγει κανα ποντος απο το καλσον της κυρα-Βουλας, ενοσω σκυβανε πανω απο την τρυκεζα;-)

BOSKO είπε...

ggl...
χαχαχαχαχα, εισ' απίθανος! Πω, πω, αδερφάκι μου, μέλι στάζει ο στόμας σου...Η πλάκα είναι ό,τι έχεις απόλυτο δίκιο!

μαριάννα είπε...

Μου άρεσε πολύ αυτή η γυναίκα! Καλό ταξίδι να έχει! Πολύ τυπού! Υπήρξαν τότε μερικές γυναικάρες που έγραψαν ιστορία... Μαίρη Αρώνη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Λίλη Παπαγιάννη, Ρένα Βλαχοπούλου, Δέσπω Διαμαντίδου, μην πω για τις Θεές, Σαπφώ Νοταρά και Βασιλειάδου!
Επίσης μου άρεσε η Μπέμπη Κούλα που μετά το 1961 άλλαξε όνομα και έγινε Νίκη λινάρδου, που έπαιζε στα κίτρινα γάντια. Ήταν γυναίκα του Αλέκου Σακελλάριου! Αυτή η κουκλάρα! Τί να πεις...
Η Καίτη Πάνου θα βρει πάντως καλή παρέα εκεί ψηλά. Θα την περιμένουν όλοι οι εκλεκτοί...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Μπόσκο μας....ναί ήταν κάτι λυπηρό κ α ι αυτό...και γώ το ακούω μέρες τώρα από ραδιόφωνα,τηλεοράσεις...έχουμε χάσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους του κιν/φου τελευταία..μιά πολύ καλή ηθοποιός...πόσες φορές γέλασα με τους απίστευτους ρόλους που υποδυόταν στις ταινίες;;;καλό της ταξίδι...για τη γειτονιά των αγγέλων.Αθανασία.

Giannis Kafatos είπε...

Αφού συμφνωήσω με τους προλαλήσαντες θα πω και την "αμάρτία" μου: ρε γαμώτο δυστυχώς έμαθα το ονομά της μετά θάνατον, όπως και πολλών άλλων "καρατερίστων" (όπως τους λένε ή λέγανε) του παλιού ελληνικού κινηματόγραφου. Ας είναι καλά εκεί που πήγε!

Θράσος είπε...

Διάβαζα κάπου ότι ξεκίνησε σαν ενζενί, αλλά μετά από την τρίτη ταινία της λόγω τη διακριτικής παρουσίας της και του ιδιαίτερου στύλ της έπαιξε κυρίως την μητέρα, ακόμα και σε πρωταγωνίστριες που της περνούσε μόλις 5-7 χρόνια.
Καλό της ταξίδι.
Δεν είναι αξιέπαινο αυτοί οι άνθρωποι που είναι διακριτικοί ακόμα και στο θάνατο τους;

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
όταν ρώτησαν τον Σακελλάριο πώς και συντροφεύεται όλο από πολύ νεότερες γυναίκες, απάντησε "καλύτερα αρνάκι γάλακτος μαζί με άλλους, παρά γίδα βραστή και μόνος σου"...

αθανασία...
με κωμικούς ρόλους τη μάθαμε από τις κωμωδίες που συνήθως παίζονται στην τηλεόραση, ενώ στην αρχή της καριέρας της πρωταγωνίστησε σε δράματα και αισθηματικά μελό.

giannis kafatos...
δεν έχεις άδικο. Ξέρεις πόσες φάτσες βλέπαμε μια ζωή στον παλιό ελληνικό κιν/φο σε δεύτερους και τρίτους ρόλους και μάθαμε τα ονόματα τους στην είδηση του θανάτου τους;

θράσος...
το θέμα είναι ό,τι μέχρι και πριν 9- 10 χρόνια η Πάνου έπαιζε στο θέατρο, μα κανείς μάλλον δεν είχε ασχοληθεί με την περίπτωση της. Ερώτηση: η Σμάρω Στεφανίδου ζει; κι αν ναι, δε θα κοντεύει τα...100;

καλημέρα σε όλους!

greekgaylolita είπε...

Ζει, ζει και βασιλευει και με τη Ληδα Σανταλα περιοδευει;-)

Rena Fan είπε...

Τι φινέτσα η Καίτη Πάνου... Γυναίκα προκισμένη με φυσική ευγένεια και ομορφιά!
Όσο για τη Σμάρω Στεφανίδου, όντως ζει και βασιλεύει και περιοδεύειμε τη Λήδα Σάνταλα! Τις είδα μαζί να φτάνουν στο Ρεξ αρχές Μαρτίου για να δουν τη Μπόσα Νόβα του Ρήγου. Ξέρω την ηλικία της, αλλά... κάνει να την πω;

BOSKO είπε...

rena fan...
κι εγώ την ξέρω την ηλικία της. Μ' ένα κλικ στο ίντερνετ βρίσκεις τα πάντα πια. Να' ναι καλά η γυναίκα!

Rena Fan είπε...

Σωστά! Όποιος θέλει, ας ψάξει να τη βρει.
Να'ναι καλά να δίνει το παράδειγμα! Όπως και η συμμαθήτριά της, η Δανάη Στρατηγοπούλου...

BOSKO είπε...

rena fan...
έχω την εντύπωση ό,τι η Δανάη Στρατηγοπούλου πρέπει να' ναι λίγο μεγαλύτερη από τη Στεφανίδου, αλλά anyway...

Rena Fan είπε...

Πάντως ήταν συμμαθήτριες. Τώρα λίγο πάνω, λίγο κάτω τι σημασία έχει; (Πω πω, θα καταντήσω σαν τις μεσημεριανές εκπομπές που σχολιάζουν τις ηλικίες των celebrities...)

Coach/Chef είπε...

Ας αναπαύεται εν ειρήνη η Κυρία Πάνου. Rena Fan πες μου πόσο είναι η Σμάρω Στεφανίδου εν έτει 2009; Εγώ την κάνω γύρω στα 90. Εσύ που ξέρεις πόσο είναι, πες μου λοιπόν. Αν το είδες στη Βικιπέδια, δεν είναι επιβεβαιωμένο το έτος 1920 που γράφω.

Rena Fan είπε...

Η συχωρεμένη η Δανάη είχε πει και γράψει ότι ήταν συμμαθήτριες. Η Δανάη ήταν γεννημένη το 1913. Άρα το ίδιο, υποθέτω, και η Στεφανίδου.

Ανώνυμος είπε...

ωραίο blog (η είδηση για την καίτη πάνου λυπηρή βέβαια αλλά τί να κάνουμε...) bosko. το βρήκα τυχαία κάνοντας google το όνομα της λίλυς παπαγιάννη, που αναφέρεται και πιο πάνω στα σχόλια, έχοντας κι εγώ την ίδια ακριβώς απορία... ζει?

Ανώνυμος είπε...

Και η Λίλη Παπαγιάννη ζει.

Ανώνυμος είπε...

Και η Σμάρω Στεφανίδου είναι γεννημένη το 1913. Εγώ είχα βρει ότι είναι το 1915, αλλά τελικά είναι το 1913 σύμφωνα και με την wikipedia.