Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Η ΚΡΙΣΤΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5


Εμπεριέχει και τη Grace Slick και την Pat Benatar και την Kate Bush, αλλά και τη Bjork! Έχει γίνει εξώφυλλο στο Folk Roots, που κυκλοφορεί με την επιμέλεια του Ian Anderson. Εδώ και αρκετά χρόνια μαζί με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μπάντα τους περιοδεύουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, παρουσιάζοντας τη μουσική τους που θα χαρακτηριζόταν ως αιγαιοπελαγίτικη ψυχεδέλεια! Στην πατρίδα της, την παρακολουθούν το πολύ δύο χιλιάδες άνθρωποι- η ίδια το' χει πει.Ακόμη πιο λίγοι γνωρίζουν πως η ιδιαίτερη αυτή καλλιτέχνιδα κάποτε λεγόταν Χρυσαυγή Ροζάκη και τραγουδούσε πλάι στη Φλέρυ Νταντωνάκη, προτού εμπλακεί σε ηχογραφήσεις και παραγωγές του Τρίτου Προγράμματος, εννοείται επί Χατζιδάκι. Το 1983 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision και απ' το ΄85 και μετά έγινε μέλος της ελληνικής punk- rock κοινότητας: ιστορικές σήμερα οι εμφανίσεις της στο Ροντέο της Χαίιδεν μαζί με τον Παύλο Σιδηρόπουλο! Η Κρίστη Στασινοπούλου είναι καλεσμένη μου απόψε Στο Κόκκινο 105,5 (www.left.gr), 20.30- 22.00 το βράδυ και θα' χουμε πολλά να πούμε. Με την παρουσία επίσης του συνδημιουργού των τραγουδιών της και συντρόφου της, Στάθη Καλυβιώτη,θα διασχίσουμε νοερά και τις πέντε ηπείρους. Μεταφορικό μέσο θα είναι το Ταξιδοσκόπιο , το τελευταίο cd τους που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Θα σταθμεύσουμε στο Κύτταρο στην Ηπείρου, όπου την ερχόμενη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου θα δώσουν μία και μοναδική συναυλία σαν παρουσίαση ακριβώς του Ταξιδοσκόπιου. Εμένα όμως, ως γνωστόν, μου αρέσει πολύ ο Χατζιδάκις και ξέρω πως η Κρίστη ερμήνευε τέλεια τον Καπετάν- Μιχάλη του, τότε, μαζί με τη Νταντωνάκη που λέω παραπάνω. Την παρακάλεσα λοιπόν να τραγουδήσει a capella, στον αέρα, για μένα και τους ακροατές μου, το Όμορφη που' ναι η Κρήτη! Κι εκείνη δέχτηκε, τέτοιο καλό κορίτσι είναι η Κρίστη Στασινοπούλου! Εσείς απλά συντονιστείτε Στο Κόκκινο 105,5 κι αν δεν μας προλάβετε, μη στενοχωρηθείτε. Μετά το τέλος της δικής μου εκπομπής, η Κρίστη και ο Στάθης θα είναι καλεσμένοι και του Γιώργου Μητρόπουλου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις δύο το ξημέρωμα Δευτέρας. Καλές ακροάσεις!

6 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Ξέρεις τί έπαθα; Νόμιζα πως την έχασα την εκπομπή και καταστενοχωρήθηκα. Μπερδεύτηκα με το απόψε.
Ευτυχώς λοιπόν. Θα σας ακούσω απόψε! Τέλεια!!!! Συντονίστηκα ήδη. :)

μαριάννα είπε...

Σας άκουσα με προσοχή. Πολύ καλή εκπομπή! Πραγματικά ενδιαφέρουσα. Το a capella που εκμαίευσες ήταν φανταστικό. Φάνηκε η αξία της φωνής, της τεχνικής και της εμπειρίας της, στις χωρίς μικρόφωνο και εκτός στούντιο, παρουσιάσεις. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το τραγούδι στην έναρξη της εκπομπής, το οποίο το βρήκα συμπαθητικό για νέους, αλλά που θάβει τη φωνή της. Σχεδόν δεν τραγουδάει, αλλά μιλάει. Μη δίνεις σημασία όμως. Είμαι άλλη γενιά και επίσης, με άλλα ακούσματα. Έχω άποψη πάνω σ' αυτά, αλλά δεν είναι της παρούσης. Κι επίσης να πω ότι είναι πολύ γλυκιά και προσηνής και με μια συγκινητική σεμνότητα, που βγάζει μια χαριτωμένη αμηχανία.
Γενικά, σας απόλαυσα πραγματικά.
Πάντα τέτοια σου εύχομαι!

ΥΓ. Καλά, για δεν έλεγες τόσες μέρες ότι είσαι ο Αντώνης του Κύτταρου, να λυθούν όλες μου οι απορίες για την άρτια εκφορά της γλώσσας και τον πλούτο του λεξιλογίου; :))))))
Αχ, αυτή σεμνότητα των αξίων! ;)

BOSKO είπε...

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου και κυρίως για το "στήσιμο" στο ραδιόφωνο. Όντως, μπορεί τελικά η Κρίστη να τραγούδησε a capella τα "Πάθη από τον έρωτα" και όχι το "Όμορφη που' ναι η Κρήτη" και για μένα, όμως, ήταν εξαίσια στιγμή! Αλλά, ρε συ, έτσι όπως λες "ο Αντώνης του Κύτταρου" είναι σα να λες "ο μπαρμπα- Γιώργης του Λούνα- Παρκ". Και τι σχέση μπορεί να' χει το Κύτταρο με την άρτια εκφορά της γλώσσας και τ' άλλα ωραία που αναφέρεις;

μαριάννα είπε...

Τιμητικά το είπα παιδί μου ο Αντώνης του Κύτταρου! Ξέρεις τί περγαμηνή είναι αυτή η δουλειά σου; Για μας τις παλιοσειρές κυρίως, που το ζήσαμε το Κύτταρο, προ Μπεζαντάκου... Ένας άνθρωπος που ασχολείται ένα χρόνο να συγκεντρώσει υλικό για να κάνει αυτή την ταινία, σε αυτή την ηλικία και μάλιστα να έχει προηγηθεί και η Φλέρυ, δε γίνεται να είναι αλλιώς. Αν ήταν αλλιώς δε θα το έκανε. Δεν ξέρω αν με πιάνεις... ;) Πάντως αυτά πάνε πακέτο, καλώς ή κακώς. Έχω πάρα πολλά παραδείγματα. Πιο λιανά δε γίνεται. Ότι κατάλαβες, κατάλαβες. Δε θα καταχραστώ άλλο τη φιλοξενία με μπλα μπλα πριττό. :))))

BOSKO είπε...

Μην τσιμπάς, σε βλέπω που είσαι λαλίστατη και σου κάνω πλάκα κι εγώ. Καλημέρααααααα!!!

μαριάννα είπε...

Καλάααααα... Θα σε φτιάξω εγώ! ;)
Καλή βδομάδα!