Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5


* Βγάλε με μια φωτογραφία με ένα νέο μουσικό, που όλο με κάτι γέρους με βγάζουν...μου είπε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Νίκος Ξυδάκης. Κι εγώ για να μην τον δυσαρεστήσω τον φωτογράφησα μαζί με τον Νίκο Χαλβατζή on air Στο Κόκκινο 105,5!

Ο Νίκος Ξυδάκης είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και ένας καλλιτέχνης που θαυμάζω απεριόριστα! Ένας Έλληνας Αιγυπτιώτης που μπόλιασε το τραγούδι της πατρίδας του με τα ανατολίτικα εκλεπτυσμένα στοιχεία της κοσμοπολίτικης καταγωγής του. Το 1978 η πρώτη του εμφάνιση με την Εκδίκηση της γυφτιάς σηματοδότησε και την έναρξη του νεο-λαϊκού τραγουδιού. Στα αμέσως επόμενα χρόνια εκείνος ήταν που καθιέρωσε τη χρήση παλιών ξεχασμένων παραδοσιακών οργάνων στα τραγούδια του, τα οποία ο Μάνος Χατζιδάκις είχε χαρακτηρίσει δημόσια ως αριστουργήματα! Ο δίσκος του με τίτλο Γρήγορα η ώρα πέρασε πριν από δύο χρόνια μας φανέρωσε και την πιο λυρική λόγια πλευρά του, ενώ -κατά προσωπική εκτίμηση- αποτέλεσε την ωραιότερη εργασία της ερμηνεύτριας Ελευθερίας Αρβανιτάκη μαζί με τα παλαιότερα Τραγούδια για τους Μήνες του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Συντονιστείτε απόψε Στο Κόκκινο 105,5 (www.left.gr) 20.00- 22.00 το βράδυ- λόγω του θερινού προγράμματος δόθηκε ένα επιπλέον ημίωρο στην εκπομπή μου. Ο Νίκος Ξυδάκης είναι καλεσμένος μου και θα ανατρέξουμε σε ολόκληρη τη δισκογραφία του, θα μιλήσουμε για την επερχόμενη συναυλία του στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Καισαριανής και θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά μια ολοκαίνουργια σύνθεση του που γράφτηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, σας άκουσα μόνο που δεν πρόλαβα να πάρω πρόσκληση για τη συναυλία...το παίξατε το κομμάτι για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου; δεν το άκουσα...

Θράσος είπε...

Εξαιρετικός συνθέτης, και συμφωνώ με την άποψη σου για τα καλύτερα άλμπουμ της Αρβανιτάκη.
Διατηρώ την επιφύλαξη μου για την επιλογή του να είναι ερμηνευτής των τραγουδιών του.

BOSKO είπε...

διονύσης...
η αλήθεια είναι πως με guests σαν τον Ξυδάκη, το τηλεφωνικό κέντρο παίρνει φωτιά κάθε φορά. Έχεις δίκιο, πού να το άκουγες το κομμάτι για τους Ολυμπιακούς; ακόμα περιμένω το κούριερ της Universal με το cd...(μάλλον θα ήρθαν οι άνθρωποι, αλλά θα έλειπα εγώ εκτός σπιτιού)

θράσος...
εμένα πάλι μου αρέσει ως ερμηνευτής και σε κάποια μάλιστα τραγούδια του, ιδιαιτέρως! Το' χαμε ξαναπεί νομίζω...

καλημερίζω

Ανώνυμος είπε...

η επόμενη φωτο μου που θα αναρτήσεις, θα είναι από το πεπόνι μου.ανάγωγε

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
ετοιμάζω post από λαϊκή αγορά και σ' ένα καφάσι με πεπόνια θα μοντάρω την κεφάλα σου πολλαπλασιασμένη να τα αντικαταστήσω!