Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ;


Πριν από λίγες ώρες στις 10 το βράδυ μού τηλεφώνησε φίλος τραγουδοποιός. Ήταν πολύ αναστατωμένος και μπερδεμένος. Μου είπε ό,τι ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας του τον πέταξε κακήν- κακώς απ' το γραφείο του όταν τον έστειλε να πάει να παίξει σε μεγάλο εμπορικό κέντρο κι εκείνος αρνήθηκε! Ως αιτιολογία ο τραγουδοποιός επικαλέστηκε ό,τι δε μπορεί απ' τη μια η αισθητική των τραγουδιών του να είναι σχεδόν βόμβα μολότωφ γι' αυτά τα γκλάμουρ στέκια κι απ' την άλλη να πηγαίνει να εμφανίζεται εκεί! Σημειωτέον ό,τι ο καλλιτέχνης είναι 25 ετών και ο παραγωγός του, επίσης καλλιτέχνης και φυσικά μεγαλύτερος.

Καταθέστε μου την άποψη σας!

19 σχόλια:

maira είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
maira είπε...

Θάθελα να δω την γκλαμούρη του!!!

Επιγραμματικά; Επιγραφικά;
Στο λέω ξανά.
¨Υπάρχει φως¨
Νεο;
Νεον;
Ότι…
¨Υπάρχει φως¨!!!

BOSKO είπε...

maira del mar...
φως υπάρχει, μόνο που καμιά φορά οι εκ των άνωθεν παρεμβάσεις λειτουργούν ως...διακοπή ρεύματος. Λέω τώρα γω...

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Μποσκάκι μου...ε,τι να πώ τώρα εγώ;;;νομίζω ότι ο άνθρωπος είχε δίκιο που ΔΕΝ ήθελε να πάει.. και γώ το ίδιο θα κανα....νομίζω αν ήμουν στη θέση του..γιατί να πήγαινα ντέ και καλά να κάνω κάτι που ΔΕΝ με εκφράζει καθόλου και που από πάνω θίγει και ανεπανόρθωτα και την αισθητική μου;;;..και στη τελική νομίζω ότι ο κάθε καλλιτέχνης είναι ελέυθερος να εκφραστεί όπως θέλει....ή μήπως όχι;;;και χωρίς διάφορους περιορισμούς κλπ,κλπ,κλπ...μήπως το πάρατράβηξε λίγο ο παραγωγός του;;;λέω εγώ τώρα...ο παραγωγός εγώ έχω την εντύπωση ότι είναι δίπλα στον καλλιτέχνη γιανά τον βοηθάει...και να τον στιρίζει ίσως σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του...και όχι να το παίζει 'νταβαντζής'μετά συγχωρήσεως...'ή κάνεις ότι λέω εγώ ή δεν ξέρω τί ή...'έτσι νομίζω εγώ...είναι όμως έτσι;;;;εκεί είναι το ερώτημα...έυχομαι να ηρεμήσει γρήγορα ο φίλος σου και να τον αφήσουν γρήγορα οι όποιες σκοτούρες τον παιδέυουν...φιλάκια,Αθανασία.

BOSKO είπε...

αθανασία...
απ' την άλλη, μήπως καμιά φορά ο παραγωγός ως πιο έμπειρος έχει ένα δίκιο και ο καλλιτέχνης πρέπει να βάζει νερό στο κρασί του; ειδικά όταν σε νεαρή ηλικία έχει στηριχτεί από τον παραγωγό αυτόν. Ξαναλέω γω τώρα...

Rena Fan είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος έχει άποψη και μόνο θετικά μπορεί να κριθεί για αυτή του την άποψη και την "αντίσταση"--μέχρι στιγμής τουλάχιστον! Βεβαίως είναι σημαντικό, bosko, και το αντεπιχείρημα που δίνεις, αλλά προφανώς και εσύ και εγώ και όλοι/ες εδώ συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε άτομα που αντιστέκονται σε τέτοιες καταστάσεις. Ρομαντικό προφανώς, αλλά... Τον λυπάμαι τον άνθρωπο που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, και δεν θα τον αδικούσα αν τελικά δεχόταν, αλλά τώρα τον θαυμάζω.

ΥΓ!!! Οι "Βρικόλακες" του φίλου μας του Έκτορα Λυγίζου είναι sold out για τις πρώτες τρεις παραστάσεις. Αν δεν έχεις πάρει εισιτήριο, φρόντισε για τις 2 τελευταίες που έχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια!

BOSKO είπε...

rena fan...
καλά που μου το' πες για τους "Βρικόλακες". Και μιλήσαμε προχθές με τον Έκτορα για άσχετο θέμα...Την καλύτερη περίοδο του διανύει, μου φαίνεται! Σπεύδω για εισιτηριάκι!

Rena Fan είπε...

Χθες τα πίναμε στο Μεταξουργείο παρέα! Βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασίας. Sold out από την πρώτη μέρα... είναι μεγάλη ευθύνη και άγχος, αλλά ελπίζω να σκίσει και πάλι!

ceralex είπε...

Συμφωνώ πως καλό θα είναι κάποιοι να παραμένουν πιστοί στις απόψεις τους αρκεί να μην γυρίσει ο ίδιος μετά από χρόνια και κάνει αυτό που μόλις αρνήθηκε.

Επίσης σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να βρίσκεται μια μέση λύση... αν κα πολλές φορές αυτή τη μέση λύση την ψάχνουμε με το φανάρι!


Την καλησπέρα μου

BOSKO είπε...

rena fan...
έλα ρε και δεν κάνατε ένα τηλέφωνο! Θα σε γνώριζα και σένα από κοντά! See u σύντομα, λοιπόν!

ceralex...
δεν έχεις άδικο, εξ ου και έγραψα την ηλικία του τραγουδοποιού. Στα 25 σου έχεις όλο το δικαίωμα να αμφισβητείς, αρκεί 5- 10 χρόνια μετά να μην πίνεις από ΄κει που έφτυνες. Thanks για την επίσκεψη!

musicbug είπε...

Kai posa tetoia tha ginontai, distixws oi kallitexnes einai ermea twn etairiwn. Tous exoun san proionta kai de sevontai oyte tin kariera tous oute tipota, fwtografise mas ligo poios mporei na einai:-) Vgale tin Lampiri apo mesa sou:-)

BOSKO είπε...

musicbug...
χαχαχα, άκου να βγάλω τη Λαμπίρη από μέσα μου! Πως τολμάς και λες τέτοια πράγματα στον Ναό του Εντέχνου και της Βαριάς Κουλτούρας; δε θα "φωτογραφήσω" κανέναν, αλλά λέω να κάνω ένα post για την Άννα Βίσση του Θεοδωράκη και του Ρίτσου- προτού δηλαδή υποστεί μετάλλαξη- και να σου το αφιερώσω! Άντε, έλα αύριο απ' τη συναυλία με έργα Χατζιδάκι, παράτα την Τάμτα κι άκουσε λίγη μουσική της προκοπής! Εκεί θα' ναι η Τάμτα, δε φεύγει!

Rena Fan είπε...

Bosko, ναι, κακώς δεν κανονίσαμε να βρεθούμε χτες. Από τις 23 του Ιουλίου και μετά που θα κατέβω Αθήνα ξανά, θα το ρυθμίσουμε (αν και στου Έκτορα την παράσταση θα πάω στις 29/7 που πλέον είναι sold out). Και μια και μιλάμε για Φεστιβάλ Αθηνών, άρχισε η προπώληση και για τη Φαραντούρη που θα τραγουδήσει (και) τη Σκοτεινή Μητέρα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου (25 και 26/7). Θα είσαι και εκεί;

BOSKO είπε...

rena fan...
ναι, κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι, διότι εκτός απ' τη "Σκοτεινή Μητέρα" η Φαραντούρη θα πρωτοτραγουδήσει τον κύκλο τραγουδιών ενός νέου συνθέτη και με ενδιαφέρει πολύ. Εσύ θα πας Πλάτωνος στις 28; Να σου πω, ρε Αποστόλη, σήμερα ξαναμίλησα με Έκτορα, οπότε θα μου δώσει το τηλέφωνο σου και μιλάμε απ' ευθείας.

Rena Fan είπε...

Ναι, θα είμαι Πλάτωνος στις 28. Για Φαραντούρη δεν ξέρω ακόμα, ίσως πάω στις 26. ΟΚ, θα μιλήσουμε!

Giousurum είπε...

file bosko.
katarxin pistevo oti gia na mporei kapoios na ypostirixei to opoio dikio tou tha prepei se vathos xrnou na min kanei kolotoubes.

Mia endiaferousa apopsi gia to thema einai auti pou akousa-eida sto approaching of the hour tis Kannelou. Itan (ean thymamai kala) tou Mouratifi apopsi kai symfona me auti:

Ton (mousiko) axthro tha prepei na ton xtypas sto andro tou.

TO eipe otan thelise na sxoliasei ton emfanisi ton Raining Pleasure sto fame story (an episis thymami kala tin ekpompi).

auta apo giousurum
kalo vrady

P.S re file mipos na vgaleis tin lektiki epalutheusi???

BOSKO είπε...

rena fan...
OK, με σένα συνεννοηθήκαμε!

giousouroum...
με σένα να δω τι θα κάνω που μου γράφεις σε φραγκολεβαντίνικα στα σχόλια, ενώ γράφεις τόσο ωραία ελληνικά στα posts σου! Πλάκα κάνω...Λίγο κυνικός ο Μουρατίδης- η αλήθεια είναι- κι ας πούμε ό,τι η Κανέλλου πολύ ορθά κατέγραψε την άποψη του και τέτοιου είδους απόψεις στο ντοκιμαντέρ της!

Yannis είπε...

Δηλαδή τι θα έπρεπε να πάει να παίξει;
Να γίνει ανακόλουθος σ'αυτός που ο ίδιος λέει;
Νόμιζα ότι με την μουσική εκφράζεις αυτό που είσαι..δεν μπορείς να κατηγορείς κάτι ή να το καταδικάζεις και να το κάνεις από ην πίσω πόρτα εσύ..
αν είναι να τραγουδάμε άλλα και να κάνουμε άλλα,τότε κοροιδευόμαστε..
αλλιώς θα χάσει και το κοινό που έχει και πληρώνει οικονομικά τον κύριο στην δισκογραφική εταιρεία..

δες κάποιους διαχρονικά εκτός και "μαύρα πρόβατα" που μπορεί να χάνουν οικονομικά και σε εξώφυλλα, αλλά έχουν το πιστό κοινό τους..
δηλαδή αν το μεγάλο αφεντικό τον έστειλνε ως νέα Καλομοίρα στην Eurovision "επειδή ξέρει εκείνος" θα έπρεπε να το δεχτεί ο νεαρότερος;

Φιλικά και εντυπωσιασμένος από το Blog

BOSKO είπε...

yannis...
γεια & χαρά σου!
Ας πούμε ό,τι αυτή η ιστορία ήταν η αφορμή και όχι η αιτία ώστε να αποχωρήσει ο τραγουδοποιός από τη δισκογραφική του. Σου μεταφέρω και μέρος της αλήθειας τώρα, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Ευχαριστώ για την επίσκεψη!