Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

αναχώρηση-για-χαλκίδα-στο-4ο-φεστιβάλ-ελληνικού-ντοκιμαντέρ

Έτσι όπως το γράφω, θα πεταχτεί κανείς και θα πει με το δίκιο του Stay cool, ρε bosko, δεν πας και στις Κάνες, μια ώρα ειν' η Χαλκίδα απ' την Αθήνα...Κι όμως, η συμμετοχή της ταινίας μου στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ δεν είναι καθόλου αμελητέα- για μένα τουλάχιστον- δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης υπό τη δ/νση πλέον του Δημήτρη Εϊπίδη. Εννοώ πως δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα υπάρχει φετινό τμήμα ελληνικών ταινιών ύστερα από τη γενική στάση των ομιχλιστών και κυρίως με τον διαβόητο καινούργιο νόμο περί κινηματογραφίας που τον ακούμε απ' τις αρχές της χρονιάς αυτής, μα δεν τον έχουμε δει ακόμη. Το φεστιβάλ ξεκίνησε χθες με το αφιέρωμα στους Βασίλη Ραφαηλίδη- Νίκο Κούνδουρο, δυστυχώς χωρίς την παρουσία μου. Και ο λόγος ήταν οικονομικής φύσης. Να το κάνω λιανά, δανείστηκα εκατό ευρώ από δω κι άλλα πενήντα από κει, προκειμένου να παραστώ στο σημερινό αφιέρωμα στον Αντρέα Παγουλάτο, αφού με είχαν συμπεριλάβει στους ομιλητές. Τι άσχημο πράγμα να τρέχεις απ' το πρωί ως το βράδυ σαν μαλάκας και να μην πληρώνεσαι...Θα τα πούμε σε άλλο post προσεχώς και θά 'μαι πολύ πιο συγκεκριμένος! Τέλος πάντων, έλεγα πως αναχωρώ σήμερα για τη Χαλκίδα με το αυτοκίνητο της Νένας Βενετσάνου. Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια θα μιλήσει επίσης για τον σπουδαίο κοινό φίλο που χάσαμε τον περασμένο Μάρτη. Θα παραμείνω μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Οδύσσειες Σωμάτων- Μπαλάντα για τον Νίκο Κούνδουρο. Επιστροφή την επόμενη, το Σάββατο, με το σοβαρό ενδεχόμενο να ξαναμεταβώ στη Χαλκίδα την Κυριακή για την απονομή των βραβείων. Ειλικρινά, μέσα σ' όλο αυτό το οικονομικό χάλι με τον ελληνικό κινηματογράφο πιο διαλυμένο από κάθε άλλη φορά και με το ΕΚΚ να χρωστάει ακόμη 20.000 ευρώ για την παραγωγή της ταινίας μου, που εν τω μεταξύ αποπερατώθηκε εκ των ενόντων, το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι τα βραβεία. Δεν θα έλεγα και όχι, βέβαια, καθώς την επιβράβευση τη ζητάει το αίμα του καλλιτέχνη. Συν τοις άλλοις, θεωρώ την ταινία αυτή ως το πιο προωθημένο κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ μου, πολύ περισσότερο και από τη Φλέρυ και από το Κύτταρο. Λυπήθηκα, πάντως, που πριν καμιά ώρα μου τηλεφώνησε ο Σολδάτος, ο παραγωγός μου, από το τραπέζι με Κούνδουρο, Αγγελόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Γραμματικάκη κι ένα σωρό άλλο εκλεκτό κόσμο. Σβήσε την απουσία, του είπα, αύριο θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί (Ας όψονται οι καπιταλιστές μεγαλοεκδότες που μας έχουν πιεί το αίμα τελευταία). Κι εσείς θα ενημερώνεστε από 'δω για όλα τα τεκταινόμενα του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

13 σχόλια:

Lefteris είπε...

Καλή προβολή στην ταινία σου Αντώνη. Μακάρι να ταν πιο κοντά να μπορούσα να έρθω και εγώ. Όλα για την καλή-τέχνη λοιπόν ,,και τα άλλα να έρθουν,,,ελπίζω σύντομα!
;)

BOSKO είπε...

Lefteris...
ε, πόσο πιο κοντά να ήταν απ' τη Χαλκίδα, ρε συ; δεν πειράζει, κανονίζουμε προβολή κατ' οίκον με όλο το team.
σ' ευχαριστώ!

Mary Ka είπε...

Καλή επιτυχία, είθε να εκτιμηθεί η δουλειά σου όπως εσύ το θέλεις και το αξίζεις.
Οσο για τα οικονομικά, σύντροφε Bosko, δεν είσαι μόνος σ' αυτήν την κατάσταση. Εχουμε φτάσει στο σημείο ο ένας να χρωστάει στον άλλον και να ζητάμε ο ένας από τον άλλον, δανειστές και οφειλέτες την ίδια ώρα, να κάνει υπομονή. Κάτι σα φαύλος κύκλος ή σαν αλυσίδα που μακάρι να ξέραμε πού θα τελείώσει...
Καλή επιτυχία ξανά.

Γιώργος είπε...

Καλή επιτυχία στο ντοκιμαντέρ σου Αντώνη.
Art for art's sake
money for God's sake.

Lefteris είπε...

Ναι, δυστυχώς δεν μπορώ να έρθω μέχρι Χαλκίδα.
Μεσα για αυτο που λες, με μεγάλη μου χαρά, καθώς θέλω να δω και την ταινία σου για τη Φλέρυ όπως σου είχα πει.
καλό δρόμο.

despinach. είπε...

Bosko, κι αν κανείς χάνει λεφτά, ας κερδίζει στα βραβεία κ σίγουρα στην αγάπη!
Τα καλύτερα απο δω και πέρα σε όλους τους τομείς κ να δούμε Αθήνα την ταινία σου σύντομα...

Ανώνυμος είπε...

..εύχομαι η Μπαλάντα σου να σαγηνεύσει!

Αγιοθοδωρίτισσα ξανά είπε...

Αντώνη να έρθω και εγώ μαζί;
Ιωάννα Λαζάρου

BOSKO είπε...

Mary Ka...
σ' ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά λόγια-παρηγοριά στον άρρωστο από την αρρώστια της εποχής που, όπως λες, δεν ξέρουμε πότε θα βρει τη γιατρειά της.

BOSKO είπε...

Γιώργο...
σ' ευχαριστώ και σένα, φίλε Γιώργο. Καλά τα λες κι έτσι είναι, μαζί σου κι εγώ και μην κοιτάς που ώρες-ώρες παραεξωτερικεύομαι με το blogging.

BOSKO είπε...

Despina...
σίγουρα θα οργανώσω προβολή, μην το μάθει ο Κούνδουρος μόνο :-))))

BOSKO είπε...

new-girl-on-the-blog...
thanx, new girl!

BOSKO είπε...

Ioanna...
και δεν έρχεσαι;
γνωριζόμαστε άραγε;