Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

σε-τούτα-εδώ-τα-μάρμαρα-κακιά-σκουριά-κι-αν-πιάνει...


1974: Ο 49χρονος Μίκης Θεοδωράκης διευθύνει τον 25χρονο Γιώργο Νταλάρα στο ''Εδώ το φως'' από τα ''18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας'' του Γιάννη Ρίτσου. Τους κινηματογράφησε ο Νίκος Κούνδουρος με το επιτελείο του κι έτσι η στιγμή πέρασε στην ιστορία.
2012: Ο 87χρονος Μίκης Θεοδωράκης μέσω της ιστοσελίδας του περνάει γενεές δεκατέσσερις τους Έλληνες κυβερνώντες που ξεπούλησαν τη χώρα στους Νεοναζί της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών των κυβερνώντων καί ο 63χρονος Γιώργος Νταλάρας. Εδώ το σχετικό απόσπασμα:
...Μας είπατε, κ. Καψή, ότι ο κ. Νταλάρας συμβολίζει σήμερα τη Δημοκρατία κι έτσι καταλάβαμε το κρυφό νόημα αυτών των περίφημων συναυλιών που τόσο υπερβολικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ που ελέγχετε, στις οποίες ένας προβεβλημένος και αγαπητός από το πλατύ κοινό τραγουδιστής προσπαθεί να αναδειχθεί σε θύμα στο βωμό της Δημοκρατίας που απειλείται από όλους εμάς τους «απ' έξω», που με τόση αφέλεια προσπαθείτε να μας κάνετε με το ζόρι «παρακρατικούς». Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες εσείς οι ... «δημοκράτες» δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά που αποδεδειγμένα ιατρικά καταστρέφουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του ανθρώπου, τους βρόγχους. Στα κεφάλια διαδηλωτών που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του να φωνάζουν συνθήματα...  

1 σχόλιο:

Nikatsu είπε...

Τι σχέση έχουν τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα με τα επεισόδια στις συναυλίες του Νταλάρα;