Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ο-λαουτιέρης-χρήστος-ζώτος-απόψε-στο-κέντρο-βιωματικής-μουσικής-της-μαρίζας-κωχ

Ένα Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση
με το Λαούτο του Χρήστου Ζωτου

Μια βραδιά με τον μεγάλο δάσκαλο του λαούτου Χρήστο Ζώτο διοργανώνει το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. στην αίθουσα του Εργαστήριου της οδού Προπυλαίων.
Ο σημαντικός σολίστας του λαούτου θα μας παρουσιάσει το ξεχωριστό αυτό μουσικό όργανο, που ξεκίνησε από την Μεσοποταμία την 3η χιλιετία π.Χ. και κατέκτησε όλη την Ευρώπη. Το λαούτο, ένα όργανο κατά κανόνα συνοδευτικό, μετατρέπεται στα χέρια του μοναδικού Χρήστου Ζώτου σε όργανο σολιστικό χαρίζοντας μας μοναδικά δείγματα από το ρεπερτόριο της Στεριανής Ελλάδα.
Στη βραδιά θα συμπράξουν φωνητικά η Μαρίζα Κωχ και κλαρίνο θα παίξει ο Θωμάς Δρόσος.

Θα ακολουθήσει κέρασμα Σαντορινιού κρασιού προσφορά της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Κέντρο Βιωματικής Μουσικής
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία
Προπυλαίων 31, Ακρόπολη 11742 (Μετρό: Στάση Ακρόπολη)
Είσοδος: 8,00/ Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά
Κρατήσεις θέσεων: 210-9227687


Σύντομο Βιογραφικό του Χρήστου Ζωτου

Ο Χρήστος Ζώτος γεννήθηκε στην Κανδήλα Αιτωλιακαρνανίας. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε βιολί. Δύο χρόνια μετά τον κέρδισε το λαούτο. Μαθήτευσε κοντά στον Γεράσιμο Λάλο. Στην εφηβική του ηλικία έπαιζε και τραγουδούσε επαγγελματικά μαζί με τον μεγάλο παραδοσιακό τραγουδιστή Τάκη Καρναβά. Παίζοντας επί σειρά ετών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε χώρες της Μεσογείου εξελίσσει την τεχνική μου με τρόπο μοναδικό μετατρέποντας το λαούτο από συνοδευτικό όργανο σε σολιστικό. Σταθμοί στην πορεία του αποτελούν οι συνεργασίες με τον περίφημο Ιρακινό ουτίστα Μουνίρ Μπασίρ και τον σολίστα του βιολιού Βασίλη Σαλέα.
Από το 1982 διατηρεί τη δική του σχολή λαούτου και λαϊκής μουσικής στην Αθήνα, ενώ παράλληλα διδάσκει στο Ωδείο Σίμωνα Καρρά Τρίπολης. Έχει διδάξει επί δέκα χρόνια στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς και στο Ωδείο Αθηνών. Για την προσφορά του στην διάδοση της ελληνικής μουσικής έχει λάβει περισσότερες από 15 τιμητικές διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: