Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

BARCELONA- ATENAS: TRANSMEDITERRANEAN EXPRESS ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ- JACQUES CASANOVA


Ο Γιώργης Χριστοδούλου είναι μια αξιοθαύμαστη περίπτωση καλλιτέχνη. Ερμηνευτής, ηθοποιός, τραγουδοποιός και συνθέτης μουσικής για το θέατρο, με πιο πρόσφατη δουλειά του στην Ελένη του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Αθερίδης. Εκτιμώ τον Γιώργη για την προσπάθεια του να φτιάξει αξιοπρεπή pop, ενημερωμένος πάντα για ό,τι καλό κυκλοφορεί διεθνώς και μεταφέροντας σ' αυτό που κάνει τη βαθιά παιδεία του για το ελληνικό τραγούδι. Είναι ίσως ο μόνος τραγουδιστής που γνωρίζω και που έχει όλα, μα όλα τα βινύλια του Σείριου στη δισκοθήκη του, ενώ ξέρει απ' έξω ολόκληρα τα σουρεαλιστικά σεντόνια της Λένας Πλάτωνος του Γκάλοπ και των Λεπιδόπτερων! Τελευταία, η χάρη του έφτασε μέχρι τη Βαρκελώνη, αφού συνεργάζεται με τον Ισπανό ομότεχνο του, τροβαδούρο Jacques Casanova, σε ένα κοινό πρόγραμμα με στοιχεία cabaret, μεσογειακής μπαλάντας και, βέβαια, αναφορές στον Μάνο Χατζιδάκι και την Ελένη Καραΐνδρου- η Καραΐνδρου άλλωστε ήταν η πρώτη που μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργη πριν αρκετά χρόνια, όταν είχαν δουλέψει μαζί στο θέατρο.

*Απόψε ο Γιώργης Χριστοδούλου και ο Jacques Casanova εμφανίζονται στο 22ο φεστιβάλ του Δήμου Υμηττού στις 21.00 το βράδυ! Όσοι θέλετε να τους δείτε στην Αθήνα, διότι απ' ότι μαθαίνω τον Οκτώβρη έχουν κλείσει αρκετές συναυλίες στη Βαρκελώνη, περάστε από τις οδούς Προκοπίου Ικονίου & Καλλιπόλεως! Η είσοδος είναι ελεύθερη!

6 σχόλια:

musicbug είπε...

M'aresei poly o Giorgis Xristodoulou, eidika to teleyteo tou album "Min allakseis pote" thewrw oti itan apo ta kalytera tis xronias pou mas perase!

BOSKO είπε...

musicbug...
συμφωνώ, αν και μένα αγαπημένα άλμπουμ του Γιώργη είναι οι "Γιαπωνέζικοι Κήποι" με τον Σταύρο Παπασταύρου και περισσότερο το "Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι". Αν πας το βράδυ, ίσως βρεθούμε εκεί!

Rena Fan είπε...

Αν τύχει κανείς και διαβάσει αυτό το σχόλιο τώρα, Κυριακή βράδυ στις 10.13μμ, το Δεύτερο Πρόγραμμα μεταδίδει ζωντανά τη συναυλία του Γιώργη και του Jacques. Συντονιστείτε!!cm

celsius33 είπε...

κρίμα τα χασα όλα, ψηφίζω και γω Γιώργη Χριστοδούλου, που είναι η οδός που αναφέρεις?

BOSKO είπε...

rena fan...
Πρακτορείο Ρόιτερ μου, εσύ!

celsius33...
συμπαθέστατο λαϊβάκι, μεσ' στη μέση του δρόμου! Τι νόημα έχει τώρα να σου πω τις οδούς; Και να πας, θα' χει πλακώσει η ερημιά και το σκοτάδι...

Θράσος είπε...

Αυτή τη συναυλία όχι μόνο την έχασα αλλά δεν την είχα ακούσει καν...
Κρίμα